Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 447
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Troy, не съм казала, че според мен това са хубавите квартали, а че там ми препоръчваха хората да търся. Включително и няколко момичета от темата Simple Smile За мен това са туристически квартали и определено не бих живяла в тях.
Аз също предпочитам да пазарувам в нормален супермаркет, но когато най-близкия е на 20 минути пеша и когато си без кола, не е удобно.

tzvetak, смяната на книжката е с цел доказателство за ЮК адрес, иначе е ясно, че може да се шофира и с българска.

Ти май бусовете не ги броиш за транспорт Simple Smile при условие че супера ти е на 20 мин пеша, това означава че ти е на 5 мин с бус ... ти сякаш си била принцеса в предишния си живот  Mr. Green

# 646
  • София
Колко хора познаваш които са в състояние да приютят цяло семейство за дълго време ?
Сред моите познати нямам такива Wink самата аз живея в оne bedroom, така че гости само за ден- два независимо колко силно искам да им помогна Wink
В момента в Лондон,освен брат му на мъжа ми,са братовчедка му с нейния мъж,които имат едно дете на 7години и онзи ден им се роди второто детенце!Те са там от две или три години вече!Освен тях и кумувете ни са там от почти година!Има кой да ни помогне,ако закъсаме.В България също имаме рода,готова да праща пари,ако се наложи,но това са някакви крайни варианти,защото не искам да сме в тежест на никой!Въпросът е,че всички са се настанили в южен Лондон в различни къщи с други хора,а мен ме интересува какви варианти има за самостоятелни жилища на сносни цени!

# 647
Дори и не бих си помислила, да се натреса на някой дори това да са ми роднини или приятели ...
Карай... ще дойдеш тук и ще се научиш на много неща  Mr. Green

# 648
hrissyts, ние си наехме студиото от една фирма, която предлага над 300 самостоятелни и полусамостоятелни (с общи кухня, баня и тоалетна) в Северозападен Лондон. В нашата къща има семейства с деца, така че явно нямат забрана в това отношение. Предимството е, че в наема са включени сметките и не плащаш council tax. Ако те интересува, мога да ти дам сайта им и да разгледаш.

Troy, мисля, че въпросът ми беше дали някой пазарува онлайн, не съм искала да се обсъжда моето решение за това. И не, не съм била принцеса, просто не мога да нося нищо по-тежко от 2кг, защото съм оперирана и ми е противопоказно.

# 649
iri.kupenska,

точно за теб си мислех скоро, дали сте се устроили вече.
Радвам се, че ви харесва и всичко върви добре.

Започнах да намалявам очакванията си и да се настройвам за удължаване на времето на раздялата ни,докато се устрои мъжът ми!

Това беше идеята на моите писания  Peace

# 650
  • София
Дори и не бих си помислила, да се натреса на някой дори това да са ми роднини или приятели ...
Аз също не бих се натресла!Ако исках да се натреса нямаше толкова да настоявам да живеем сами,а просто щяхме да  приемем поканата да живеем в обща къща с някои от роднините ни!Не ме разбирайте погрешно,моля!Написала съм,че няма опасност да останем на улицата с двете деца! Mr. Green

# 651
  • София
hrissyts, ние си наехме студиото от една фирма, която предлага над 300 самостоятелни и полусамостоятелни (с общи кухня, баня и тоалетна) в Северозападен Лондон. В нашата къща има семейства с деца, така че явно нямат забрана в това отношение. Предимството е, че в наема са включени сметките и не плащаш council tax. Ако те интересува, мога да ти дам сайта им и да разгледаш.

Troy, мисля, че въпросът ми беше дали някой пазарува онлайн, не съм искала да се обсъжда моето решение за това. И не, не съм била принцеса, просто не мога да нося нищо по-тежко от 2кг, защото съм оперирана и ми е противопоказно.
Благодаря!Приемам всякакви съвети и изпитани сайтове!  bouquet

# 652

Да, в такъв случай съм съгласна Simple Smile но ако почнеш работа и няма кой да приеме доставката ще ти е доста трудно Simple Smile По добре е отиваш в супера, натоварваш количката и после си поръчваш такси до вкъщи, което едва ли ще ти струва повече от доставката за която плащаш Simple Smile Между другото не знам от колко време си оперирана, но рестрикциите за носене не са за цял живот Wink

# 653
  • Манчестър
Колко хора познаваш които са в състояние да приютят цяло семейство за дълго време ?
Сред моите познати нямам такива Wink самата аз живея в оne bedroom, така че гости само за ден- два независимо колко силно искам да им помогна Wink
В момента в Лондон,освен брат му на мъжа ми,са братовчедка му с нейния мъж,които имат едно дете на 7години и онзи ден им се роди второто детенце!Те са там от две или три години вече!Освен тях и кумувете ни са там от почти година!Има кой да ни помогне,ако закъсаме.В България също имаме рода,готова да праща пари,ако се наложи,но това са някакви крайни варианти,защото не искам да сме в тежест на никой!Въпросът е,че всички са се настанили в южен Лондон в различни къщи с други хора,а мен ме интересува какви варианти има за самостоятелни жилища на сносни цени!

