Любители на кучета - 30!

• 81 338
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Фея то селектирано кастрирано куче в БГ няма  Mr. Green Тука 'сичко е пари!

Ние вчера имахме малък сблъсък. Тъкмо излезнахме и зад гърба ми изскочи някакво голямо куче тип хъски. Странното беше, че изглеждаше домашно. Имаше нашийник. Но като цяло изглеждаше доста зарязано. Както и да е. Докато срещу нас се надуваше една котка Бери изведнъж хукна назад лаейки. Помислих, че е друга котка (макар че тя не ги отразява изобщо). Честно казано малко се паникьосах, защото не го очаквах и не успях да овладея положението навреме, а и онова куче беше доста настоятелно. И когато нашата се дзвери насреща се притеснявам да не провокира и другото куче (все пак не знам какво е кучето срещу нас и най-кротките може да те изненадат).
Та с доста мъки я накарах да седне. Доста пъти се наложи да и натискам дупето и да я карам да сяда. Онова вместо да си тръгне като го гоня то все по-близо идваше  ooooh! Най-накрая си тръгна и успях да накарам Берта да седне и да я изчакам да се успокои, за да продължим.
И все пак през цялата разходка се оглеждаше, дори и по стълбите се оглеждаше назад, докато се прибирахме. Гледах да я разсейвам от тези мисли с леко подръпване настрани.
Не знам дали съм реагирала правилно. Може би ако кучето не беше изскочило така изведнъж точно зад нас щях да успея да реагирам правилно ooooh!

# 166
Фея Кръстница и аз съм му голяма фенка на Сизър Милан.  Peace но този епизод съм го изпуснала.
Много много ти благодаря!  Hug   bouquet
Още утре ще се позанимая с лигльото. Мда, ако изключим лаенето по велосипеди и коли, е голям лигльо.

# 167
Oх, като разказвате с какви идиоти се сблъсквате, съм много щастлива какви съседи имаме Party - имаме огромна поляна пред блока, която освен за разходки на кучета, за друго не се ползва. Като един съсед си изведе кучето, в общия случай, до 15 мин. поне още 2-3ма са излезли, кучета тичат, играят, голяма борба, гонене на пръчки (редовно някой ходи на "пръчкобер" в парка Laughing ) - веселбата е на 6! Даже като сме тръгнали да се прибираме и дойдат приятелите, се връщаме, всички са толкова социални и дружелюбни... От дратхар до Йоркшир - всички заедно играят. Имаме си и разни асоциални кучета, те са на каишка и не си играят с други кучета Rolling Eyes . За щастие са само 3-4.

За Адвантикса - мисля, че след като се отвори трябва да се използва целия, Еди сега е 11кг и  му слагам от 10 до 25кг, целия, след 48 часа го измивам с вода и няма следа от мазно Peace .

Моят пък, не лае велосипедистите, а тръгва да тича с тях Whistling Laughing . За щастие го отучих, че ме хвана страх да не си намери нови стопани Crazy .

От коли и камини го е страх, но и няма особен сблъсък с тях, ако сме на разходка в движението е плътно да крака ми и не позволявам да лае, да гони и т.н.

# 168
Имам черен лабрадор от 4 години,  някой има ли някакви наблюдения за съжителството на породата с други кучета? В смисъл, че съм решила да взема кученце от друга порода и пол.

