Бургаски майчета - 11 тема

• 42 344
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
Дано да не си права..., а относно доверието мисля, че лекарите са доста добри и по нищо не отстъпват от тези в окръжна, просто в Черноморска се плаща и не е за всеки...иначе никой не бяга от хубавото. Поне аз не познавам такъв. Simple Smile

# 556
  • в кукувиче гнездо
Дано да не си права..., а относно доверието мисля, че лекарите са доста добри и по нищо не отстъпват от тези в окръжна, просто в Черноморска се плаща и не е за всеки...иначе никой не бяга от хубавото.
Все пак това са бивши кадри на държавната болница..

# 557
  • Бургас
oHa3u, това, което разказваш е наистина ужасно. Добре, че вече си добре и се гушкате и кърмите. Пожелавам ти от тук насетне само хубави преживявания, загърби неприятностите и се наслаждавай на майчинството.

Можеш ли да споделиш две неща:
1. Установи ли се защо и как детето се е заразило със стафилококова инфекция, понеже това го чувам вече за трети път от майка, изписана скоро от Девата. И ако инфекцията е в болницата и персонала знае за нея, но си трае и нищо не се прави по въпроса, това си е подсъдно.
2. В следствие на какво се е получила инфекцията при теб? Споменаваш, че е съществувал риск и за матката. Това всичко заради секциото ли е станало? Възможно ли е да се дължи на недостатъчно стерилна атмосфера по време на операцията или да не са те изчистили напълно?

# 558
Чета мненията ви за новата Черноморска , държат на хигиена , веднага пристигат при повикване .... ами да , нали е нова , трябва да й изградят реноме.Нали с ДМ беше точно така в началото. За съжаление очаквам много скоро да я осерат и нея (извинявам се за израза  Embarassed )
Абсолютно съгласна ! Когато откриха ДМ минах едно лапаро там - всичко беше перфектно, и екипа, и вниманието от целия персонал, абе всичко. Оттогава до сега няколко пъти ми се налагаше да изкарвам по няколко дни по различни поводи - с всяко следващо ходене нещата ставаха все по зле и по-зле.
Очаквам и това да се случи и с Черноморска.... затова давайте да раждаме докато всичко е идеално и там  Grinning

# 559
oHa3u, това, което разказваш е наистина ужасно. Добре, че вече си добре и се гушкате и кърмите. Пожелавам ти от тук насетне само хубави преживявания, загърби неприятностите и се наслаждавай на майчинството.

Можеш ли да споделиш две неща:
1. Установи ли се защо и как детето се е заразило със стафилококова инфекция, понеже това го чувам вече за трети път от майка, изписана скоро от Девата. И ако инфекцията е в болницата и персонала знае за нея, но си трае и нищо не се прави по въпроса, това си е подсъдно.
2. В следствие на какво се е получила инфекцията при теб? Споменаваш, че е съществувал риск и за матката. Това всичко заради секциото ли е станало? Възможно ли е да се дължи на недостатъчно стерилна атмосфера по време на операцията или да не са те изчистили напълно?
1. Не съм го правила на въпрос там, но и аз чух за други такива случаи и вътреболнична инфекция.
2. Чистотата я коментирах, но не е в следствие на това, нито в следствие на секциото или не добро изчистване. Имала съм изкривяване на матката, хипер нещо си и там съм задържала лохии и за това се е наложил кюртажа, само дето като си говорих с една близка, ако ми била крива матката нямаше да забременея от 1 опит, нямаше да имам супер безпроблемна бременност, АГ, която ми беше на ЖК е щяла да го види това и да го отчете и със сигурност съм щяла да съм с медицинско предписание за секцио, не заради очите, а заради този проблем.
И като се има в предвид, че не съм изолиран случай (бяхме 3 в болницата), ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ!

# 560
  • Бургас
просто в Черноморска се плаща и не е за всеки...иначе никой не бяга от хубавото. Поне аз не познавам такъв. Simple Smile

Не съм съгласна, че щом плащаш всичко ще е наред и лекарите са специалисти.. Тук не става дума само за чистота- тя не лекува и не изражда, да важно е да чисто и стерилно... Но от личен опит изпитан на гърба ми... не бих се доверила на една болница само защото е нова и лъскава....

