Юнчета добрички, гукат като малки птички

• 39 255
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • София
ЧРД Ани, жива и здрава! Simple Smile Честити месечинки и на имащите такива!
И ние скоро ще си имаме столче, поръчано е и пътува. Мисля да му взема и едно музикално гърне скоро, макар още да сме далеч от самостоятелно сядане.
От 4,5 дни нощите ни са ужасни, върти се, събужда се на 1 час, после се приспиваме по 2, кърменето също не го успокоява. Затова днес му взех Дентокинд, дадох 2 хапчета, дано да има ефект, поне тази вечер да поспим малко Simple Smile
Не знам дали има някой с проблем с косопада, бяхме говорили по-рано в темата, но имам чувството, че ми няма гривата. Започвам маски с тривитаминол, ще мога да кажа по нататък дали помага  Flutter
Спокойна нощ! Simple Smile

# 661
  • Варна
Kristianni, изследванията ще са ок , не се притеснявай, като спомена за тях се присетих как вземах пиш от муцунка, снабдих се в колекторче и контейнерче и в уреченият ден и час , бях приготвила всичко, само да взема пиш и да тръгваме , че нали в рамките на 30 минути трябва да се занесе, та почаках муцунка 20 минути с голо дупе и накрая се изпиша на пелената и аз я изтисках в контейнерчето, така де , няма да чакам още 20 минути  Crossing Arms Whistling, но нещата са ок, хемоглобина ни е 111

# 662
BE_YOU, какво мляко ядете в момента? И ние сменихме по препоръка на педиатър няколко вида, но ефект нямаше. Откакто е на АМ сме на HIPP Combiotic / и в родилния дом я хранеха с такова, докато ми тръгне кърмата/ и смятам да не пробваме нови, само я мъча, а ефект няма. Ние в будно състояние ядем около 100мл на хранене, което продължава понякога повече от час. Когато имаме късмет да заспи изяжда по 170мл. Общо взето на ден ни се събира около 600-700мл да изпива/ в това число включвам и кашата, която приготвям с АМ/.
На последното мерене/ преди около 2 седмици/ бяхме 6400кг и 63см.

# 663
Последно си хапваме Хумана. Харесва ми това, че като я разбия не става на балончета като другите млека. Почнахме с НАН от родилното, после Прима, Аптамил, Нутрилон, а и Гербер(бях го забравила). На 5м без 2 дни бяхме 5800 и 65,5см. Изяжда по 120-150мл и се храни по 6 пъти на ден.

# 664
  • София
Ани,  newsm59  bigdance2  party023 Tada Много здраве, любов и усмивки!

# 665
Здравейте,

dany2009 и ние сме на ХИП комбиотик. Много е добър, доволна съм. Виждам, че си от София и си родила на 08.06.2012 като мен Simple Smile. В коя болница ражда? Може да сме се засекли Simple Smile, аз в МД.

Ани, ЧРД!!!!!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 666
Аз в Тина Киркова  Simple Smile

# 667
Здравейте момичета Simple Smile Искам да ви попитам вие по колко грама долу горе пюре давате на вашите бебчета? Аз от около седмица започнах да и давам тиква и вече яде по около 50 грама и после и давам около 60-70 мл АМ. Дали може да и увелича пюрето и направо да заместя цялото ядене или за известно време да го оставя така - пюре + АМ? Вече имаме едно заместено хранене. Следобед и давам каша - бананова (много я обича) или оризова и слагам вътре малко ябълково пюре, че иначе въобще не иска да я яде. Утре започвам нещо друго да и въвеждам мисля или картоф или морков. Но моля ви каже ми дали да дохранвам с мляко или не Simple Smile

