електронни учебници 1 клас

• 10 392
  • 20
  •   1
Отговори
  • София
Има ли някой случайно електронни учебници 1 клас?
Вече са издадени, а прочетох ,че и миналата година някои деца са учили от тях.
Ще буде чусдесно, ако от някъде можем да си ги свалим?
( досега не съм намерила)

# 1
Не мога да помогна, но ми стана интересно и ще следя.

# 2
Проверете в сайтовете на издателствата"Анубис" и "Белвест 2000".
Те издават електронни учебници.
Само реклама и бегла представа имаше последно като се интересувах.

# 3
  • Варна
"Просвета" също имат електронни учебници, но не са безплатни.

# 4
" Просвета" предлагат това.

Всъщност и " Булвест", и " Анубис" предлагат същото като " Просвета":

" Булвест 2000"
" Анубис"

# 5
  • София
" Просвета" предлагат това.

Всъщност и " Булвест", и " Анубис" предлагат същото като " Просвета":

" Булвест 2000"
" Анубис"

Аз видях това, и точно затова питам, далки случайно някой не ги притежава, дали не са изтекли в торентите.
Не ми се иска все ощше да си ги купувам.
След като на учителите ги дават безплатно, може би , можем да СИ НАПРАВИМ НЯКОЛКО КОПИЯ.
сАМО НЕ МЕ КРИТИКУВАЙТЕ НА АВТОРСКИ ПРАВА. нА 1 КЛ УЧЕБНИЦИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ.
тАКА , ЧЕ ЗАЩО ДА НЕ СА В ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ, А САМИТЕ УЧЕБНИЦИ ДА СЕ ОСТАВЯТ В УЧИЛИЩЕ?
нАЛИ ТАКАВА БЕШЕ ИДЕЯТА НА мИНИСТЕРСТВОТО?

Не викам, без да искам съм натиснала капслок, и сега не ми се преписва.,

# 6
Стана ми интересно, кое му е хубавото на електронен учебник за 1 клас?

# 7
  • Варна
Стана ми интересно, кое му е хубавото на електронен учебник за 1 клас?

Ами например това, че урокът може да бъде преподаван на интерактивна дъска.  newsm10

# 8
  • София
най-хубавото му е, че не тежи принципно Wink

не помня за коя страна беше, но съм чела, че така си учат децата, носят си таблет и вс вътре.... а не с по 10 кг раници....

Ще ми е интересно някой ако има учебниците да сподели  впечатления... у нас всъщност има ли у-ще където  се работи стакива...от децата, т.е. не само за учителите да ги преподават на интерактивна дъска...

# 9
Да, определено ще се намали тежестта на раницата, макар че пак ще трябва да носят учебните тетрадки, в които пишат.
Предимствата се виждат много добре в клипчетата -  аз прегледах тези на Просвета. В ел. вариант има и аудио и видео файлове, които няма как да са в стандартния учебник, освен като дискове.
Идеята с таблетите е добра, ама как ще ги опазват първокласниците... малко трудна мисия. Все пак не е лошо да има и този вариант за избор.

# 10
  • Варна
Идеята е не децата да имат таблети, а учителите да преподадат материала по качествено нов начин - например свързване на групи срички в дума чрез интерактивна игра по дъската или пък по музика вместо само да си говорят кой е написал химна, могат да чуят и видят автобиографични данни на дъската ... горе-долу като бърз достъп до нета, само че с предварително записана информация на дискове.

# 11
Хм.Първо уточнявам, че нямам представа как би се отразило на бъдещото поколение, дали за добро или за лошо-не съм нито педагод, нито психолог,, единствено от родителска гледна точка-допада ми идеята за таблет.Да, интерактивната дъска е супер също.Много бих се радвала, ако в нашето училище минат на такива дъски, ама не би за сега.И на таблети.Ето как си го представям-качени всички учебници и помагала-чете се от там всичко, и с по една тетрадка, където се пише много също.Някакъв баланс да се намери, за да не закърнява писането, като действие.
Истината е, че на този етап нито имаме интерактивна дъска, нито ел. дневник, че да имаме и ел. учебници.Т.е. за нас/говоря в множествено число, но сещайте се-иде реч за училището, в което учи дъщеря ми  Mr. Green/ няма никаква стойност появата на ел. учебник на този етап.
Аз самата уча обаче така-в ел. вариант са ми всичките работи, лекции, курсови и прочее.За 4 години нямам нито един закупен учебник на хартиен носител.Имам четец-с него ходя и на лекции-мога там да си водя записки, после според записките си търся материали, качвам си ги и си ги чета.В една книга реално-всичко.Относно опазването-опазват се таблетите-има си калъфчета, имат си всичко.Днешните дечурлига масово са с телефони тъч скрийн и си ги опазват.Въпросът е, да са си "начешали крастата" достатъчно, че да не залитат по игри, или да имат учебни таблети, на които да е невъзможно подкарването на игра.
С две думи-допада ми идеята за ел учебници, само дето на този етап май не е реализируемо.

# 12
  • София
то при такъв вид обучение отпада и  нуждата от тетрадки всъщност с ел. писалки се върши и тази работа... Simple Smile

# 13
Принципно да...Но, пак да кажа-нямам идея дали е "правилно" и как би се отразило.Като гледам днешните млади хора обаче, които все пак на хартиен носител учебници са имали и тетрадки са имали-резултатите не са впечатляващи.Явно не е до вид носител.

# 14
  • София
все пак това си е вече въведена на места практика, не измисляме топлата вода, явно си работи... все пак важното е знанието, не носителя Wink

Общи условия

Активация на акаунт