# 561
просто в Черноморска се плаща и не е за всеки...иначе никой не бяга от хубавото. Поне аз не познавам такъв. Simple Smile

Не съм съгласна, че щом плащаш всичко ще е наред и лекарите са специалисти.. Тук не става дума само за чистота- тя не лекува и не изражда, да важно е да чисто и стерилно... Но от личен опит изпитан на гърба ми... не бих се доверила на една болница само защото е нова и лъскава....

И аз не съм съгласна.Аз съм точно този пример , който може да си позволи болницата и хубавото , но преди всичко за мен е важно здравето на мен и бебчо и именно поради тази причина ще предпочета окръжна.Това си е мое ,лично мение и впечтление. Като тръгна на почивка - избирам лукса , ама като ще раждам - предпочитам да избера специалистите.
Да,може да са бивши държавни служители , но отдавна са забравили и за какво са учили и във какво са се клели.

# 562
  • в кукувиче гнездо
И моето дете го заразиха със стафилококи в ДМ. Ще ви разкажа подробности от първо лице малко по-късно. 

# 563
  • Бургас
Как ще има само 2 тоалетни на цял етаж, не са ли във всяка стая? Онази, добре че си се отървала и дай Боже повече да ни те се налага да влизаш там!

# 564
  • в кукувиче гнездо
Та за стафилококовата инфекция.. Аз родих януари, баш по време на страховити вируси и грипове. На втория ден след раждането бебето вдигна ужасяваща температура от 39 градуса. Бяха ми го дали сутринта и той миличкия само се унасяше, аз си мислех, че му се спи, а той е изгарял от температурата. Д-р Ставрева дойде за ваксина, но само като го пипна и се ужаси. Измери температурата и й стана зле. Взеха бебето, вкараха го в интензивното и оттам се почнаха мъките... Притесних се да не е някой вирус, бронхопневмония, грип, но му направиха снимка на дробовете и се оказаха чисти.  Пуснаха му пълни кръвни изследвания, оказа се с завишена утайка. Всичко друго си му беше в нормите. Като питах лекарите какво му е, само вдигаха рамене.. Това  направо ме побърка, не знаех на кой свят съм. И въпреки, че не знаеха или не казваха какво му е му пуснаха два антибиотика. Д-р Ставрева успя зверски да ме ядоса, като ми каза - "водите ти са били зелени при раждането и това е вътреутробна инфекция". Викам й - абсурд, ако са били зелени водите щях да знам, все пак раждах с местна упойка, всичко си беше ок. Тя доста се сконфузи, защото изобщо не е очаквала някой да е раждал със спинална упойка, при все че в ДМ масово раждат с пълна. Както и да е... Почна да се чуди какво да ми каже. Не издържах и звъннах на Абумелих. Беше събота, десет сутринта. Този човек дойде само след 20 минути, които на мен иначе ми се видяха часове. Веднага се информира какво става, дойде, успокои ме.. Не че ми каза какво му е на бебето, но ме успокои човекът. Даде карта за постоянен достъп на мъжът ми.  
След време ми подхвърлиха хора, че е вътреболнична инфекция и от нея бебето е било на този хал, но никой няма да каже подобно нещо /написаха диагноза в документите на детето "вътреутробна инфекция"/.
Оправиха бебето, благодарна съм на Згурова, която много се грижи за него. Това е една от причините да съм толкова благодарна и на Ризова, която направи и невъзможното да ме успокои, да ми помогне с каквото може, вълнуваше се за детето и т.н. Изписаха го на седмия ден и започна ужасът отново вкъщи. Вечерно време това дете започна да хрипти, да не може да диша, да се дави.. Не знаех какво да правя. Мислех, че му е запушен носът. Веднага извиках личната му лекарка да го види. Тя ми каза само да съм пръскала физиологичен разтвор и щял да се оправи. Да, но детето се влоши още повече. Направо полудявах, защото го виждах как се мъчи и не може да диша. Добре, че открих д-р Праматарова. Оказа се, че е със стафилококова инфекция в носа, която хубаво се беше разнесла, заради пръскането на физиологичен разтвор. Според нея, бебе което прекара повече от пет дни в болнична среда има огромен риск да развие стафилококи. С антибиотик оправих бебето за една седмица. Но наистина преживяването беше ад. Въпреки всичко оставам с прекрасни чувства към ДМ.

# 565
  • Бургас
Този проблем с вътреболничните инфекции за съжаление май го има във всяка болница...  Tired
Или поне и от МБАЛ и от ДМ чувам за такива случаи ...
Разбира се нищо не се променя и е недоказуемо... да не говорим да има наказани за проблемите, които причиняват.

