Първи ден в детската градина

• 36 013
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
desitoo има маркер за дрехи надпиши ги на място където няма да се вижда.А за шкафа говори хубаво с лелката кой взема те или децата.Питай малките и те ще ти кажат дали ги взимат сами и кой ги е преобличал.Ако си вземат децата най добре слагай дрехите направо.Малко бройки.Носи всеки ден да си сигурна че долните гащички са чисти щом имат изпускания.А другите дрехи които не са употребени ги вземи в сряда и ги подмини с чисти.Ако са ги саборили на земята докато ровят или само защото не са в торбичка.Пробвай и ще нацелиш верния път.

# 721
  • Шумен
Децата ми казват че те си взимат, предвид хаоса им вярвам (знам как те си сгъват дрехите, че и това искат сами да правят Simple Smile ). В началото като имахме напикавания пак са преобличани, но не беше така шкафа намирам разлика. Утре ще занеса пълен комплект резервни дрехи и ще взема тези от шкафа за пране. Предвид това че има деца с много дрехи в шкафовете, ние сме от по спретнатите. Има една баба дето сутрин преоблича детето на място изцяло като малката си избира дори. Избора според мен трябва да е вкъщи, там и да сменим някоя дреха с по-удобна е по-скоро сега изолиран случай. Зимата като се водим с повече дрехи (втори панталон върху градинския или чорапогащник) съвсем ще стане хаоса, затова от сега ми се иска да свикнат. В яслата децата не бъркаха сами в шкафовете, а и кой ще ги пусне от стаята и не сме имали такива грешки с чужди дрехи.

# 722
  Получава се, че пращам детето да се разболее един вид..
Точно такова усещане имам и аз.
И се чудя струва ли си .....но пък вкъщи виждам, че му е скучно.

# 723
  • Шумен
Това беше моето усещане в яслата, до пролетта рекорда ни по посещаемост беше 4 дни. Все си мислех че няма да закърпим 5 пълни дни никога, без да сме болни уикенда или да се влошаваме тогава и да тичаме по дежурните кабинети. Всяко дете минава през такъв период, страх ме е да не се повтори само, дано е зад гърба ни  Praynig

# 724
А доколко се усложняваха децата ви?
Хомеопатия, сироп, антибиотик, пневмония?!

# 725
  • Шумен
Бронхити, отити, ангини, АБ поне по един месечно гадно беше. С хомеопатия не ми се рискуваше, сега с нея се лекуваме най-често, но и усложнения скоро не са правили. Ако усетя че няма да се справим с леко не се и замислям за АБ, но винаги държа първо да пробваме без стига състоянието да позволява.

# 726
А колко често правиха усложнения?
Моят син ходи от 17 септември, тоест няма и месец. И за това време 1 антибиотик и 1 пневмония и 8 дни общо посещение на ДГ. Множко ми се вижда.

# 727
  • Шумен
От септември до януари за тези месеци да имаме по 6-7 дни посещение за месеца другото болести, от обикновен сопол на втората седмица вместо здрави да сме се след вируса, то станало бактериална инфекция и съответно сме на АБ  ooooh!

# 728
  • Пловдив

Не се е усложнявала.Ходеше на ясла 1 г и 6 м-редовно.Антибиотик не е пила.

Въпреки това като й текне нослето я спирам.Знам,че може да се ходи и така и да си й мине.Но не ми се струва редно да подсмърча и бърше сополи с ръкав.Очаквам това и от другите родители.

# 729
От септември до януари за тези месеци да имаме по 6-7 дни посещение за месеца другото болести, от обикновен сопол на втората седмица вместо здрави да сме се след вируса, то станало бактериална инфекция и съответно сме на АБ  ooooh!
Уф, звучи ужасно.
Лошото е, че като гледам и ние по тоя път тръгваме, а не съм склонна да го причиня на детето си.
За сега съм решила до средата на ноември , в най-добрия случай, да си е вкъщи.
Ще направим още няколко проби, ако след всеки 3-4 дни пие антибиотик просто ще преустановим посещенията.
Здравето е най-важно.

# 730
И ние на яслата за една година, да имаме  30 дена максимум ходене за цяла година, на всеки 3 дена болна- да с усложнения, една пневмония в болница, 4 типа на коксаки вируса изкара, който прилича на шарка, 3 пъти вирус с повръщане и разстройство и колко още само сополи.... до март месец, когато беше спряна от яслата, поради  пневмонията в болницата... оттогава до септември, когато тръгна на градината детето не е имало и един сопол. Но както и десито по-горе беше написала надявам се,да сме израстнали този период, защото от септември направи 3 пълни седмици, след което ни хвана зеления сопол и кашлицата и аз дадох антибиотик да се застраховам,че съм наплашена от пневмонията, въпреки,че не беше нужно и сега пак си ходи на градина, след  една седмица вкъщи, надявам се периодите на ходене, на градина  да са по-големи сега, от периодите с боледуването и стоенето вкъщи!

