Отговори
# 420
Винаги ми е било странно това как родители кръщават децата само защото са се родили на някой празник.  newsm78 Не е ли по-добре детето да има и имен ден и рожден ден, а не да празнува 2в1? Mr. Green
И аз съм на това мнение .
Ние сигурно ще вземем буквата на свекърва ми, защото моите родители са починали , свекър ми също /а нали не било хубаво първо дете на починал/, а и да я зарадваме жената, тъй като девер ми две деца и нито едно на нея ,и й беше гадно, не че го е показала, но се усещаше.

# 421
_Cinderella, да не би с  мъжа ти да преглеждаме едни и същи статиики  ХАХАХА  Joy
Maia_a, нещо се бях наканила да ти пиша, ама иззвъня телефона, разсеях се и забравих
Zlatence, ако това ми е шанса да го предумам да е Никол, ще се възползвам, много ме кефи, ще използвам "че детето си е дошло с името" ...
да ви кажа, последните няколко дена много ме кефи "чата" тука - темите са доста разнообразни  Hug

# 422
Хахаха, момичета, да се проготвям за довечера значи  4470 luvbed
И на мен не ми харесва идеята да се избира име по празника, на който са родени. Това съм го наследила от баща ми, който се казва Стефан и е роден на 24 декември, та рожден ден, имен ден и коледа за 3 дни, не е добре така. Друго си е да си имаш няколко празника през годината, аз си нямам имен ден и винаги съм страдала по въпроса с липсата на празници Laughing А и затова толкова ми се иска малкия да се роди към 20-и примерно, за да не се чуди някой ден как да си празнува, след като всички са заминали за празниците Simple Smile
И на мен нещо са ми трудни мъжките имена, със сигурност няма да кръщавам на никойм но пък се опитвам да избегна разни съвпадения и става още по-сложно. Засега единствените имена, които харесват и на двама ни са Константин и Борис, но и двете не достатъчно, за да сме решили  Thinking

# 423
Valleriana, уж го оставих работа да върши, пък той може да си е чел из нета, знае ли човек  hahaha Нищо, важното е да иска мен, а не да ми се въргаля с някоя фльорца.  #Cussing out

# 424
  • София
Manhamanha - Константин е хубаво!

_Cinderella - на повечето колички се махат гумите с едно движение Simple Smile Но според мен ще ми писне да ги махам и слагам постоянно, на моята също се махат и са огромни Simple Smile

На мен пък не ми се струва тъпо детето да се кръсти на светията, на който се е родил! Според мен това че е родило на тази дата не е съвпадение, макар да е имало цял месец да си избере кога да се роди! А и голяма работа, че именния ден и рождения ден ще се празнуват на едно... докато е малко детето може да му е тъпо, защото ще има само 1 подарък, но като порасне ще се кефи че с един удар два заека е изпразнувал!
Ако е на никулден нашата госпожица или пак ще си е Герогия или ще е Наталия! Но макар да съм ЗА кръщаването на светията, Георгия ми е толкова любимо име, че надали ще ми се отдаде др възможност да го използвам.. и не искам да губя първата!

И ние мислихме за Никол - на всички ни харесва, но Наталия или Натали ми звучи по-звучно, но и Никол е сладко!

а за секса сме възрържатели - остават ми 5 глоула и една седмица чистене от тях.... Макмирор са толкова гадни глобули, никога не бях слагала по-гадни! Едни жълти и текат през целия ден и цяла нощ все едно си в цикъл... ходя си с превръзки! Не мога да ви опиша физиономията на моя приятел като му казах да ми подаде една превръзка hahaha

