Скандали, скандали, после много ме обича

• 5 564
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Относно няколкото споменавания да се обсъди с децата. Не съм съгласна с това. Детето за това е дете, защото все още не може да мисли рационално и съответно да взима правилни решения за бъдещето си. Когато един от родителите не е щастлив, той трябва да поеме нещата в свои ръце и да се стреми към това което ще направи него/нея щастлив. Децата са важни до толкво, че трябва да се съобразяваме с режим за виждане и възпитание. Човек, особено дете, на всичко свиква.
Не трябва да оправдаваме бездействието си с това, че детето така искало.

Kiara предполагам имаш предвид мен. Мисля, че друг не е споменавал децата в темата досега.
А те са важни.
Разбира се, че е меко казано глупаво да се очаква, че те могат да вземат решението в толкова трудна ситуация. И ако някой го очаква от тях, това само ще докаже слабохарактерност и липса на воля за поемане на живота си в свои ръце.
Но децата ги има. И емоциите им са най-важни. Ето защо е нужно в такава ситуация родителите им да съумеят на намерят подход и сили, съобразно възрастта им за да разговарят с тях. Защото травмите нанесени в детска възраст са си травми.. и често раняват доста силно. Peace

# 31
Snowwhite...  Hug, момичета  Hug
Чета и препрочитам темата по няколко пъти, толкова верни неща сте казали!
За момента ще започнем терапия, аз окончателно решение не съм взела. Просто съм изморена, много изморена от тези безкрайни разговори с него. Вече гледам да не споря, не се оправдавам и колкото и да се опитва да ме провокира, не се поддавам. Много е права Snowwhite..., това негово чувство го изяжда отвътре, той си го подхранва, връщайки се назад в минали ситуации.
С децата разговарям, за да са спокойни, баща им също говори с тях.

# 32
Sonch, това е вече съвсем различно нещо.  Hug

Veniti, успех  Peace

# 33
  • Не от София.
Ми Фионаче, можеш само да се рдаваш, че си имала силата да промениш нещата и да се измъкнеш от тази ситуация  Grinning. Много хора обаче нямат тази сила и увереност в себе си, или дори подкрепа от познати и роднини.  

Отсега ви казвам-който има нужда от подкрепа,насреща съм  Hug
Такива "семейства" бързо ги докарвам до логичен завършек.Имам два успешни случая в биографията  bowuu

Логичен завършек като сплотяване ли да се разбира ? Thinking
Или всеки по пътя си ?

Хепи,ще ти отговоря с въпрос  Wink
Кой е логичния завършек при "семейства",в които мъжът го играе насилник?...И ако ти трябва бонус-как АЗ бих завършила един такъв "брак"?  Joy

# 34
Ясно !  Peace
Както и аз завърших моя ! Naughty

# 35
  • Не от София.
Ясно !  Peace
Както и аз завърших моя ! Naughty

Ха така..хем си знаеш,хем питаш  hahaha

# 36
  • София
Зачетох се в темата, много прилича на нашата история, само дето моя "любим" е скрит ревнивец, т.е филмира си се, не ми прави директни скандали за ревност, ами тя избива във вид на отвратително отношение, което подкладдено с алкохол става нещо взривоопасно.

Какво стана с терапията Veniti , виждам, че не е писано от август месец, сигурно сте я приключили вече. Има ли ефект?

# 37
Терапията не сме я приключили, просто сме разредили сеансите. В началото ходехме почти всяка седмица и за да съм съвсем честна не без съпротива от негова страна. Но терапевтът успя да го спечели.
Мога да кажа, че ефект започна да се усеща някъде след 3-4тото посещение. За сега съм много доволна, има осезаема разлика в отношението и държанието му към мен.

# 38
Терапията не сме я приключили, просто сме разредили сеансите. В началото ходехме почти всяка седмица и за да съм съвсем честна не без съпротива от негова страна. Но терапевтът успя да го спечели.
Мога да кажа, че ефект започна да се усеща някъде след 3-4тото посещение. За сега съм много доволна, има осезаема разлика в отношението и държанието му към мен.

Това е супер, затова са професионалистите, да помагат на хората. Патила съм си от безумен ревнивец, макар и не съпруг, знам какво е. Ад. Confused
Радвам се за + промяна при вас, дано и занапред е все така. Hug

# 39
  • Cyprus, Пловдив
Стана ми интересна темата, много истини има в нея. До къде стигнахте с терапията към днешна дата, наистина ли е възможно такива хора да се променят?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт