От септември по TV7- "Великолепният век"

• 62 766
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Големи лицемери тия от БТВ. Това за историята, защо не го пуснаха преди да почне ВВ? Ще ми викат "история", а по цял ден пускат турски сериали.

Днес прочетох някъде в нета, че  БТВ спират "Къде е Маги" и ще пуснат отново турски сериал, защото от 1 място по рейтинг- паднали на 3  Mr. Green след Големия брат и ВВ hahaha

# 646
  Pargalı İbrahim&Hatice Sultan (Muhteşem Aşk)

# 647
Здравейте  wavey

Снощи много се възмутих от действията на Хюрем спрямо Гюлнихал.Бях забравила,,че обезоблазиха Мария.И нищо не може да ме накара а оправдая Хюрем.

# 648
Мария я сполетя по- малкото зло  Mr. Green все пак /нали е "приятелка" /не стана храна на рибите Outta Joint Shocked

# 649
# 650
Заради Биг брадър много не го гледам по твв7, виждам до къде е стигнало там ... Ами да, малко неразумна беше в началото Хюремчето ни  Embarassed

# 651
# 652
Голяма проклетия тази Хюрем. Съща Махидевран. Даже Махидевран малко ми бледнее пред нея с лошотията си.

Хюрем(образа й във филма) винаги съм я намирала за доста луда, особено като се озъби или застане ей така  Shocked

От нея очаквах да убие султана някоя нощ, а тя се впусна в интриги...

Знам, че във филма няма положителни и отрицателни герои, както и в живота. Всички се променяме с времето и показваме и добрите и лошите си качества, но до момента най ми допадат образите на султана и на Валиде. 

Допада ми също,че в двореца има правила и традиции. Не е лошо понякога да има човек , който руши традициите, като Хюрем, но не одобрявам подхода й, както е представен във филма.  Още повече , че тези традиции, доколкото видях до сега не засягат човешкото достойнство, не са унижаващи... В живота сигурно не е било точно така, щом Сюлейман е пожелал да го погребат до нея....

# 653
Привет! За първи път пиша в темата. И на мен не ми харесва начина, по който е представен образа на Хюрем, но това си е виждане на сценаристите. Прави ми обаче впечатление мнението, че нямало нищо унижаващо достойнството в традициите им. Въпрос на гледна точка. Наложниците никой не ги пита искат или не искат да споделят леглото на султана. Какъв избор имат, ако не искат - може би смърт или по-леко наказание?
 Във вчерашната серия Махидевран каза на Хюрем, че изисква от нея уважение, защото тя е официалната съпруга. Отговорът на Хюрем беше, да отиде и да каже на султана, че иска уважение. Щом като за Махидевран, една туркиня предполагам, възпитана в тези традиции, е унизително поведението на султана спрямо нея, какво да кажем за останалите, които не са възпитавани в тези традиции? Разбира се, не само мюсюлманските богаташи са имали наложници. Любовници са имали и много владетели и богаташи по целия свят. Но да се говори,че това не е унизително за една жена... А при тях това се оправдава от традицията.

# 654
Махидверан не е туркиня, а е черкезка, също като Валиде.

# 655
Не съм имала предвид наложниците, като говорех за традициите. Но и във филма не е показано те да са недоволни. Даже мисля, че е чест точно тях да изберат определена вечер. В началото естествено кой би бил съгласен, но във филма ни показаха, че ги обучават, имат стандарт на живот...и с трепет отиват при султана. Това за наложниците е друга тема...

Традициите за мен са, че има йерархия, има уважение към другия, има неодобрение и укор когато някой е постъпил лошо. Махидевран опита да отрови Хюрем, показаха й , че не е постъпила добре, Валиде я порица, Сюлейман не й говори. Сега Хюрем навреди на Мария, първо я наби. Имаше последици, нахокаха я. Тя не се спря, даже напротив и сега й взеха детето. Имам предвид , че в харема уваважават личността. Не може да се погазва току-така другия. Валиде колкото й да не харесва Хюрем преглътна мнението си, даде заповед да се раздадат сладки, когато стана ясно, че е бременна, при раждането имаше сходна традиция, после й подари накит т. е въпреки собственото си мнение постъпи така заради традициите. Когато Махидевран открадна пръстена на Хюрен постъпката й също бе заклеймена, като недостойна.

В постъпките на султана към Махидевран нама нищо унизително. Тя понася последиците от собствените си действия. Ако и тя бе постъпвала според традициите нямаше да е в това положение.

Не съм запозната с историята, но предполагам, че и бащата на Сюлейман е имал наложници. Не представят майка му като унизена жена, нали.

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 12:45 от мама на мадама

# 656
Това според мен със официалната и неофициалната жена не е много вярно - те всички са неофициални(поне за сега де- после според историята- Хюррем става официална Grinning) По скоро Махидевран иска уважеиние заради това, че е майка на първия син!

# 657
Здравейте момичета  Simple Smile приемате ли още попълнения към темичката  Rolling Eyes

# 658
Здравейте момичета  Simple Smile приемате ли още попълнения към темичката  Rolling Eyes

Добре дошла Hug  bouquet

# 659

Общи условия

Активация на акаунт