Есен наближава, а ЮЛСКАТА дружина в РОДЕНИ с гордост се задава!

• 32 358
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
# 676
  • София
Здравейте. Да попитам мамите с повече опит от мен - сега като застудя времето как обличате бебето и какви дрешки са ми необходими за есента  и зимата. Аз засега моята принцеса я обличам с боди с дълъг ръкав и ританки, че ми е най-удобно за смяната на памперса.  И с какво да я завивам вечерта, че нощно време много рита и се отвива за броени минути. Благодаря много.
Хайде, че пак мрънка. Напоследък иска да е постоянно гушната. Даже през деня ми спи само на ръцете  Grinning

# 677
Здравейте майчета,
аз не съм от редовно включващите се, но си Ви чета редовно.
Тереза аз Сиси я обличам по същия начин като теб, като понякога й слагам и една лека жилетчица. А като излизаме навън, й слагам по- дебеличка връхна дрешка и долнището също.
За завивка- от както сме си вкъщи с нея, си я завивам с една много лека завивка- тип олекотена. Като тя през ноща не ми се отвива, само като дойде време за папане се започва една гимнастика на крачетата и ръчичките и не търпим нищо.  hahaha
Аз в соц. мрежа попитах , но да си задам въпроса и тук: Давате ли на вашите дечица Биогайа? И на какво мнение сте да се спре да се дава?  newsm78
Пожелавам Ви приятен ден, въпреки гадното време на вън  Hug

# 678
  • Сливен
Тереза, мисля, че подходящо си обличаш бебето, ние сме още по боди (потник, или къс ръкав), поради простата причина, че до вчера беше жега, едва днес е по-хладно, но вкъщи е топло. Даже вчера баба ми ми вика - "Много гола я държиш", а аз - добре и е, не се е разболяла, значи и е добре. Аз съм против навличането на децата. През зимата идваше едно момиченце (съседче) да си играят с Алекс, ами като отидеше до тоалетната, после не мога да и опаша всичките блузи  Shocked и все е болно.
Май имаше още 3-4 мами с първокласници тази година, и ние сме така, искам да пожелая на всичките ни бъдещи ученици много успех в училище  Hug На Алекс въобще не му се тръгва, аз обяснявам, че там ще му е по-добре, ще му е интересно, но той си е наумил, че ще е досадно. Приготвихме, вече всичко, само да му се учи.
Хубав ден ви пожелавам  Hug

# 679
Рокси успех на твоя първолак  Hug, както и на всички други първолачета.  Спомням си преди три години каква тръпка и аз изживях с моята кака  Heart Eyes

# 680
Тереза, аз също мисля, че добре си обличаш детето. И аз така обличам Дария. Ако й сложа боди с късо ръкавче и намятам и тънка памучн жилетчица и ританки, или боди с дълъг ръкав и ританки, или с късо ръкавче и гащеризонче - последното ми е много удобно. Тъй като са ни студени крачетата й слагам и терлички - явно ще бъде като нас с баща й - в месеците с Р все са ни студени краката. А навън се опитвам да й сложа и шапчица, но тя отказва . много се нервира.

Рокси, успех на първия учебен ден. Предполагам, че тръпката е по-силна за мамите и таковците. Wink

# 681
  • София
Здравейте,милички Hug
Ние се позагубихме напоследък.Бяхме на гости на бабите и дядовците в Добрич и в Плевен.Починахме горе-долу,но на Калина не й се отрази много добре дългото пътуване Rolling Eyes

Моята малка принцеса днес става на 2 месеца Heart Eyes Да ми е жива и здрава  Grinning
Честита втора месечинка и на всички наборчета Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Рая,аз не консумирам млечни продукти от краве мляко от 5-я ден на Калина.Тя не ми е развила някакви алергии засега,но баткото е с доста силна алергия към треви и подобни,на терапия е от тази година.И за да предотвратим поне донякъде бъдещ проблем и при бебка,с педито решихме да изключа кравите продукти,телешкото месо,консервираните храни,мъхестите плодове и другите стандартни храни,които не се препоръчват при кърмене.
От тогава ям овче кисело мляко,по една кофичка на ден,кашкавал от козе мляко,козе сирене.Хапвам си доста млечни продукти,не мога без тях.Засега не ми липсват храните от краве мляко,прясното мляко отдавна го преживях  Mr. Green
За да не изпадам в крайности и после да се чудя как да се захранвам,готвя от време на време с краве кисело мляко,но само храни,които минават термична обработка.Хапвам понякога по малко сладолед,по някоя и друга обикновена бисквита и така.