# 425
Brayda, според мен точно като пораснеш е проблем това с празниците, но пак казвам, това е от личен опит Simple Smile А и Христо не ми харесва изобщо, няма начин да си кръстя детето така, ако ще и да се роди на 25-и точно Simple Smile
Може би единствения ми проблем с Константин е, че е от типа последния да затвори вратата, мноооого дълго  ooooh! Но иначе си ми харесва  Heart Eyes
Чакай, че се сетих за Георгия да ти кажа. Една приятелка си кръсти дъщерята Гергана и малко след като се роди заминаха за Сингапур и сега живеят там. Каза, че много съжалява, че е измислила толкова сложно за произнасяне от чужденци име и затова се е примирила да я представя като Georgia. Така че и при вас може да е полезно някой ден Simple Smile

# 426
иии сега да ви втрещя каква егоистична кучка съм ... значиии аз искам единствено бебето да не се ражда на 5-и декември, защото аз самата съм тогава Grinning и всички ми казват, как като се роди бебето от въпроси от рода как съм аз и др. такива, цялото това внимание ще се обърне към нея Grinning и както мило отбелязаха, ако сме на една дата - в един момент всички ще забравят че това е мой празник и няма да има подаръци за мен, евент. някое цветенце може да им се откъсне от сърчицето, колкото да не са с празни ръце Grinning  Joy
Бъзикам се, де когато-тогава, но все пак има доза истина в казаното Grinning а за името като нищо наистина в последния момент да го решим, иначе уж ще си правим списъци с имена и после с татко ще ги отхвърляме (аз неговите, той моите) ама все още няма нито едно име в моя списък Wink

# 427

От известно време се чудя коя тема не сме разисквали?  Rolling Eyes
Аз ще ти кажа  Laughing
Кажете боядисвали ли сте си косата до сега? С каква боя? И хвана ли боята? Да ви кажа откакто съм бременна доста бели косми ми се появиха  Sad И косата израстна и искам да се боядисам , има безамонячни бои, но много приятелки са ми казвали, че като си бременна боята не хваща и затова кажете вие ако имате опит  Peace

Vesta, аз откакто разбрах, че съм бременна се боядисвам само с черна къна. Тя ме хваща, а аз имам едно 30% бели коси вече. Пробвай с безамоняна - не вярвам да не те хване.

Не изчетох всичко за помпичката за сополи, която обсъждате - само отчасти - понеже така съм затънала в работа и то на финала Embarassed Мисълта ми беше, че доколкото знам звукът от прахосмукачка и сешоар не плаши, а напротив - успокоява бебето - понеже шумът наподобява този в майчината утроба.

# 428
Brayda,

след седмица пак ще има четвъртък Wink  newsm44

# 429
Valleriana, мерси много. разбрах, че лекарите забраняват, ама не и защо Simple Smile
няма значение голямо де, няма да спра да ходя на кола така или иначе. намирам този метод за много по-добър за себе си. болката не ме притеснява - свикнала съм, а откакто съм бременна не ме боли повече. просто ходя при по-внимателна козметичка, която ми беше препоръчана от една майка от тази тема Wink

Колата маска не се препоръчва и то поради причината, че от болката могат да се предизвикат контракции и това да доведе до преждевременно раждане - може да доведе, може и не - зависи. Аз за себе си съм решила да не рискувам понеже много ме боли , а и косъма ми е много дебел - така че си зависи до човек. Майка ми така е родила сестра ми - след като си е направила кола маска.