# 668
Здравейте момичета Simple Smile Искам да ви попитам вие по колко грама долу горе пюре давате на вашите бебчета? Аз от около седмица започнах да и давам тиква и вече яде по около 50 грама и после и давам около 60-70 мл АМ. Дали може да и увелича пюрето и направо да заместя цялото ядене или за известно време да го оставя така - пюре + АМ? Вече имаме едно заместено хранене. Следобед и давам каша - бананова (много я обича) или оризова и слагам вътре малко ябълково пюре, че иначе въобще не иска да я яде. Утре започвам нещо друго да и въвеждам мисля или картоф или морков. Но моля ви каже ми дали да дохранвам с мляко или не Simple Smile

mimi6onka, относно зеленчуково пюре общото количество, което трябва да се достигне е 125мл, като времето за това е  5-10дни, в зависимост как бебето приема храната напр.1-ви ден - 1/4 пюре, 2 и 3 ден-1/3 пюре, 4 и 5 ден- 1/2 пюре... Започва се с един вид зеленчук и докато не изяде цяло бурканче с пюре не се дава друг вид зеленчук. За всеки следващ вид зеленчук, който се въвежда се дава да изяде 125мл / цяло бурканче/, а не като при първият-постепенно, само първите 1-2 дни се дава по-малко, за да видиш дали няма да направи някаква реакция. Докато не започне да яде цяло зеленчуково пюре се дохранва бебето с мляко, започне ли да яде 125мл пюре на обяд не се дава повече мляко на това хранене.
Това ми е препоръчано от неонатолог и ние спазваме схемата, друг е въпросът, че при нас нещата се случват бавно, защото Маги по принцип много трудно се храни.
Успех и дано съм била полезна Peace

# 669
Значи и утре да си продължа с тиквата и да пробвам с повечко. Тя си я хапва добре даже понякога зяпа милата за още Simple Smile

# 670
Много кошмарна нощ изкарахме  Sick Ния повърна три пъти. Предположих,че е вирусът,който голямата дъщеря изкара преди две-три седмици.Вчера за първи път въведох морков,като й сложих три лъжички в пюрето от тиква с картоф.Днес си говорихме с една позната с бебе,която е имала същия проблем при въвеждането на морков преди два дни.Сега се чудя дали пък не е от пюрето.Дано повече не ми прави такива изпълнения,че изобщо не ми се ходи по болници   Praynig.Сега няколко дни ще си караме само на кърма.Някой имал ли е такива проблеми с моркова?А с такъв кеф си ядеше домашната тиква  Sad

# 671
Да  Peace, продължи с тиквата, докато достигнете 125мл на хранене, което според мен ще стане скоро след като детето харесва храната. След това започни да даваш и други зеленчуци, първоначално по малко и следи за реакция и ако всичко е наред можеш да дадеш направо цяло бурканче/125мл/.

# 672
Благодаря Дани Simple Smile
А да питам и още нещо. По колко каша давате? Ели хапва около 60-70 грама и не иска повече. Аз пък и не искам да я насилвам. После и мляко не иска.

# 673
По принцип количеството каша, което трябва да достигнем е 150мл, на моменти я изяждаме, но друг път не иска толкова много. Според мен не я насилвай, колкото иска бебето, толкова. Все пак кашата е по-калорична и засищаща, така че не се притеснявай. Ние изяждаме 150мл каша, когато на предното ядене е изпила 100мл мляко. Както вече споменах, Маги е много капризна на ядене, но оризовата каша/ безмлечна и безглутенова/ на Лактана Био я яде. Wink

# 674
Благодаря Дани още веднъж. Тя Ели е много злояда. По едно време не искаше и мляко да пие. Преди 3-4 седмици е имало дни в които изяжда не повече от 400 мл мляко за целия ден. То затова и започнахме по рано да я захранваме т.е по- рано отколкото исках де Simple Smile Ама сега откакто сме започнали кашата и пюрето яде по-добре. Всичкото мляко си изяжда.
Гледам сега че и Маги не е ядяла много много. И Ели така. Заспала ли е всичко омита, обаче будна ли е просто няма сила която да я накара да яде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт