Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 456
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря за отговора!Знам че няма да е лесно,но поне не е невъзможно!
 А дали свидетелството за граждански брак ще му трябва за нещо там?

Погледни в темите назад - проблема с намиране на жилище е дискутирам многократно. В големите градове е много трудно да се намери свястно самостоятелно жилище ( дори парите да не са проблем) за чужденци които са отскоро в страната. Наличието на деца допълнително усложнява нещата и в много случаи хазяите отказват, когато разберат че има дете.
В малките градове се намира по-трудно работа (зависи каква работа все пак) но положението с наемането на жилище е много по-добро. Знам, че голяма част от емигрантите отиват в Лондон, но там е в пъти по-трудно да се намери жилище и свястно училище за децата.
Подготвих се психически вчера,че ще трябва да бъдем търпеливи,ако искаме по-добри условия!
 По принцим мъжът ми е готвач,но знам че в Англия няма да му признаят дипломата,така че ще работи в строителството.И това е работил.Няма проблеми и с арматури,лепене на плочки,шпакловки,замазки,боядисване...Вчера е бил на тест за CSCS Card и след две седмици трябва да я получи.Докато му станат документите ще опита да намери някаква работа,въпреки че е трудно.

# 616
Здравейте момичета,
и аз да се запиша в темичката, уж ви чета редовно, ама все по нещо изпускам.   bouquet

# 617
  • UK
разгледай сайта upmystreet-може да пробваш различни квартали, улици етц и да видиш къде са училищата,колко струват къщите и т.н. Също проверете дали наистина му трябва диплома за готвач (най-лесно е да разгледаш обявите за работа),ако това иска да прави и ще изкарва по-добри пари.

# 618
  • София
разгледай сайта upmystreet-може да пробваш различни квартали, улици етц и да видиш къде са училищата,колко струват къщите и т.н. Също проверете дали наистина му трябва диплома за готвач (най-лесно е да разгледаш обявите за работа),ако това иска да прави и ще изкарва по-добри пари.
Много благодаря!

# 619
  • UK/София
  По принцим мъжът ми е готвач,но знам че в Англия няма да му признаят дипломата,така че ще работи в строителството.И това е работил.Няма проблеми и с арматури,лепене на плочки,шпакловки,замазки,боядисване...Вчера е бил на тест за CSCS Card и след две седмици трябва да я получи.Докато му станат документите ще опита да намери някаква работа,въпреки че е трудно.
Имам опит в набирането на хора за строителството.И всички са като твоя мъж, всичко казват, че могат.Да, ама се оказва, че почти нищо не могат и биват изгонени за няколко дни от обектите.Това, че вкъщи е залепил няколко плочки и е боядисал няколко стени, не го прави специалист в тази област.Вярвай ми, форманите се обаждат бесни на агенциите, че човекът нищо не може и го гонят.Тук всичко е различно, учи се по обектите.Обикновено се започва като общ работник и след това се присъединява към някоя група (например бояджии) и се учи на място.Но се учи, а не идва с домашните си бг умения.
 В момента строителството е много зле.Работата е за по няколко седмици на обект.И след това със седмици няма и няма.Зимата е трагично.Няма как да живеете, невъзможно е.Остане ли без работа мъжа ти и загивате.А това е много реално в днешните времена.Не знам и ти каква работа ще започнеш за да плащаш на малкото си дете градината.Те са много скъпи, а ти без стаж в Англия не знам каква добре платена работа би могла да работиш.
 Според мен сте избрали супер неподходящ сезон да идвате на тук.Особено за човек работещ в строителството без стабилен доход си е направо глупост.Пък и претенции сами да живеете........писах ти за балона.Това е реалната истина  и за съжаление много семейства не можаха да оцелеят тук и се прибраха в БГ.

# 620
Не знам какво се за Лондон покрайнини и кои са опасните хора
(защото за някои това са просто хора от друга раса или религия),
но тук точно в покрайнините са по-хубавите райони.

Това с дипломата, също ме смути. Защо сте решили, че няма да му я признаят?
На ваше място, бих вложила време и средства в по това направление-готвенето,
щом това му е професията на съпруга ти. Това е хубава професия, винаги се търси.
Ето, в нашето училище търсим нов готвач и не е лесно намирането.
Отделно, в Англия като застъпиш на едно поприще е трудно да се измъкнеш за нещо различно,
защото все те питат за опит в тази област. Няма да има никаква полза от строежите.
Дори да се запише на един готварски курс тук, пак по-добре, от колкото да губи, според мен, време по строежите.

И при така описаната ситуация, не мисля, че ще се справите с издръжката на две деца
и поддържането на самостоятелна квартира.

# 621
Толумбе, пропускаш момента, че не може да работи като готвач по простата причина че няма право да бъде наеман на работа, а за селф емплойд готвач до сега не съм чувала Simple Smile
И готварството в Англия е същото като в строителството Simple Smile И в крайна сметка дори да работи като готвач едва ли ще го наемат в някой скъпарски ресторант, че да получава дорбри пари за да може да издържа жена и две деца ...

# 622
  • UK/София

В библиотеката не можаха да ми отговорят и за това ще попитам вас. Simple Smile Има ли някакви клубове или подобни, в които родителите могат да оставят децата си за няколко часа през ваканцията.Т.е., не искам чайлд майндер и т.н., а място през което децата ще ходят за около 4ч. през ваканциите. Според тези в библиотеката нямало такива места в Англия, но пък аз не вярвам. Laughing

# 623
  • UK
ами тука има доста такива места, даже предваканционно слагат брошурки при нас в училището- последно гледах някакъв,където рисуват, правят неща от глина и т.н. Има и такива,които предлагат занимания по музика,спорт специално за през ваканцията. В нашата библиотека разпространяват списания за родители, в които няма нищо интересно, освен реклами на подобни места.
Можеш да погледнеш и в нетмамс, в секцията за вашият град.

# 624
  • София
Имам опит в набирането на хора за строителството.И всички са като твоя мъж, всичко казват, че могат.Да, ама се оказва, че почти нищо не могат и биват изгонени за няколко дни от обектите.Това, че вкъщи е залепил няколко плочки и е боядисал няколко стени, не го прави специалист в тази област.Вярвай ми, форманите се обаждат бесни на агенциите, че човекът нищо не може и го гонят.Тук всичко е различно, учи се по обектите.Обикновено се започва като общ работник и след това се присъединява към някоя група (например бояджии) и се учи на място.Но се учи, а не идва с домашните си бг умения.
 В момента строителството е много зле.Работата е за по няколко седмици на обект.И след това със седмици няма и няма.Зимата е трагично.Няма как да живеете, невъзможно е.Остане ли без работа мъжа ти и загивате.А това е много реално в днешните времена.Не знам и ти каква работа ще започнеш за да плащаш на малкото си дете градината.Те са много скъпи, а ти без стаж в Англия не знам каква добре платена работа би могла да работиш.
 Според мен сте избрали супер неподходящ сезон да идвате на тук.Особено за човек работещ в строителството без стабилен доход си е направо глупост.Пък и претенции сами да живеете........писах ти за балона.Това е реалната истина  и за съжаление много семейства не можаха да оцелеят тук и се прибраха в БГ.
Смея да твърдя,че мъжът ми доста плочки е залепил и така изпипва нещата,че просто хората след него нямат забележки!Другото му предимство е,че работи много чисто и след него не се налага да се почиства.Като го вземат някъде на работа след това  не само че няма да се оплакват от него,а ще го търсят отново!Стените,които шпаклова са като огледало!Боядисва доста професионално.Самоук е,но се интересува от всички новости в строителството!Стига веднъж да започне няма да има недоволни!Просто се е доказал не веднъж.Работил е и няколко години  в голям арматурен двор на най-различни модерни машини и е доста навътре в нещата с арматурните заготовки!Щом брат му,който в нищо не го биваше е вече една година тук и работи редовно,значи и той ще успее!
 Винаги можем да се върнем в БГ!Ще опитаме,каквото стане! Hug

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 21:06 от hrissyts

# 625
Маце никой не казва, че мъжът ти е некадърен, но строителството в БГ и тук се различава. Ползват различни материали както и технологии...и едно е да залепиш плочките в 2 апартамента и съвсем друго да ги лепиш на огромен обект Wink
Както и да е, желая ти успех, но помислете преди да вземете децата, тъй като шансовете да се провалите са доста големи, а кога имате деца не си струва риска да останете на улицата .

# 626
Толумбе, пропускаш момента, че не може да работи като готвач по простата причина че няма право да бъде наеман на работа, а за селф емплойд готвач до сега не съм чувала Simple Smile
И готварството в Англия е същото като в строителството Simple Smile И в крайна сметка дори да работи като готвач едва ли ще го наемат в някой скъпарски ресторант, че да получава дорбри пари за да може да издържа жена и две деца ...

Има го този момент с разрешителното за работа.
И да, и аз не го виждам положението със самостоятелно жилище и две деца.
Много обезкуражително звучим, но май по-добре така, от колкото тръгнат с нереалните очаквания.

# 627
  • София

Има го този момент с разрешителното за работа.
И да, и аз не го виждам положението със самостоятелно жилище и две деца.
Много обезкуражително звучим, но май по-добре така, от колкото тръгнат с нереалните очаквания.
Аз не се сърдя и приемам всякакви съвети,но наистина звучите обезкуражаващо!

# 628
За съжаление е така и повярвай ми никой не преувеличава. Ако не работите и двамата определено няма да се справите. На мъжът ти приятелите какво го съветват ? Имай на предвид, че тук помоща е само в вид на съвет, така че не разчитайте на друг вид помощ.

# 629
  • София
Всички приятели го насърчават!Само за самостоятелното жилище всички казват,че е трудно.Писах,че няма проблем и в покрайнините да сме,стига да живеем сами!И там ли не е възможно да се наеме малко жилище за по-малко пари?

Общи условия

Активация на акаунт