Детето ми беше най-боледуващото от цялата си група в яслата,  поне така си мисля де- сигурно над 20 пъти за една година, но да чукам на дърво само 2 пъти пи антибиотик, единия път в болницата венозен прием, всичко останало само с хомеопатия!

# 731
А трябва ли да могат вече да си подреждат дрехите?
Още не съм ги учила и пилеят из цялата къща
Макси пее мила моя мамо буквално през 5 мин  Laughing
Ерик ме разби че нарежда доста сложен пъзел
2 дни беше страхотно спокойствие-толкова послушни деца не бях виждала
 Praynig Дано утре да не започнат пак истериите и окончателно да се приспособят- явно ще е въпрос на време-след като казват че им харесва.

При нас раниците са забранени, можем да носим дрехите само в найлонов плик
Една приятелка каза че й върнали цяла раница с напикани дрехи които явно са поседяли дни наред
И другото - детенцето се прибрало с розови гащи - а то е момче  Laughing много яко
somebody дано не преживявате пак болници и тежки болести и да сте го надживели

# 732
  • София
 Ние и без градината си стигаме състояния като за болница, но се лекуваме само вкъщи с хомеопатия изцяло.  Ще устискам някой друг месец на боледуване, ама не може до безкрай, дано след НГ са по-добре нещата.

# 733
  • Шумен
Докарах се до там че на въпроса на УНГ какви АБ е пило детето последните 6 месеца да помня само последните 2 а за другите да се пуля  Blush Та жената тогава реши да отидем на контролен а да не бърза с АБ, но да съм подготвена със списъка следващия път така и не ни се наложи. Валерия не е пила АБ от миналата календарна година, на Миша на два пъти и се наложи тази пролет заради ангина (не можехме да свалим Т над 39 2-3 дни и накрая АБ  Confused )
Ние не подреждаме нищо, снощи наказани стояха заради един пъзел който баща им два пъти събира а те разпиляваха без интерес да го редят. Михаела много държи сама да си сгъва дрехите особено пижамата изтупва я едно хубаво и я намотква старателно. Уважавам желанието и и показвам точно как се сгъва. Сестра и я копира, но за сега доста често зарязва на земята ако и кажа че не е за пране дадено нещо хич и не я трогва че е там. Тя е старателна в прибирането в коша за пране, какво ли не намирам като тръгна да пера пуснато в него, веднъж и филията си беше пратила там за пране заедно с маслото по нея  Whistling

# 734
Хомеопатия, сироп, антибиотик, пневмония?!
5 бронхита със сигурност имаше. Плюс 1-2, които просто бившата баба-педиатър да ги е проспала, че наблягаше на приказките, но не и по същество, а не на слушането. Ритъмът беше убийствен - 3 дни в яслата/3 седмици да се излекува, че и два напълно здрави дни да видя. После 4 дни, следвани от 20 домашни и така няколко месеца. И винаги клиничната картина се появяваше в петък вечер или събота. Та така започнах да ползвам услугите на една целоседмично работеща болница с добри педиатри и да чакам да дойде декември, за да си сменя държавния педиатър на дребната. Тогава не вярвах, когато първата лекарка, която я прегледа във "Вита" ни каза, че с това нашето хранене нещата няма да бъдат наред (как 25 месеца проблеми с този вид хранене нямах, пък изведнъж ... Че и умишлено си оставих кърменето, поне докато детето свикне). Е, свикна зимата. В пика на грипната епидемия направи 7 седмици без прекъсване по здравословни причини. Но пък спрях да постосвам яслата като източник на заразите ни едва, когато вирусът беше донесен от нас и беше прехвърлен към детето. Тогава до кошмарен бронхо-спазъм стигна.  
За болестите при нас установих, че придобиха нормални не че може да има нещо нормално) параметри, когато детето се адаптира в яслата. Стресът й разказа играта. Високите температури винаги бяха свързани с червено гърло и уголемени лимфни възли. Щом усетех захъркване и минимално подкашляне - отивахме на преглед  веднага. И всеки път си стигаше до бронхит.
Нито веднъж виноват не е бил чужд сопол, защото съм я събиpала по мое усмотpение и с деца с течащи нослета.

Общи условия

Активация на акаунт