Любители на кучета - 30!

• 81 360
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Мърфи приема през устата ивемектина всеки път при ветеринаря вече 4 година! Ползвам 2 от най-известните клиники, Итавет и ДХ! Leisi_bb, може ли да ми дадеш източник, да го посоча конкретно на докитата и да се обсъди! До сега не бях го чувала, но ако е така, трябва да променим естествено начина на прием!

# 421
Rila, не съм запозната в България да се предлага Ивермектин на таблетки или разтвор за орален прием Peace Може и да има, но никъде не са ми предлагали такава форма. Аз имах предвид, че инжекционният разтвор е предназначен за подкожно инжектиране, не за даване през устата, а не че не съществуват форми на Ивермктина , които могат да се приемат орално. Аз съм питала в три клиники дали може да й даваме на Чарити Ивермектин през устата ( ЦВК, 101 любимци, д-р Борисов)  и навсякъде ми казват, че не е ефективен този начин на приложение.

# 422
Хм, сега погледнах в описанието на лекарството:

"How Ivermectin Is Supplied

•Ivermectin is available in 10 mg/ml and 2.7 mg/ml injectable form; 0.153 percent and 1.87 percent paste form; 10 mg/ml liquid oral form and 68 mcg, 136 mcg and 272 mcg tablets.

•Heartgard Plus® and Iverhart® are available in various concentrations of ivermectin combined with pyrantel pamoate."

http://www.petplace.com/drug-library/ivermectin-ivomec-heartgard/page1.aspx

Мисля, че няма проблем и през устата! Но ще питам изришно какво са казали колегите им в ЦВК и 101 дом. любимци и ще помоля за коментар!

Мерси, че ми обърна внимание да разследваме този въпрос!   bouquet

# 423
Rila, успех с разследването Peace Ще ми бъде интересно какво ще ти отговорят. Ако има възможност да спестя на принцеса Чарити ежемесечното бодене и аз бих давала през устата Peace Въпросът за мен е те инжекционния разтвор през устата ли го дават или имат специален , които е за такъв прием. Същия линк съм го чела и аз и както и сама виждаш, никъде не пише, че за инжекционния и оралния прием са едни и същи разтвори Peace

# 424
  • София
Здравейте мили дами и кучовци! Ние отново сме на линия след почивката. Нямахме търпение да си приберем Бъди от хотела, а той направо полудя! Станал е съвсем неуправляем - не знам на какво се дължи това Thinking Казаха ни, че се е държал нормално - ял, пил си е хапчетата /явно е така щом не куца/, всичко  било о.к. Снощи ми избяга от вратата на двора, а това се случва за първи път и хукна нагоре като обезумял, като абсолютно ме игнорираше. Обикновенно мен ме слуша най-много. Взех един приятел  и неговото куче за примамка и го открихме на съседната уличка до хотела. Дали няма там или наоколо разгонена женска за да се юрне така целенасочено? Най-лошото беше, че избяга без нашийник, без нищо! Обикновено никога не го свалям защото там е телефона ми за всеки слечай, но трябваше да го среша и имаше още малко козина за сваляне точно там. Той си направи едночасова разходка, а на мен ми излезе душата и умрях от притеснение! После вечерта го игнорирах пък аз, оставих  съпругът ми да го храни и не му казах лека нощ както обикновено.
Сега ще се върна да хвана края какво сте си хортували докато ме е нямало! Joy

# 425
  • София
Кучката ми е разгонена, да ми е честито.  Laughing
Освен това е и с разстройство... Яде сварен ориз, нещо друго да и дам ли ?

# 426
Кучката ми е разгонена, да ми е честито.  Laughing
Освен това е и с разстройство... Яде сварен ориз, нещо друго да и дам ли ?

Това е съвет на Фея от предни постове:
"Пробвай и с варена тиква. Това е пенкелера за стомашни неразположения при кучетата: втвърдява течното и размеква твърдото аки. За лаб дозата е две препълнени супени лъжици."

mariyka, явно пак ще учите дисциплината от а и б. Тъкмо наближава първият учебен ден. Simple Smile

# 427
  • София
Мерси.  Hug

# 428
Жгмъц, при вас няма празно  Grinning Бързо възстановяване от разстройството!

Марта, благодаря, че си запомнила и предаваш  Hug

Марийке, бързо включвай на режим "диктатор", че Бъди си е забравил границите. И Беро беше така, след като се прибрахме от почивка, макар че бяхме заедно и отношенията му с хора не са се променяли. Е, той не се втурна навън по този начин, но се качи на втория етаж, което винаги е било забранено, освен ако не го повикам за къпане.

За ивермектина

Никога не взимам решение, касаещо здравето на семейството и домашните ми любимци, без да съм проучила съществуващите противоположни мнения. Преди да реша да не давам ивермектин на Беро, четох трудове по темата. Един от изводите е, че химикалът не е ефективен тогава, когато се прилага орално при добитък. Въпросните овце на свободна паша не са получили хап в гърлото, а им била дадена обработена с ивермектин люцерна.

Ивермектиновите хапчета, които се ползват за превенция на сърдечен червей при кучета са ефективни, защото насищат кръвоносната система с достатъчно количество от отровата, за да изтреби (евентуално) съществуващи паразити.

Внимание! Тъй като ивермектинът е токсичен, продължителната му употреба води до увреждане на черния дроб!

# 429
Много сериозни теми сте подхванали. Айде малко да ви разведрим със снимки пък и да не ни забравяте  Mr. Green
Есента дойде и бузките ни се зачервиха  Laughing Като матрьошка е
Насилствена усмивка за мама
Който ходи да проси от другите беседки го вързват за дървото със сезал  Joy
Манекенства професионално с новите дрешки
И накрая една молитва към всемогъщия God Dog

# 430
Бертичка  hahaha hahaha hahaha Joy Joy-спуках се от смях с твоите пояснения към снимките Mr. Greenама и снимките си ги бива-как само са се зачервили тези бузи.А одеалцето с овце е просто супер Crazy Mr. Green
Ние снощи бяхме на рд на племеничката и съответно остана ядене-хапки,дробчета,сърца и тн,които събрахме за куч-така й плющяха ушите после,не вдигна глава докато не омете всичко до дъно Mr. Green Mr. Green
Да питам нещо Фея-тиквата знам,че разхлабва хората,само при кучетата ли действа двустранно-разхлабва и запича?

# 431
Бертичка, страхотен бубульонак!  Heart Eyes
Когато видя толкова много любов от стоманин към любимец си мечтая всички животни да са обичани толкова  Praynig

# 432
нова мама84, то това със зачервените бузки хич не е хубаво ама се борим с него, какво да правим
Пит Благодаря Hug

# 433
Bertichka уникални снимки Heart Eyes А червените бузкии .. голяма сладурана  Hug

# 434
Бертичка, фантастична е! Heart Eyes Снимките са страхотни, а обясненията към тях - Joy Joy .
А това със зачервените бузки от какво й се получава?

Общи условия

Активация на акаунт