Има бе,що да няма...за 700-800 лири ще вземеш цяла къща с три спални .....ама на поне 300 мили от Лондон,а и зависи в каква посока.
Това,че има рода и т.н и биха ви помогнали,ако се наложи, бихте посъветвала да не разчиташ на тях ,защото те първи ще ви откажат помощ....както разбирам ,макар и от няколко години тук не са цъфнали щом делят с други хора. Работа в строителството почти няма,каквото имаше беше преди Олимпиадата...

# 654
Аз също не бих се натресла!Ако исках да се натреса нямаше толкова да настоявам да живеем сами,а просто щяхме да  приемем поканата да живеем в обща къща с някои от роднините ни!Не ме разбирайте погрешно,моля!Написала съм,че няма опасност да останем на улицата с двете деца! Mr. Green

Ти също не ме разбирай погрешно, но тук има правила които трябва да спазваш. Никой няма да ти даде малка квартира при условие че имате 2 деца! Трябва ви къща/апартамент с 2 спални ! Ще имате проверки и никой няма да ви разреши да спите с децата в една стая! За такъв размер жилище ви трябват поне 1500 на месец. И разбери че в лондон няма жилища на сносна цена Wink

# 655

В библиотеката не можаха да ми отговорят и за това ще попитам вас. Simple Smile Има ли някакви клубове или подобни, в които родителите могат да оставят децата си за няколко часа през ваканцията.Т.е., не искам чайлд майндер и т.н., а място през което децата ще ходят за около 4ч. през ваканциите. Според тези в библиотеката нямало такива места в Англия, но пък аз не вярвам. Laughing

Биляна - има доста такива; през лятната ваканция ползвахме SCL (като дневен лагер, не футболната програма). Към фитнес залите има - местния Дейвид Лойдс.
http://www.scl-online.co.uk/holidayactivities.php
http://www.davidlloyd.co.uk/home/families/activityprogrammes
http://artyparty.co.uk/holiday.htm (тези са доста скъпи, има други подобни)

# 656

Има бе,що да няма...за 700-800 лири ще вземеш цяла къща с три спални .....ама на поне 300 мили от Лондон,а и зависи в каква посока.
Това,че има рода и т.н и биха ви помогнали,ако се наложи, бихте посъветвала да не разчиташ на тях ,защото те първи ще ви откажат помощ....както разбирам ,макар и от няколко години тук не са цъфнали щом делят с други хора. Работа в строителството почти няма,каквото имаше беше преди Олимпиадата...

AAA и по близо има Mr. Green При нас има а сме само на 120 мили.

Иначе и аз си мисля че ще е много трудно.  Дори да не е в Лондон една заплата на работник в строителството трудно ще стига.
Аз ще се опитам да дам конкретни цифри. Ние сме с две деца (3 и 8г) но сме в Бристол.
Наема на старата къща беше 700 (три спални в хубав район), после я даде на следващите наематели за 750.
Данък-120
Ток, Газ - 100 общо.
Интернет и телевизия 30.
Вода 35.
Храна.... на нас горе долу ни е 120-130 на седмица. Но за храната специално е много индивидуално.
Всички други разходи не са жизненонеобходими и не ги включвам (мобилни, спорт на децата, дрехи и тн.), но в действителност си ги има.
 Не знам колко ще печели съпругът ти с работата която ще работи, но наистина ще ви е невъзможно ако поне тези пари не печели. Пак казвам обаче това не са цифри за Лондон.

# 657
Биляна във всеки Лейжър център при нас има различни знимания, някои са по цял ден все едно са на училище. Там където Боян ходи на тенис също имаше оферти.

Започнахте ли да пълните кутиите за обувки с подаръци? Аз имам чувството че всяка година едно и също изпращам и се чудя, тази дали да не разнообразя newsm78

iri.kupenska радвам се че сте се настанили и ти харесва. Аз веднъж съм пазарувала онлайн от Асда и бях доволна, нещо ми липсваше обаче, май кашкавала ми бяха забравили Joy

Толумбе, мрънкай душа, мрънкай  love001

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 00:59 от Шу

# 658
  • Манчестър
+транспортни разходи(кола,бензин,застраховка,рода такса,гуми и т.н).

# 659
  • Bristol
Забравяш че имат две деца Wink
Е, това никой не пропусна да го подчертае, няма как да го забравя Simple Smile Просто се опитвам да разчупя рамката, строител и Лондон Wink Аз акъл не смея да давам, отдавна сме емигрирали, дойдохме само с едно дете и не ни се е налагало жилище да делим, ситуацията е различна.
А защо изключвате възможността жената да работи няколко нощни смени примерно, когато мъжът е в къщи. Хем да допринася и тя към бюджета, хем да не плащат за градина. Не е ли възможно това според вас?

Общи условия

Активация на акаунт