Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 447
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • UK/София
 Аз не се сърдя и приемам всякакви съвети,но наистина звучите обезкуражаващо!

ooooh! ooooh!Ей това е българския манталитет!Не се заяждам в никакъв случай, такива сме си всички.Всеки мисли, че в БГ е най- лошо: няма работа, намалени заплати, труден живот...., а в чужбина всичко е о.к.Ами не е!Милиони са безработните в Англия и се увеличават всеки ден.Строителството е най - най - зле.Какво да ти кажем, че ще те посрещнат с цветя и рози.Еми няма да стане!Казахме самата истина, а тя не е хубава.Ти си събери куража щом не ти го даваме ние и ела с голямата кошница в Англия.Хем приемаш съветите, ама пък май само тези дето ти изнасятУспех, аз се насъветвах!

maimunka, благодаря!

# 631
Понякога да опиташ и да не успееш е много по-добре, отколкото въобще да не опиташ и да се чудиш "дали пък нямаше да се оправим някак, ако бяхме отишли".

hrissyts наистина е много трудно, но няма нищо невъзможно. Ако ти си преценяваш, че искаш със сигурност да опитате, тогава опитайте. Ако си съгласна да се върнете в БГ, в случай че нещата тук не потръгнат, значи имате винаги втори вариант. Не разчитай много на мнения от форум - където и да попиташ, ще ти кажат, че няма да стане, ще останете на улицата и всякакви такива "окуражаващи" изрази. То е ясно, че навсякъде е трудно, да не кажем невъзможно, не само в УК, ЮАР или където и да е. Важното е винаги да имате пари за билети за БГ, ако всичко друго пропадне, така на улицата няма да останете.

Имай на предвид, че тук помоща е само в вид на съвет, така че не разчитайте на друг вид помощ.
- това не го разбрах много

# 632
Имам предвид, че ако им се случи нещо никой няма да ги прибере у тях докато се оправят.
Най много да ги приберат за ден -два докато си организират прибирането към БГ ... Wink
Хубаво я съветваш да опита, но така както го е планирала неуспеха и е в кърпа вързан .
Ако ще я съветваш поне го направи като хората Mr. Green

# 633
А не, конкретни съвети не мога да давам, защото нито познавам жената, нито пък познатите й, следователно не знам, че те няма да подслонят семейството й, ако всичко останало пропадне.

# 634
Колко хора познаваш които са в състояние да приютят цяло семейство за дълго време ?
Сред моите познати нямам такива Wink самата аз живея в оne bedroom, така че гости само за ден- два независимо колко силно искам да им помогна Wink

# 635
 Sonnia,

Сподели как си  Flutter

hrissyts,

Аз вече не разбирам, каква е целта и идеята на питането ти.
Не мисля, че някой може отговорно в прав текст ще ти каже-да, може, ок..
Някои споделихме мнение, имаш това и на приятелите на съпруга ти.
Предполагам те му дават някаква представа и за парите, които ще изкарва.
Влизаш в един сайт за имоти, има на първа страница и почваш със сметките.
Разгледай хранителните продукти в сайта на някоя от веригите,
пусни си в Гугъл, колко се плаща на година за това или онова-
споделят и хора, има и сайтове за сравняване на цените.
на края като дръпнеш чертата, ще имаш и отговора.

# 636
  • Bristol
hrissyts, имам познати които дойдоха чрез фирми директно като готвачи тук, но не в Лондон, а в хотелчета по малки градчета. Заплащането в началото е ниско, но квартирата, обикновено една стая, се поема от хотела и се хранеха на работното си място Wink Като мина време някои се ориентираха и доста напреднаха в бранша. Заслужава се да се проучи този вариант, ако му харесва професията!

# 637
hrissyts, имам познати които дойдоха чрез фирми директно като готвачи тук, но не в Лондон, а в хотелчета по малки градчета. Заплащането в началото е ниско, но квартирата, обикновено една стая, се поема от хотела и се хранеха на работното си място Wink Като мина време някои се ориентираха и доста напреднаха в бранша. Заслужава се да се проучи този вариант, ако му харесва професията!

Забравяш че имат две деца Wink

# 638
  • Лондон
Дамите от Уелс, какви са тези постоянни екшъни при вас, чета новини сега (все си казвам, че ще спра да го правя) някакъв луд газел пешеходци по улиците в Кардиф Confused Преди това отвличания... нещо народът изтрещя напълно #2gunfire

Нас днес сутринта един колоездач се опита да ни бутне на пешеходен светофар, ние минавахме на зелено, естествено, спрелите коли му се разсвириха и хората се развикаха, той обърна колелото и отиде да се бие с един от шофьорите... толкова не се бях гипсирала отдавна Shocked Лошо ми започна денят, обаче детето е във ваканция от днес и аз съм в отпуск до четвъртък... Какво повече да иска човек... само дето трябва да стегна куфарите, че съм доникъде ...

Толумбата, размрънкай се пак, че много ме разсмиваш, пък и ценни съвети получаваш, и аз чета и попивам, и запомням Laughing

Sonnia, кажи наистина как си? Гледаш ли мачове на Фулъм или и без Бербатов си верен фен на МЮ Grinning

# 639
Привет момичета!

Аз отдавна не съм писала, но да се похваля, че от почти месец вирея на Лондонска почва и се чувствам прекрасно. Много бързо свикнах с всичко и се чувствам сякаш съм живяла тук от месеци. Може би училището, което е повече от невероятно, допринася за всичко това, а и може би защото най-накрая уча и правя точно това, което съм искала Simple Smile

Исках да питам, някой има ли опит със смяната на шофьорска книжка с английска? Моят приятел иска да си я смени, но в бланката пише, че трябва да е пребивавал минимум 6 месеца в страната и затова така и не изпратихме документите. Някой знае ли повече подробности?

А също така искам да ви питам дали имате опит с пазаруването на хранителни продукти онлайн? Ние понеже в момента сме без кола и носенето на торби е просто нечовешно (нищо, че си взехме от онези бабешки колички  Mr. Green), решихме да пробваме и вчера си получихме поръчката от Сейнсбъри. Доволни сме, всичко беше налично, даже имахме бонус шише мляко Simple Smile

hrissyts, аз като човек, който е от съвсем скоро в страната, мога да те посъветвам единствено да намалиш очакванията си, за да избегнеш всякакви разочарования.
В началото си мислех, че ще можем да си намерим студио в Кенсингтън, Челси или някой от онези квартали, които винаги ти препоръчват като "най-хубави". Е да, ама освен ако нямаш да извадиш 1500+ на месец, няма как да стане. Затова си подреждаш приоритетите, правиш компромиси и се опитваш да гледаш от положителната страна на нещата.
Спомням си, че когато за първи път влязох в сегашното ни студио, ми се стори толкова хубаво и уютно, точно защото очаквах някакъв килер с единично легло и мивка. Е, пак живеем на тясно, имаме малка кухничка и баня метър на метър, но пък сме си самостоятелни, живеем в приятен квартал във втора зона и пътувам около 30-40 минути до училище.

# 640
Имаш малко грешни представи за хубавите квартали на Лондон и живеенето на центъра е мечтата на руснаци и араби Simple Smile Обикновено хората гледат да живеят близо до работата си Simple Smile Лично аз не бих живяла на центъра заради трафика, шума и навалицата. Предпочитам някъде из 3 зона и задължително заден двор Simple Smile Хубавите квартали са на северозапад или запад, но не и в центъра... Mr. Green
За 12 години тук нито веднъж не съм поръчвала храна онлайн , освен ако не поръчвам тейкауей Simple Smile
Чак толкова капризна не съм, а и предпочитам да отида в супера и да разгледам какво има Simple Smile

# 641
  • Лондон
hrissyts, забравих да спомена по твоя въпрос, че според мен Лондон не трябва да го разделяш на център и предградия, има много лоши, ама наистина лоши квартали в центъра и до него, и прекрасни за живеене предградия... Отправната точка трябва да е работата на единия или на двамата, оттам останалото..

iri.kupenska, не разбирам защо трябва да сменяте шофьорските си книжки, откакто България е в Европейския съюз, почти 6 години вече, книжките от БГ се признават тук и в целия Европейски съюз... Излишно главоболие е да се занимавате със смяна... Няма разлика в застраховките, или при наемане на коли, така че по-добре се съсредоточете в придобиване на навици за каране от ляво Wink Другият минус на английските книжки е, че ако карате в БГ и ви хванат в нарушение, рушветите са много по-солени, защото сте с английска книжка Simple Smile

# 642
Хубаво е да имат английска книжка, тъй като тя служи и за ID. Между другото не знам дали не е задължително след като пребиваваш тук за постоянно. Има някакви спомени, че трябва да я смениш до 1 година, но не съм сигурна.

# 643
Troy, не съм казала, че според мен това са хубавите квартали, а че там ми препоръчваха хората да търся. Включително и няколко момичета от темата Simple Smile За мен това са туристически квартали и определено не бих живяла в тях.
Аз също предпочитам да пазарувам в нормален супермаркет, но когато най-близкия е на 20 минути пеша и когато си без кола, не е удобно.

tzvetak, смяната на книжката е с цел доказателство за ЮК адрес, иначе е ясно, че може да се шофира и с българска.

# 644
  • София
Привет момичета!

Аз отдавна не съм писала, но да се похваля, че от почти месец вирея на Лондонска почва и се чувствам прекрасно. Много бързо свикнах с всичко и се чувствам сякаш съм живяла тук от месеци. Може би училището, което е повече от невероятно, допринася за всичко това, а и може би защото най-накрая уча и правя точно това, което съм искала Simple Smile

Исках да питам, някой има ли опит със смяната на шофьорска книжка с английска? Моят приятел иска да си я смени, но в бланката пише, че трябва да е пребивавал минимум 6 месеца в страната и затова така и не изпратихме документите. Някой знае ли повече подробности?

А също така искам да ви питам дали имате опит с пазаруването на хранителни продукти онлайн? Ние понеже в момента сме без кола и носенето на торби е просто нечовешно (нищо, че си взехме от онези бабешки колички  Mr. Green), решихме да пробваме и вчера си получихме поръчката от Сейнсбъри. Доволни сме, всичко беше налично, даже имахме бонус шише мляко Simple Smile

hrissyts, аз като човек, който е от съвсем скоро в страната, мога да те посъветвам единствено да намалиш очакванията си, за да избегнеш всякакви разочарования.
В началото си мислех, че ще можем да си намерим студио в Кенсингтън, Челси или някой от онези квартали, които винаги ти препоръчват като "най-хубави". Е да, ама освен ако нямаш да извадиш 1500+ на месец, няма как да стане. Затова си подреждаш приоритетите, правиш компромиси и се опитваш да гледаш от положителната страна на нещата.
Спомням си, че когато за първи път влязох в сегашното ни студио, ми се стори толкова хубаво и уютно, точно защото очаквах някакъв килер с единично легло и мивка. Е, пак живеем на тясно, имаме малка кухничка и баня метър на метър, но пък сме си самостоятелни, живеем в приятен квартал във втора зона и пътувам около 30-40 минути до училище.
Аз нямам големи очаквания да живеем в голяма къща или апартамент!Устройва ме и нещо мъничко,но да сме сами,разбира се отговарящо на изискванията за деца!А и път от 30-40 минути е нищо.Сега пътувам до работата за час и 15 минути!Започнах да намалявам очакванията си и да се настройвам за удължаване на времето на раздялата ни,докато се устрои мъжът ми!Ето от такава информация имам нужда-конкретна!Всички сте дошли някога и някак сте се устроили!Нищо не искам,просто малко насоки,защото и самите вие знаете колко е трудно!

Общи условия

Активация на акаунт