За обличането-и аз до вчера обличах Калина само с боди с къс ръкав и чорапки.От днес е с тънко екипче с дълъг ръкав,защото е доста по-хладно.Днес й накупих и ватирани комплектчета с якенца и суитчъри с качулки.Стягам я за есента Laughing

И нашият батко тази година е първокласник Grinning Днес цял ден се стягаме за първия учебен ден,накупихме какво ли не.Взехме му една страхотна раница с Карибски пирати,че е голям ден душата Joy
За него обаче няма да е ново и непознато,защото миналата година имаше пак първи учебен ден в същото училище в предучилищната Simple Smile И не се вълнува особено много Mr. Green По-скоро съжалява,че му свърши ваканцийката hahaha

Успех и наслука на всички първолаци  Hug

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 23:36 от Ками

# 682
Здравейте, милички  Hug

Аз се върнах от почивката при нашите и съм много доволна, че успяхме да постоим на чист въздух Party

Не знам, защо но някои хора са решили периодично да ми трошат нервите и просто взех да не издържам вече. В момента, в който се върнах и пак се започна. Тъкмо се успокоя и забравя и започна да си живея спокойно живота и пак идва момент, в който всичко се връща. Направо нямам сили вече от нерви....тази нощ даже сънувах проблемите. Вече и на сън няма спокойствие. Омръзна ми и не знам кога ще ми кипне чайника и ще предприема мерки някакси да се спася. Не може да се живее така! То просто вече не се издържа.....колко години ще продължава....
Оплаках се! Добре, че сте вие, че вече и няма и на кого да се оплача Cry

Исках да ви попитам, някоя от вас използва ли CALMOSINE за коликите. Това е френско и съответно не мога да си преведа как точно се използва. Преди, по време или след хранене? По колко пъти на ден? Изобщо разтваря ли се във вода или се дава директно newsm78

Извинявам се за кофти поста.
Пожелавам ви много слънчев и усмихнат ден Hug

# 683
Добро утро, красавици,

Хубава и спокойна неделя с повечко здрав сън за малките човечета. Поне времето предразполага към спане.

Тази нощ за първи път Алекс пожела да спи при баба си и дядо си и да ви кажа, че някак си по-спокойно ми е с едно дете. Можах да обърна подобаващо внимание на широкото ни легло и на Ромео, че на персона в детската ни е малко тясно, пък и Дария само ни припъшква в унисон с нашите звуци и някак си не можем да се отпуснем.

Ками, много ти благодаря за споделеното. Аз вчера си купих козе сирене и утре ще пробвам. Решила съм да правя и пауза по един ден, докато видя и се убедя, че Дария няма проблем и запази състоянието си. Тези две седмици са ми ад с това лишение. Аз също не мога без кисело мляко, а за сладолед да не говорим. Някак преживях маргарина, де  Laughing. Успех и на твоето голямо момченце. Нека Калоян се учи при свестен учител, който да му ангажира вниманието и интереса в училище. Браво за раницата. Алексчо също е фен на пиратите, но ние сме по-долу ниво - пиратите от НевърЛенд Grinning Утре да ви върви по вода и прекрасен първи учебен ден  Hug

srcs, много ми е мъчно, когато някоя млада мама има такива проблеми и вместо да й се осигури спокойствие и сигурност е под такова огромно напрежение. Не знам какво да те посъветвам. Моите наблюдения са, че дори със собствената ми майка имаме дразги по отоношения на децата - тя не мое да разбере, че аз не харесвам начина й на възпитание и още като дете съм се заричала да не правя така като нея. Искам моите деца да са щастливи, да са сигурни при мен - винаги ги защитавам, навън Алекс играе надалече, но повярвай ми, че дори когато кърмя Дария, знам къде е и знам една секунда преди да полети, че ще падне. Чувам го като плаче, дори когато е на 50-тина метра. Бременна в последните месеци съм тичала, за да го успокоявам, вдигала и гушкала. Това са моите деца и много ги обичам и не позволявам да ми се говори, че трябва да махам нощни хранения или да къпя всеки ден под час. Свеки също се опита и сега да дава акъл, макар да знае колко неуспешна битка води с мен с АЛекс. При теб май е време да вземеш крути мерки и да поискаш разговор - аз така направих. На него присъства и мъжа ми и страните, които ме дразнеха, т.е. свеки, но помолих и свекър ми да присъства, за да знае за какво иде реч. Преди това си бях написала точките по темите и почнах да говоря. Мисля, че това е един чист вариант да очертаеш твоите параметри и да заявиш да не навлизат в тях. Друг е въпросът, че това може да те лиши от тяхната помощ занапред, зависи си от хората де. Успех, мила, и се успокой, че много мъчно ми става за теб  Hug

Ние днес ще видим намаленията в МОЛ-а ни, че трябва да си купя едни дънки и на АЛекс да обновим гардероба

Хубав ден, дами и много прегръдки от мен   bouquet

# 684
Тереза в къщи я обличам с ританки и боди с дълго ръкавче,ако излизам слага чорапки под ританките и тънка жилетка или блузка върху бодито! Силвия през нощта също ми се отвиваше и за това купих спално чувалче и сега съм спокойна и не ставам по 1000пъти само за да я завивам...много е удобно  Hug

# 685
Добро утро! Моето детенце днес става на 3 месеца..нека ми е здравичка и все така да радва мама и тати.
Искам да  ви се оплача..вчера оставих малката при майка ми за няколко часа, за да си свърша малко работа, като й оставих малко замразена кърма..познайте обаче..майка ми ми звъни и вика не иска да яде от шише, реве, сменили са две шишета, различни биберони, пози, седнала, легнала, не ще и не ще...накрая са я мъчили да хапне малко с лъжичка. Аз от 20-тия ден спрях да  й давам да пие мляко от шишето, защото се притеснявах да не свикне , а сега какво да правя, все ще ми се наложи да я оставям при нашите, но как ще я хранят??? Някой има ли същия проблем?

# 686
  • Някъде по Дунава
Здравейте!
Днес е ужасно мрачно и гадно при нас и съжалявам че не става за разходка, защото малчо само така поспива иначе през другото време е ад, рев и чудо. Как може на такова малко дете да му стига толкова малко сън  newsm78.
Ема 08 аз дадох едно шишенце Биогая още от родилното, но когато всърши си мислех че няма ефект и го спрях. От една седмица пак започнах да давам, защото малчо имаше проблем с изхождането. То не че сега няма, но си ходи веднъж на 2-3 дни, а преди не беше ходил 6 дни. Дали е свързано с капките незнам, но когато ги давах ходеше пак на 2 дни, а после спря. Има доста инфо в нета за Биогаята и пише че трябва да се дава продължително, за да се натрупа в организма и да има ефект. Мисля поне още 1 месец да го давам.
Относно обличането в по топлото беше само с боди с къс ръкав, чорапи и тънка пелена, после започнах да му слагам дълъг ръкав и къси панталонки или гащеризонче  с къси крачоли, защото в количката от кръста надолу е завит. Едва от миналата седмица е с дълъг крачол и ръкав, но тънки и малко по дебела пелена, но за мен е средно дебела, защото имам и по плътни. И аз съм на мение че не трябва да се облича много, още повече че при нас на етажа зимата не е топло. Имам приятелка чието бебе е 3 месеца по голямо и тя за цяло лято не намери подходящо време да го завие с тънка пелена, все с по дебела беше завито.
srcs опитай се да игнорираш неприятните хора и мисли. И аз това постоянно си го повтарям, но е трудно когато тези хора са един етаж под мен. Само да споделя че внучето им е почти на 2м а те още нищо не са му купили, нито при раждането, изписването или от панаира миналата седмица. Просто срамота. Мама с мизерната си пенсия от 170лв още от зимата заделя и купува по нещо всеки месец. Дали заради това Коси е толкова нервен. Цялата си бременност изкарах на нокти с тях, свеки за всичките консултации веднъж ме попита как е минало, за пола въобще не попитаха, а за помощ да не говорим. разбира се обичната им дъщеря докато беше бременна всеки ден идва у нас да си хапва за вечеря, когато роди пак, ако не дойдеше и носеха у тях. А сега и каката е у нас болна и никой не пита от ревящото бебе имам ли време да сготвя, но както казва мама всичко се връща. Повтарям си постоянно че трябва да съм спокойна, за да са спокойни и децата ми, но не винаги се получава.
хайде и нещо оптимистично за накрая

# 687
Добро утро! Моето детенце днес става на 3 месеца..нека ми е здравичка и все така да радва мама и тати.
Искам да  ви се оплача..вчера оставих малката при майка ми за няколко часа, за да си свърша малко работа, като й оставих малко замразена кърма..познайте обаче..майка ми ми звъни и вика не иска да яде от шише, реве, сменили са две шишета, различни биберони, пози, седнала, легнала, не ще и не ще...накрая са я мъчили да хапне малко с лъжичка. Аз от 20-тия ден спрях да  й давам да пие мляко от шишето, защото се притеснявах да не свикне , а сега какво да правя, все ще ми се наложи да я оставям при нашите, но как ще я хранят??? Някой има ли същия проблем?
и нашето бебе отказва тотално шише Sad

# 688
Добър ден! Мерих температурата на малката под мишничката и излиза 36.8 с живачен и 36.9 с електронен... а на него пише, че трябва да е до 36.7. Дали да се притеснявам? Sad

# 689
Здравейте мами!
celika  не, не трябва да се притесняваш, това не е температура Hug
srcs като чета твоя пост както и на  Николаева, толкова много мога да напиша по темата но ще се въздържа. Рая е права, не кажеш ли в прав текст какво очакваш, никой няма да ви разбере, ядовете и нервите си остават само за вас  Hug
Новамама1 честита ви трета месечинка. Ние също отказваме да ядем от шише!
Диденце, вашето спално чувалче има ли отвори за ръцете, защото ние купихме такова, супер неудобно му е на Илиан и го подарих на едно бебче.
Ками успех и на твоя първолак  Hug Ти имаш ли проблеми мила с гумите на Еспирото?
Райче на вас приятно пазаруване, и ние това ще правим с каката след около час  Party Сподели моля те как даваш Биогаята, а и другите маминки също!
Сега маминки да ви споделя, че нашите колики отминаха от преди сигурно две три седмици, но моето дете просто си е ревливо, ококорено и много любопитно. За коликите разбрах че нямаме като спрях капките. Имам обаче притеснение, че акото му е по-воднисто и мирише на кисело. Иначе няма слуз и кръв, та затова питам за Биогаята!

Общи условия

Активация на акаунт