Е-бирария "Добре дошли в Рая" (кафене на езиколюбителите - 4)

  • 17 135
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Да, това ше да е причината.  hahaha

# 211
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Оххх... още лоши новини.
Но има надежда за Волк!

# 212
  • Мнения: 3 735
Е, то и Симпсъните, и Саут Парк не са за деца, кво се праат.

Аз целина като подправка тача, като основно - не. макар че свекърва ми прави един дип от целина с майонеза, който ям с удоволствие, да не повярваш...

Аз днес ще пия, щото съм традиционалист.

# 213
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
А, то и аз ше пия!  hahaha

# 214
  • София
  • Мнения: 6 655
свекърва ми прави един дип от целина с майонеза

алеле, Пуци, добре, че закрихме темата за новите думи в българския....  Laughing

# 215
  • Мнения: 3 735
 Mr. Green Кулинарният жаргон определено е на челно място, като се замисля. То са дипове, то е блендиране, то е миксиране...

# 216
  • София
  • Мнения: 6 655
Mr. Green Кулинарният жаргон определено е на челно място, като се замисля. То са дипове, то е блендиране, то е миксиране...

и кат го дресираш накрая едно хубаво - па дай, дай.... Laughing

# 217
  • Мнения: 3 735
Оу, дресингът, да! Тоз венец на от куизина.  hahaha Дояде ми се сега. Не дресинг, а по принцип.

# 218
  • Мнения: 631
А какво е дип?

# 219
  • Mars Hotel
  • Мнения: 5 285
Сос, ама префърцунен. Чужбински.  Grinning

# 220
  • Мнения: 631
Викаш не е прост винегрет. Ясно, благодаря.
Само да споделя, че като прочетох на Пуци поста за тоз дип с целина и се сетих, че понякога засичам на една телевизия момче и момиче готвят. Като тропнат на дъската една глава целина и като й кажат селъри и се потрисам. Бе защо е тва бе?

# 221
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Е, щот е по-тренди.  hahaha

# 222
  • Mars Hotel
  • Мнения: 5 285
Ами да. Селъри е фешън и куул, пък целината звучи като нещо, дето расте в градината на баба ти. Mr. Green

# 223
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Аха. Много знаят те, кво има в градината на баба ти.  Mr. Green

# 224
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 688
Малки сте вие и не помните, ама преди години у многоуважаемия дорум имаше нарочна тема за разликата между селъри и целина и се оказа ,че у кулинарната българска терминология имало таквоз нящу като селъри и разликата била,е едното растяло на листа, па другото -на глави.
И накрая пак го докарахме до размера и неговото значение.
Хич даже не си помисляйте да ме питате кога е била темата, стара съм и не помня.

Общи условия

Активация на акаунт