# 169
Здравейте и от мен Grinning
Чета на какви смешковци попадате-какво значи селектирато-че да не хване краста ,като другото не е селектирато или пък ще забременее/ако е женска де Mr. Green/ от въздуха от неселектираното друго Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evilама ,че идиоти.Селектирано са го взели,че да го заплождат и да вадят пари #Cussing outИзроди!
И Виксито и тя на шматка е попаднала ooooh! ooooh!
mariyka-всичко ще е ок,ти си почини и не мисли за друго,все ще преживее животинката,няма да й стане нищо Hug
Bertichka -ама другото куче не е било агресивно,доколкото разбирам,или греша.Теб май те притеснява,че не си реагирала на време,така ли? Thinking Simple Smile
hailie-при вас е супер,цяла гвардия домашни любимци Party Laughing
И аз да се похвалвам мъничко Mr. Green-почнах да я обучавам да не търчи пред мен като слизаме и се качваме по стъблите.Да ви кажа разбира си животното ,ама друг е въпросът,че не му се изпълнява много,много.Като се качваме и докато аз съм минала 3 стъпала,тя вече е почти пред апартамента.При което я викам-слиза си веднага и ме гледа от горната площадка:lol:Викам я да слезне при мен/зад мен по-точно/,карам я да седне и казвам "стой".После аз тръгвам,тя седи и ме гледа.Като стигна поредната площадка я викам ,тя идва и продължава нагоре hahahaПак я викам и я карам да седне и да чака аз да се кача,после пак я викам и така до нас WhistlingСамо с излизането още не можем да се справим,че подскача като луда,когато разбере,че е излизаме ooooh!А сутринта като чистих и накрая вече мия с мопа и тя легнала-минах си пода покрай нея,забърсах си между тялото и опашката й-никва реакция.После между лапите й-никва реакция hahahaМоже би очакваше да й кажа да стане,че друг пък я вдигам,ама този път нищо не казах и тя си лежеше най-спокойно,докато аз минавах с мокрия парцал между частите й Mr. Green Mr. Green

# 170
нова мама84, не кучето си беше спокойно, но доста любопитно и упорито. И когато моята е агресивна се старая да я успкоя навреме, за да не предизвикаме някоя ситуация. Последния път питбула на братовчед ми щеше да и отхапе главата, така че гледам да избягваме такива ситуации. Просто различавам, кога се закача с другото куче и кога защитава територията си. В случая тя смяташе, че е на своя територия, защото бяхме точно пред входа.
Както и да е днес имаме повод за празник и точно тук е мястото да ви почерпя всички. С моя малък екип празнуваме втората годишнина от създаването на нещо различно и специално за всички домашни любимци.
Почерпете се за нашето здраве и бъдещи успехи   baloni

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=453332968044867&set= … ype=1&theater

# 171
Bertichka , честит да ви е хубавият празник!   Heart Eyes       bouquet

# 172
Bertichka , честит рожден ден!  newsm59

# 173
Имам черен лабрадор от 4 години,  някой има ли някакви наблюдения за съжителството на породата с други кучета? В смисъл, че съм решила да взема кученце от друга порода и пол.
Породата няма значение. Кучетата обичат да живеят в групи. И не просто обичат, а се идентифицират с групата, към която принадлежат. Едно добре възпитано и социализирано куче с готовност ще приеме друго. Когато това куче живее в човешка "глутница", решението дали новодошлото куче ще бъде прието или не, зависи изцяло от човек-алфа.

Честит празник, Бертичка!

# 174
Бертичка, честит празник! Още много-много по 2!  bouquet

# 175
Бертичка, много успехи в бъдеще! newsm74

# 176
ЧРД от мен Бертичка, макар и закъсняло то с много любов..  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Фея, просто страхотни неща пишеш, радвам се да ви чета хора  Hug

И да си кажа за нашето момче, привикнахме постепенно към Акана, пристигна ни скоро чувалчето от Канада и се оказа, че гранулите нямат нищо общо с тези, които купувахме от Зоо Магазин тук.
Тези са съвсем друга бира, Алекс полудява като ги опита. Съвсем различни са, всички боклуци които сме опитвали до сега миришат на едно и също.. (вкл. и Royal Canin) Не съм очаквала, че наистина може да се разбере разликата в храните..  ooooh!  

# 177
Благодаря момичета  Hug Дано още дълго да радваме своите малки космати клиенти. Heart Eyes

# 178
Bertichka,Викси  - Честит рожден ден и на двете с малко закъснение Hug

# 179
Тази малка красавица си търси дом. Споделете, моля!     Hug
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3973443892628&set=a.3 … ype=1&theater

Общи условия

Активация на акаунт