БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-22

• 25 537
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Да питам тогава аз пак за плодовите пюрета - дават се между храненията, като принципа, който аз схванах от това, което четох е, че не трява да заместват основните хранения - т.е. сутрин, обяд и вечер....Значи ли това, че мога да въведа плодово пюре след обяд вместо каша? Ние сме си доста едрички и кашите за сега не са ни препоръчителни
Нова храна се въвежда до обед, за да се проследи за реакция до вечерта. А това, че сте едрички не означава, че не трябва да давате каши на детето. Стига вече с този мит, че от кашите се пълнее

# 721
Да питам тогава аз пак за плодовите пюрета - дават се между храненията, като принципа, който аз схванах от това, което четох е, че не трява да заместват основните хранения - т.е. сутрин, обяд и вечер....Значи ли това, че мога да въведа плодово пюре след обяд вместо каша? Ние сме си доста едрички и кашите за сега не са ни препоръчителни
Нова храна се въвежда до обед, за да се проследи за реакция до вечерта. А това, че сте едрички не означава, че не трябва да давате каши на детето. Стига вече с този мит, че от кашите се пълнее

Мит или не, аз слушам педиатъра си, на когото имам доверие и според него това на този етап не е препоръчително. Може би грешно се изразих в поста си – не ставаше въпрос за първоначално въвеждане на плодовото пюре (за което съм наясно, че трябва да е до обяд), а за заместващо такова на кашата

# 722
jo_anna, давай плодово след обяд и после дохранвай с мляко. Аз лично също се въздържам от готовите каши.  За мен не е мит, че се наддава от тях, след като собствените ми очи виждат калориите на 100 гр. продукт в описанието на опаковката  Peace  Бебетата не трябва да наддават много, бързо и рязко, всички знаят защо ...  Peace

# 723
 За мен не е мит, че се наддава от тях, след като собствените ми очи виждат калориите на 100 гр. продукт в описанието на опаковката.

Извинявай ама това е пълна глупост.След АМ/Кърма, кашата е другото най-щадящо нещо за бебешките стомахчета.И за справка, че на повечето АМ калориите са повече отколкото на една каша.Синът ми от 6 месечен яде каша и не е наддал повече от 300 грама на месец.  Peace

# 724
Бебетата не трябва да наддават много, бързо и рязко, всички знаят защо ...  Peace
Защо? Масово бебета през първия си месец увеличават теглото си с 1/3

# 725
Бебетата не трябва да наддават много, бързо и рязко, всички знаят защо ...  Peace
Защо? Масово бебета през първия си месец увеличават теглото си с 1/3

не мислех за масовите случаи. По скоро за отделните такива. Когато бебето качва много бързо и рязко на тегло, костите не успяват да получат необходимите си вещества и се появяват наченки на рахит. Което е временно разбира се, и се израства. При някои бебета наистина трябва да се внимава временно именно за това бързо трупане на килограми. Не всички наддават по 300 грама на месец! Някои и по 2 килограма. DidiDani11 - извинена си... глупост е и изобщо да ти отговарам, но понеже се извини ...  Laughing Изобщо пък не съм казвала, че кашата не е "щадяща" Гореописанато имах в предвид

# 726
Здравейте.Искам да попитам за плодовите пюрета,аз вече ги въведох-ябълка ,круша,банан,но ме интересува прасковата ,нали уж се води мъхест плод ,а видях че е за бебета над 4м(ние сме на 5)дали мога да давам и от тях?

# 727
inka2001, ние сме именно от тези бебета - в момента сме над 9 кг., като само първият месец Максим качи 1 700, така че благодаря за съвета  Hug 

# 728
  • Berlin
Не съм гледала колко са калориите на 100гр. каша, но за едно хапване обикновено се слага 25-30гр. каша, зависи каква е.

Опитах да дам плодовото пюре между храненето следобед ,тоест папахме ам в 14ч , в 15.30
дадох пюрето,но ам когато трябваше да папа в17ч тя отказа и яде чак в19ч.И сега как да действам?
Какво те притеснява? newsm78

# 729
Здравейте.Искам да попитам за плодовите пюрета,аз вече ги въведох-ябълка ,круша,банан,но ме интересува прасковата ,нали уж се води мъхест плод ,а видях че е за бебета над 4м(ние сме на 5)дали мога да давам и от тях?
Малко е бебенцето още за праскови. Остави ги за по-късно Peace

# 730
Мерси ,Gianna

# 731
  • София

Прасковите са алергени, примерно моя има алергия от тях именно от тия мъхестите!

# 732
Чудно ми е ,защо ги дават за бебета над 4м ,говоря за Hipp ,аз само от тях и давам но и там срещнах разни комбинации , не толкова подходящи за бебе на 4 м .

# 733
  • Бургас
Чудно ми е ,защо ги дават за бебета над 4м ,говоря за Hipp ,аз само от тях и давам но и там срещнах разни комбинации , не толкова подходящи за бебе на 4 м .

Изобщо не се води по това, което пише на етикета ... на много марки пюрета, не само Hipp, съм срещала "за деца над 4 мес.", а съдържанието им да не е подходящо за дете на тази възраст... зoрът на хората е да продават, а не дали е подходящо. Mr. Green

# 734
Прасковата е сравнително слаб алерген. На пюре най-рано след 6-ти месец, по-добре около 8-ми.

Герито, то като пише 4+, не значи на 4м и 1 ден да се даде.  Hug Те така са си го написали, пък майката вече трябва да е информирана и да прецени подходящо ли е или не  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт