Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 479
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
# 601
  • Там,където се събуждам щастлива.
Здравейте, някой ходил ли е / ходи ли в българската църква в Лондон? Опитах се да намеря сайт, за да видя кога имат служба/и другата седмица, но ... нищо не открих.

# 602
Ти на кое казваш църква ? На гаража зад българското посолство ли  Mr. Green

# 603
  • София
Здравейте!Записвам се да следя темата!Нашият тати замина в Лондон в неделя!За сега живее при брат си и ще започва да си вади документи лека-полека.Живеят в Sutton.Като се уреди след няколко месеца,живот и здраве,ще отидем при него!Казва ми,че е много трудно да наемеш самостоятелно жилище!За мен е много важно да живеем сами!В апартамент или етаж от къща.Може ли да споделите в този район или в околностите,какви са цените на наемите и на какви условия трябва да отговаряме!С две деца сме-на 7 и почти 2 годинки.Изобщо имам много въпроси и ще се радвам да мога да се допитвам и до вас за някои неща! Hug

# 604
Въпроса не е какво е важно за тебе, а какво можете да си позволите. Като за началото ще ви е трудно да наемете дори 1 двойна стая, ако не работите и двамата. За жилище с 2 спални (не можеш да живееш в по малко с две деца) наема ще е поне 1000 паунда на месец+ поне още 300 за ток+вода+данък сгради....
Така че и сама можеш да си направиш сметката какво можеш да си позволиш.

# 605
  • София
Благодаря за отговора!Знам че няма да е лесно,но поне не е невъзможно!
 А дали свидетелството за граждански брак ще му трябва за нещо там?

# 606
За съжаление,ще ви бъде невъзможно,ако работи само той,освен ако не е някакъв изключителен кадър и има търсена професия...от друга страна ако работиш ти,няма кой да гледа децата а градината е скъпа. ...така че на първо време е по добре без децата и да живеете с някой за да можете да спестите за самостоятелна квартира.

# 607
  • Лондон
Kalinka, църква няма, има нещо като параклис към посолството, попа е супер меркантилен, за всичко казва първо тарифата Confused Мисля, че положението беше отразено в Мисията Лондон... Аз искаш ортодоксална църква и служба в неделя, намери най-близката руска църква и отидете там...

# 608
  • UK/София
Здравейте, някой ходил ли е / ходи ли в българската църква в Лондон? Опитах се да намеря сайт, за да видя кога имат служба/и другата седмица, но ... нищо не открих.

Честно да ти кажа, не бих си губила времето за посещение в българската "църква". Това е една стая към посолството.........Не искам да пиша мнение и разочарование от посещението ми и от т.н. поп, за да не ме обвинят за неверница и противница на бг църква.

hrissyts, много хора идват с големите балони в Англия.Но на тези трудни времена те често се пукат.За това слушай реалните мнения които ти дават момичетата.Свидетелството за граждански брак няма да му е излишно, на нас няколко пъти ни е потрябвало до сега.

# 609
  • Там,където се събуждам щастлива.
Жалко, че е така (като знам как е в Канада. Даже неходещият на служби мой вуйчо, тръгна  Sunglasses). Не можех и да си представя, че при толкова българи в Лондон ще има само параклис.  Confused На мен ми е интерсно, при възможност, да видя подобни места в други краища на Европа и затова попитах.

Благодаря за отговорите.

# 610
  • На село (близо до Лондон)
Какви интересни теми за децата и бременности сте зачекнали  Simple Smile

Сигурно всичко си е много индивидуално. На мен бременностите ми бяха леки и много хубави, много е хубаво усещането на малък живот в теб.
За децата се е хубаво да са си в къщи с мама, тати (но не баба/дядо) докато тръгнат на училище и по няколко часа на група за развлечение. Също така си им е добре след училище, да се приберат в къщи и да има родител там, които да ги чака да му разкажат за деня си и да ги нахрани и тн. Сега за родителите какво е удобно/наложително да правят е друг въпрос Wink.
Детските градини от 8 до 7-8 вечерта са направени за удобство на родителя, а не на детето. Изобщо не вярвам на нужда от социализация и други глупости.   

# 611
Благодаря за отговора!Знам че няма да е лесно,но поне не е невъзможно!
 А дали свидетелството за граждански брак ще му трябва за нещо там?

Погледни в темите назад - проблема с намиране на жилище е дискутирам многократно. В големите градове е много трудно да се намери свястно самостоятелно жилище ( дори парите да не са проблем) за чужденци които са отскоро в страната. Наличието на деца допълнително усложнява нещата и в много случаи хазяите отказват, когато разберат че има дете.
В малките градове се намира по-трудно работа (зависи каква работа все пак) но положението с наемането на жилище е много по-добро. Знам, че голяма част от емигрантите отиват в Лондон, но там е в пъти по-трудно да се намери жилище и свястно училище за децата.

# 612
Винаги ми е виновно като измрънкам, защото не съм мрънкалник.
Но пък това дава шанс да споделите хубави опит и преживявания, които помагат.

Аз съм в пълен шок от всичкото внимание, картички, подаръци и пари,
които ми пращат приятели, колеги, познати и хора,
от които не съм очаквала нищо друго, освен устни поздравления.
Дори не съм очаквала нищо.. Но ме накараха да се чувствам много специална.

hrissyts,

Невъзможни неща принципно няма. С работа и търпение, или пък много късмет се нареждат нещата.
Какво бих добавила аз... Приготви се, че уреждането може да отнеме и повече от няколко месеца.
Братът на съпругът ти, не може ли да ви помогне с информация?

# 613
  • Лондон
  За децата се е хубаво да са си в къщи с мама, тати (но не баба/дядо) докато тръгнат на училище и по няколко часа на група за развлечение. Също така си им е добре след училище, да се приберат в къщи и да има родител там, които да ги чака да му разкажат за деня си и да ги нахрани и тн. Сега за родителите какво е удобно/наложително да правят е друг въпрос Wink.
Детските градини от 8 до 7-8 вечерта са направени за удобство на родителя, а не на детето. Изобщо не вярвам на нужда от социализация и други глупости.   

Абсолютно съм съгласна с написаното от GI.
Мойте бременности хич не бяха леки -никой не ми беше казал че е съвсем нормално по време на бременност да се чувстваш болен и да повръщаш през 10 минути през целия ден и това да продължи 6 месеца ,после положението малко се подобри ,ама малко Simple Smile
Преди да родя първото си бебе и аз се чудех и маех как ще стоя и ще гледам дете по цял ден,но след това разбрах че точно това искам да правя Laughing.

# 614
  • София
Винаги ми е виновно като измрънкам, защото не съм мрънкалник.
Но пък това дава шанс да споделите хубави опит и преживявания, които помагат.

Аз съм в пълен шок от всичкото внимание, картички, подаръци и пари,
които ми пращат приятели, колеги, познати и хора,
от които не съм очаквала нищо друго, освен устни поздравления.
Дори не съм очаквала нищо.. Но ме накараха да се чувствам много специална.

hrissyts,

Невъзможни неща принципно няма. С работа и търпение, или пък много късмет се нареждат нещата.
Какво бих добавила аз... Приготви се, че уреждането може да отнеме и повече от няколко месеца.
Братът на съпругът ти, не може ли да ви помогне с информация?
Благодаря,че ми отговаряте! Hug Брат му дава информация,но не ми се струва обективна на 100%.Не може да се живее самостоятелно и точка,според него.Вариант за живеене в покрайнините нямало,защото живеели само опасни хора.Затова търся инфармация от Вас.Даже ще съм по-доволна да живеем по-далеч от центъра,но сами и за по-малко пари.Лошото е,че аз нямам преки наблюдения как стоят нещата там и си правя едни планове,но оттук нямам поглед какви са разстоянията до училища,работа...Но доколкото знам и брат му пътува доста,за да стигне до работното си място,така че не е критерий спестяването от транспортни разходи или по-бързо придвижване.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 11:42 от hrissyts

Общи условия

Активация на акаунт