# 566
Съжалявам мн момичета , че сте изживели такива ужасяващи моменти. Май никой не е застрахован....аз си ходя на частно при д-р Попов от Поморие, и си мисля да раждам при него в болницата там. Обстановката не е особено розова, но аз съм мн доволна от него, и там има малко родилки, и на всяка се обръща повече внимание. И все пак до март имам мн време за размисъл...

# 567
  • Бургас
Онази, съжалявам за проблемите, дано са в миналото вече!
Добре си се сборила с кърменето, но знай, че истинската борба тепърва ти предстои  Peace
Сега като се замисля, не съм сигурна дали кърменето или отбиването са по-трудоемки процеси  Mr. Green Ще ви кажа като я отбия Кралимарковицата  Mr. Green

Стафилококовата инфекция е вътреболнична и както Мон каза по-горе, я има във всяка болница, пък ако ще да е най-модерната и луксозна /е, в Черноморска може и да я няма още/.

Междувпрочем, има ли някой раждал в тази болница и да не е израждан от Ризова? Има ли други доктори АГ там? 500 лв за нормално раждане не е ли доста над тавана по закон? Как няма всичко да е на ниво като вероятно има 100 човека персонал на 5 пациенти... Не се заяждам, разсъждавам само... И не съм скептично настроена, а всъщност силно се надявам на тази болница да просперира.

И аз раждах в окръжна. Беше супер чисто, постоянно ми сменяха бельото, нощницата и еднократните чаршафи, които сама си набавях, де /чаршафите/. Но санитарката ме питаше къде са ми и ги сменяше. Циганките са отделени от българките.
Аз не съм расистка, но ако почнат пред мен да си говорят на турски или цигански - размятам шпагите моментално. Като лежахме с Михаела в онкологията във Варна почти всички бяха от ромски произход. Постоянно си говореха на цигански. Една вечер със съквартирантките българки сгащихме 2-3 от тях и ги погнахме. Повече почти не се чу тази реч. Тъпо се възползват. Едната викаше:"Кака, ми ний щот' не знайм българския..."

# 568

Междувпрочем, има ли някой раждал в тази болница и да не е израждан от Ризова? Има ли други доктори АГ там? 500 лв за нормално раждане не е ли доста над тавана по закон? Как няма всичко да е на ниво като вероятно има 100 човека персонал на 5 пациенти... Не се заяждам, разсъждавам само... И не съм скептично настроена, а всъщност силно се надявам на тази болница да просперира
Болницата все още не работи със ЗК, затова са тези цени. Макар че като се замисля, аз платих 700 лв. за секцио без ЗК с всичко включено в тази цена,а в ДМ уж работят по ЗК, а секциото е 750 лв., обявената цена, а чувам че все си измисляли и нещо отгоре. АГ в МБАЛ Черноморска са д-р Ризва, д-р Дорийска /от по-известните бургаски/, доколкото знам д-р Лазарова от другия месец също. Има и двама АГ от други градове. А за неонатологията д-р Томова, д-р Ставрева, д-р Хрусанова и т.н. Дайте да не се заблуждаваме, че специалистите в Окръжна са нещо повече и там има доста гафове, да не говорим че и там се искат пари под масата. А за отношението към родилката сме чували много... сега малко към по-добре са мръднали нещата, ама има много какво да се желае. Първото ми дете е родено там и честно казано не съм изобщо очарована, по скоро потресена.

# 569
  • Бургас
lechugitka, искренно ти съчувствам за ужаса, който си преживяла. Добре, че накрая се е намерил свястен лекар, който да постави адекватна диагноза. Нека детенцето ти расте здраво и засмяно и да не боледува.  Hug Наистина е тъжно, че чувам за все повече стафилококови инфекции сред новородените в Бургас. Явно си е проблем, с който болниците трудно се справят.

didika76, какво имаш предвид, че в Девата все се намирало за какво да ти вземат парите допълнително? Имам приятелки, които раждаха там и са доплатили само някакви 20 лева отгоре заради храната (понеже по каса се падали около 7 лв. на ден и като ги надвишиш си доплащаш).
А за окръжна - вече доста е стегнато положението и в никакъв случай го няма този произвол, в който се искат пари под масата, за да ти обърнат внимание.

Общи условия

Активация на акаунт