Великобритания - тема 43 Лятно-Есенна

• 47 432
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Привет момичета!

Исках да питам, някой има ли опит със смяната на шофьорска книжка с английска? Моят приятел иска да си я смени, но в бланката пише, че трябва да е пребивавал минимум 6 месеца в страната и затова така и не изпратихме документите. Някой знае ли повече подробности?

А също така искам да ви питам дали имате опит с пазаруването на хранителни продукти онлайн? Ние понеже в момента сме без кола и носенето на торби е просто нечовешно (нищо, че си взехме от онези бабешки колички  Mr. Green), решихме да пробваме и вчера си получихме поръчката от Сейнсбъри. Доволни сме, всичко беше налично, даже имахме бонус шише мляко Simple Smile

Аз поръчвам редовно онлайн от сайта на два магазина :Теско и Waitrose. знам какво ми трябва и не намерим за нужно да обикалям, да чакам на касата, да товаря и разтоварвам.Правя си поръчката докато седя удобно на дивана вечер след работа, избирам си часови слот в който да ми доставят поръчката и така Simple Smile
За шофьорската книжка - по принцип не е задължително да се смени с английска ( това го проверих на уебсайта на DVLA и на място в районното представителство). Проблемът е че ако те хванат в нарушение отиваш направо на съд който ти определя наказанието. Ако си с английска книжка ти изпращат съобщение с размера на глобата и колко точки ти отнемат без да минаваш през съд. Аз още не съм си сменила моята. Трябва да проверя как стоят нещата с шофиране в БГ с английска книжка.

# 661
Забравяш че имат две деца Wink
Е, това никой не пропусна да го подчертае, няма как да го забравя Simple Smile Просто се опитвам да разчупя рамката, строител и Лондон Wink Аз акъл не смея да давам, отдавна сме емигрирали, дойдохме само с едно дете и не ни се е налагало жилище да делим, ситуацията е различна.
А защо изключвате възможността жената да работи няколко нощни смени примерно, когато мъжът е в къщи. Хем да допринася и тя към бюджета, хем да не плащат за градина. Не е ли възможно това според вас?

Един вид предлагаш, мъжът да работи 4 дена за да може жена му да ходи нощни смени Simple Smile
Другия ми въпрос е какво ще работи на нощни смени ? Аз се сещам за една работа, ама мъжът и дали ще се съгласи  Mr. Green Така че ''чупенето'' на рамката е малко безполезно...

# 662
Troy, не съм казала, че според мен това са хубавите квартали, а че там ми препоръчваха хората да търся. Включително и няколко момичета от темата Simple Smile За мен това са туристически квартали и определено не бих живяла в тях.
Аз също предпочитам да пазарувам в нормален супермаркет, но когато най-близкия е на 20 минути пеша и когато си без кола, не е удобно.

tzvetak, смяната на книжката е с цел доказателство за ЮК адрес, иначе е ясно, че може да се шофира и с българска.

Ти май бусовете не ги броиш за транспорт Simple Smile при условие че супера ти е на 20 мин пеша, това означава че ти е на 5 мин с бус ... ти сякаш си била принцеса в предишния си живот  Mr. Green

Зависи с колко чанти ще пътуваш с буса   Wink при положение че ще ми го донесат на крака , нямам нищо против да съм принцеса  Sunglasses освен това доставките са до късно т.е. човек  ще успее да се прибере от работа. Доставят  и през почивните дни.между другото пробвахте ли вече SCAN AS YOU SHOP -на мен ми допадна.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 01:31 от golden

# 663
Въпрос на предпочитания Simple Smile На мен ми е по приятно ,когато мога да видя с очите си и пипна стоката ,пък и малко разходка няма да ми навреди. Не пазарувам в огромни количества, така че една-две чанти винаги мога да си ги нося, а автобусната спирка е точно пред супера и след това точно пред нас... така че повече от 10 метра не ми се налага да нося Simple Smile Понякога ходим на шопинг към 10 вечерта и го правим не толкова заради шопинга ,колкото по скоро да се поразтъпчем  Mr. Green

# 664
Гложди ме от известно време та ще питам.

Трой, бременна ли си или в менопауза?  Thinking

# 665
За менопауза ми е рано, надявам се на бременост, но за жалост съм само в овулация  Wink
И мен ме глождят разни въпроси като гледат колко crap има изписан в форума , но по всяка вероятност ще получа доживотен бан ако попитам Mr. Green...  Joy

# 666
  • Bristol
Troy, въпросът ми беше малко уловка и ти се хвана Simple Smile Възможности за нощни смени има много! Ей сега при нас пощите търсят екстра стаф за празниците има и нощни смени, супермаркетите също. Гледане на възрастни хора по техните домове или в специални домове пак през ноща! Аз лично съм работила към банка, където обработваха чекове, процесът беше денонощен. В нощната смяна основно работеха майки с малки деца. Същото важи и за местата с обработка на каш. Към полицията администрацията им работи денонощно, в хотелите също на администрацията има денонощно хора. Мъжът й ще си работи 5 дни, пък дори 6, ако трябва в началото защо 4?! Предполагам има още много опции за нощен труд, това са места за които аз лично знам и познавам хора работили така. Разбира се никак не е лесно да работиш нощем и през деня да гледаш деца, но когато имаш деца и парите не стигат трябва да си готов да предприемеш нещо, а не просто да мрънкаш как не можеш да купиш това или онова на детето, че едвам ти стигат за наем и тем подобни, това е моето мнение. Децата растат бързо и с опита от нощните смени, дори и една или две да са били, после по-лесно ще си намериш друга работа, в сравнение с тези които са седели в къщи, мрънкали и чакали бенефитите. Винаги може да се намери извинение, ако не искаш и никога не си се интересувал от работния пазар, като например твоят отговор, че се сещаш само за една работа нощем Wink Изненадана съм, че толкова отдавна живееш тук, а само за това се сети.
А за пазаруването онлайн, явно разполагаш с достатъчно време, за да обикаляш и разглеждаш стоката. Аз също обичам така, но понякога човек няма толкова много време и предпочита да плати 5 паунда, но просто да си остане в къщи, да поспори във форума, да се отдаде на вихъра на кулинарията или да обърне внимание на децата и мъжа, докато някой друг му спретне и достави пазара. Което пак ме връща към нощния труд, много от тези поръчки ги подготвят през ноща, още една идея Wink

# 667
  • UK
моя позната също работи нощем-в дом за деца.
Ocado мисля,че имат опция за безплатна доставка в някои слотове.
Аз онлайн поръчвам книги (чета хартиени), Амазон Прайм е добра опция, ако поръчвате често.

# 668
Здравейте дами как сте как я карате виждам има доста раздвижване в темата. Почнахте ли да се стягате за Коледа. Аз ще си имам гостенка мама идва за 3-4 месеца така че ще си имам отмяна  Peace Толумбе колко остана до големия ден чакам снимки  Peace Времето е кофти но ние след малко ъабягваме на футбол и от там на плуване така че лек и спокоен ден  Peace

# 669
  • UK/София

Добро утро, някои малко са спали. Simple Smile

Merry , всичко което пишеш е така, но стига да има право на работа в Англия като емплой.Така ли е, или аз бъркам?
 Начини за оцеляване се намират, но аз се опитах да обясня, че нещата които тя иска в началото са невъзможни.Няма как да наемат самостоятелно жилище в Лондон.Лондон не е Бристъл в сравнение на цените.Едва ли семействата които живеят по няколко в къща не искат да са сами.Има жени които изкарват хубави суми с чистене на къщи, но пак опираме да въпроса къде ще са децата.Понякога бабите са спасение, но те ще могат ли да издържат и баба?Исках да наблегна на тези теми за да помогна на потребителката и си знаех, че за накрая пак ще има недоразумения. Simple Smile

Мишолина, благодаря! Hug Намерих такъв клуб в лежър центъра на 5 мин. от мястото където живеем.Чудя се дали да не им кажа и в библиотеката за да знаят, че има такива места в Англия. Simple Smile