# 430
  • Пловдив
Здравейте, да се включа и аз по темата за имената.
Тъй като майка ми е имала проблем със свекърва си за моето име (при все че съм с нейната буква, но не било цялото име ... ) тази тема винаги ми е била болна. И затова още преди да се оженим със съпруга ми бях заявила на всички, че не кръщавам на никого, освен ако не преценя и не решим че ще го направим и няма да позволя на някой да ми каже как да си кръщавам децата. Но в живота друго става... реално нито родителите на съпруга ми, нито моите родители са искали да взимаме имената им. Така обаче се случи, че без да се съобразяваме с техните имена, името което харесахме с моя мъж за дъщеря ми започва с буквата на свекър ми и продължава подобно на това на свекърва ми. И така решихме, че ще им кажем че в известна степен им взимаме буквите. При което те бяха изненадани и щастливи, а и ние нямахме допълнителни притеснения. Сега за второто дете още преди да знам, че ще имаме дете даже бях взела решение, че искам да го кръстя и аз на майка ми.  Живота й последните години никак не й беше лесен, а всичко което съм реално дължа на нея. Преди 2г.и половина почина сестра ми и сега цялото й внимание е насочено изцяло към нас. Не че и баща ми не полага грижи, но майката си е майка. Все още с мъжа ми не сме говорили за име, защото има време, но поне за момента е това положението. Ще трябва да мисля за мъжко име с Л - няма голям избор, но съм си харесала Лъчезар - да видим...
Извинявам се за дългия пост, но се разчувствах доста покрай тази тема с имената.

# 431
Лъчезар е много хубаво Simple Smile
А по въпроса с проблемите ако не кръстиш на родителите - майка ми го е имала с брат ми. "Трябвало" да се кръсти на дядо ми, Пешо. Тя се е опитала да ги убеди да бъде поне Петър, но не Петър не било същото като Пешо, не го признавали. А майка ми цял живот е страдала, че е кръщавана така и се казва Спаска, винаги си крие името. Накрая се ядосала и казала, че няма да се съобразява с никой и кръстила брат ми Емил. С мен вече са се били отказали да се опитват да влияят  Laughing

# 432
  • Разград
littleflower, миличка, съжалявам за сестра ти. Моят батко почина преди почти 9 години на 34 на 12 Декември. Аз съм едничка на майка си. Брат ми нямаше семейство и затова това детенце ще е на нея. Първо си ми е майчица, второ много заслужава и трето няма кой да и даде и буквичка ако не аз, а съпруга ми си има брат и ще имат още внуци, живот и здраве, а и аз вече им писах едно дете. Аз пък с тази и първата бременност имам чувството, че Господ нещо иска от мен и ми го показва по странен начин. Близнаците бяха за 12 Декември, но на 12 Септември беше тяхната черна дата. Сега датата ми я сменя лекарката ми от 14 на 13 и 15 Декември. Та все се въртя около 12 Декември. Искрено се надявам че близнаците са били достатъчен курбан за нещо и че това бебе сега ще има късмет и шанс. Не се вкарвам във филми, но просто хич не исках да съм бременна по същото време и пак да съм за Декември. На мен любимо име от дете ми е Ивона, но батко беше Иван, а и баща ми, но той няма заслуги. Никога не съм го срещала това име, но направо го обожавам.  Heart Eyes

# 433
Извинявам се предварително за оff-topic-а, но сега се загледах, че на някои хора публикациите стоят на 0, а на други не, каква е причината? Не че ме вълнува много силно какво ще пише, но ми стана интересно  Simple Smile

# 434
  • Разград
Valleriana, аз пък като трябваше да избираме дата за секцио за Пресито отказах да е на 20 Май, защото аз имам рожден ден. Та тя е на 22 Май. Аз не го направих от егоистична страна, а защото исках детето да си има свой специален ден. Знам, че след години, дано да съм жива и здрава, когато е далеч от нас надали ще уважи моя ден, но тя трябва да се чувства специална и така. Иначе баща и е на 15 Май, та в рамките на 7 дни правим едни партита и чудеса в нас, но това е толкова хубаво натоварване. Имаме постоянно гости, деца, приятели, роднини, абе веселба. Та и сега това бебе искам да има ден, който да не съвпада с имен ден, защото тогава и тези които имат може да не успяват да се събират след време, а и като си ми е задължително секцио поне това мога да реша, горе-долу де. Не искам на Андреев ден, защото тати ще има празник и става малко тъпо.
Manhamanha, тези които имаме цифров напредък е защото пишем в различни раздели. Доколкото знам, ако се пише само в отчетния подфорум не се отчитат публикациите.

Общи условия

Активация на акаунт