# 670
  • София
Troy, въпросът ми беше малко уловка и ти се хвана Simple Smile Възможности за нощни смени има много! Ей сега при нас пощите търсят екстра стаф за празниците има и нощни смени, супермаркетите също. Гледане на възрастни хора по техните домове или в специални домове пак през ноща! Аз лично съм работила към банка, където обработваха чекове, процесът беше денонощен. В нощната смяна основно работеха майки с малки деца. Същото важи и за местата с обработка на каш. Към полицията администрацията им работи денонощно, в хотелите също на администрацията има денонощно хора. Мъжът й ще си работи 5 дни, пък дори 6, ако трябва в началото защо 4?! Предполагам има още много опции за нощен труд, това са места за които аз лично знам и познавам хора работили така. Разбира се никак не е лесно да работиш нощем и през деня да гледаш деца, но когато имаш деца и парите не стигат трябва да си готов да предприемеш нещо, а не просто да мрънкаш как не можеш да купиш това или онова на детето, че едвам ти стигат за наем и тем подобни, това е моето мнение. Децата растат бързо и с опита от нощните смени, дори и една или две да са били, после по-лесно ще си намериш друга работа, в сравнение с тези които са седели в къщи, мрънкали и чакали бенефитите. Винаги може да се намери извинение, ако не искаш и никога не си се интересувал от работния пазар, като например твоят отговор, че се сещаш само за една работа нощем Wink Изненадана съм, че толкова отдавна живееш тук, а само за това се сети.
А за пазаруването онлайн, явно разполагаш с достатъчно време, за да обикаляш и разглеждаш стоката. Аз също обичам така, но понякога човек няма толкова много време и предпочита да плати 5 паунда, но просто да си остане в къщи, да поспори във форума, да се отдаде на вихъра на кулинарията или да обърне внимание на децата и мъжа, докато някой друг му спретне и достави пазара. Което пак ме връща към нощния труд, много от тези поръчки ги подготвят през ноща, още една идея Wink
 Ето от такава информация имам нужда! HugНе съм от мрънкащите и чакащите,и затова се интересувам какви възможности има за работа!Защо не и нощем?И аз това се очудих-каква е логиката мъжът ми да работи 4дни в седмицата!До колкото знам за деца над три години се предлага безплатна градина по 15 часа на седмица!Не съм разбрала погрешно,нали?Дъщеря ми след година и три месеца ще навърши три,а както писах преди ние ще заминаваме евентуално след година,ако се наложи и повече ще изчакаме.Въпросите са ми не как са нещата по принцип,а вие,които сте минали по този път,ако желаете да споделите как е било при вас?Ако не желаете да споделяте,моля не иронизирайте!Благодаря на една дама,която ми писа на лични и ми предложи да задавам на нея  въпросите си!Трогна ме!И ми върна надеждата,че все още са останали Хора с главно Х,а не заядливи злобни човечета! Hug

# 671
Troy, въпросът ми беше малко уловка и ти се хвана Simple Smile Възможности за нощни смени има много! 

Хахахах рибата в морето , а ти вече сложи тигана Simple Smile
Всъщност Биляна ме е изпреварила  Mr. Green Има един тон възможности за работа, но защо пропускаш че българите нямат право да бъдат наемани, а всички тези работи няма как да се работят като селф емплойд  Laughing И сега не ми говори за сини и жълти карти и как тя може да получи синя на базата на жълтата на съпруга си , защото за предпочитане е да я получи този който ще работи повече и ще носи повече пари, а  не този който ще кара 2 нощни в месеца WinkПропускаш също да попиташ дали владее английски и на какво ниво ...малко трудно биха я взели в банката ако не знае английски нали Simple Smile
Факт е, че една голяма част от българите които идват от отчаяние в УК идват без никакъв английски и после се чудят какво да правят ...
п/с Малко пресилено е да кажа че разполагам с много време при условие, че карам смени по 12 часа, които заедно с пътя стават 15, но въпреки всичко успявам някакси да отида до супера  Wink

hrissyts...ако на това, че ти казваме как седят нещата казваш заяяждане не знам какво да ти кажа Simple Smile Много лесно мога да ти кажа идвайте, има работа, жилищата са евтини и парите се берат от дърветата, но дали е така Simple Smile
Не знам защо предпочиташ на те лъжем ? Не казваш нищо за образованието си, какво можеш да работиш или на какво ниво ти е английския ?
То детето хубаво ще има по 3 часа на ден градина , но нали някой трябва да го води и да ги прибира ? и в такъв случай кой го прави ? Отделно забравяш за другото дете, че задължително трябва да го водиш и прибираш от училище, така че деня ти ще минава в ходене до градината, училище и в къщи ...
Имам приятелка с деца на 3 и 9 и знам за какво става дума ....

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 11:25 от Troy

# 672
  • UK/София
 Ето от такава информация имам нужда! HugНе съм от мрънкащите и чакащите,и затова се интересувам какви възможности има за работа!Защо не и нощем?И аз това се очудих-каква е логиката мъжът ми да работи 4дни в седмицата!До колкото знам за деца над три години се предлага безплатна градина по 15 часа на седмица!Не съм разбрала погрешно,нали?Дъщеря ми след година и три месеца ще навърши три,а както писах преди ние ще заминаваме евентуално след година,ако се наложи и повече ще изчакаме.Въпросите са ми не как са нещата по принцип,а вие,които сте минали по този път,ако желаете да споделите как е било при вас?Ако не желаете да споделяте,моля не иронизирайте!Благодаря на една дама,която ми писа на лични и ми предложи да задавам на нея  въпросите си!Трогна ме!И ми върна надеждата,че все още са останали Хора с главно Х,а не заядливи злобни човечета! Hug

Тук вече ме ядоса!Значи пишем ние два дни каква ли не информация, за да кажеш благодаря на благородната дама от ЛС, а останалите са заядливи злобни човечета.Това не прилича на нищо.Безплатната градина за теб ще е по 40 часа на седмица, явно ще идва още една принцеса в Англия.Оправяй се както знаеш, аз се чувствам обидена от държанието ти.
 Що ли мислих, че като губя толкова време да пиша съм била от помощ. Mr. GreenНа тези с големите претенции тук им е доста трудно!

Ани, твоите деца говорят ли български?Интересно ми е майка ти как се чувства в английско семейство.Аз съм в еуфория за коледни играчки.В момента на масата съм наредила няколко играчки за елха тип гоблени.Шия и един коледен чорап, който не се знае коя Коледа ще е готов.

# 673
  • София

Тук вече ме ядоса!Значи пишем ние два дни каква ли не информация, за да кажеш благодаря на благородната дама от ЛС, а останалите са заядливи злобни човечета.Това не прилича на нищо.Безплатната градина за теб ще е по 40 часа на седмица, явно ще идва още една принцеса в Англия.Оправяй се както знаеш, аз се чувствам обидена от държанието ти.
 Що ли мислих, че като губя толкова време да пиша съм била от помощ. Mr. GreenНа тези с големите претенции тук им е доста трудно!

Ани, твоите деца говорят ли български?Интересно ми е майка ти как се чувства в английско семейство.Аз съм в еуфория за коледни играчки.В момента на масата съм наредила няколко играчки за елха тип гоблени.Шия и един коледен чорап, който не се знае коя Коледа ще е готов.
Извинявай,но думите ми не бяха насочени към теб!Твоите постове са ми полезни,а не изпълнени с лека ирония и заядливост!  bouquet

# 674
Хахаха и сега какво става ? аз ли съм тази с иронията и заяжданията Simple Smile
Това, че не ти харесва това което ти казвам вината не е в мен, просто така седят нещата в тази държава. Знам, че ти е трудно да го осмилиш по простата причина, че никога не си била тук, но като дойде ще разбереш... За 12 години тук срещнах много като теб ...една част от тях влязаха в час и се оправиха, а друга част си останаха вечните мрънкалници, които си мислят, че всички са против тях и се заяждат с тях ...

Общи условия

Активация на акаунт