Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 586
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!  bouquet

Тези дни нещо ме гложди...Следим малкия при една лекарка (имаме нистагъм+страбизъм, който се явава заради нистагъма). Та, докторката твърди (а и др. доктори през които минахме), че задължително трябва да се направи операция за изправяне. До тук добре. Обаче, според нея подходящата възраст е на 3-4 години. А друга докторка твърди, че трябва да се направи на 1,5 години.
Принципно сме харесали повече първата докторка, а и бебокът се държи добре при нея.
Това, което ме притеснява, е дали на 3-4 годишна възраст не е малко късно да се оперира...Как се нагажда мозъкът на такава възраст? Все си мисля, че колкото по-рано, толкова по-лесно "свиква" мозъка...Но аз не съм лекар все пак...Та това си ме гложди..Да не се окаже, че сме закъсняли в един момент.

Някой с подобен опи? Hug

И ние бяхме със същия проблем. По-младите лекари казваха, че трябва да се оперира след 3 години, а по-възрастните - възможно най-рано. В момента детето е на 2 години и се насочихме за операция при д-р Константинов, който също каза, че е трябвало да направим операцията по-рано. Ние сме със страбизъм и от скоро много фин непостоянен нистагъм и далекогледство 6 диоптъра. При нас страбизма пречи доста на детето, постоянно си накланя главата на някоя страна докато фокусира, според мен ако бяхме направили операцията доста щяхме да го облекчим. Освен това е доста нервен и мрънка често.

# 616
  • планетата Земя
При нас Константинов не бърза с операция.Детето е със страбизъм,който не се отразява на поведението му.Като накланяне на главата или нещо друго.Вижда добре.Не носи очила.Предполагам при някои нещо налага бързането

# 617
  • sofia
Здравейте!  bouquet

Тези дни нещо ме гложди...Следим малкия при една лекарка (имаме нистагъм+страбизъм, който се явава заради нистагъма). Та, докторката твърди (а и др. доктори през които минахме), че задължително трябва да се направи операция за изправяне. До тук добре. Обаче, според нея подходящата възраст е на 3-4 години. А друга докторка твърди, че трябва да се направи на 1,5 години.
Принципно сме харесали повече първата докторка, а и бебокът се държи добре при нея.
Това, което ме притеснява, е дали на 3-4 годишна възраст не е малко късно да се оперира...Как се нагажда мозъкът на такава възраст? Все си мисля, че колкото по-рано, толкова по-лесно "свиква" мозъка...Но аз не съм лекар все пак...Та това си ме гложди..Да не се окаже, че сме закъсняли в един момент.

Някой с подобен опи? Hug

И ние бяхме със същия проблем. По-младите лекари казваха, че трябва да се оперира след 3 години, а по-възрастните - възможно най-рано. В момента детето е на 2 години и се насочихме за операция при д-р Константинов, който също каза, че е трябвало да направим операцията по-рано. Ние сме със страбизъм и от скоро много фин непостоянен нистагъм и далекогледство 6 диоптъра. При нас страбизма пречи доста на детето, постоянно си накланя главата на някоя страна докато фокусира, според мен ако бяхме направили операцията доста щяхме да го облекчим. Освен това е доста нервен и мрънка често.

И ние накланяме доста главата на една страна... Rolling Eyes И е доста нервен, също. Ох, мобе би ще идем пак на консултация при друг лекар. Страх ме е да не изпуснем "срока". Ако пък е рано, шансът за успех не се ли намалява?..
При нас страбизмът е следствие от нистагъма, та е по-сложна картинката.

Пак ще пиша като решим на кого ще се доверим..  bouquet

# 618
  • София
моля Ви за бърз отговор
кой детски очен лекар бихте ми препоръчали  работещ с направление
казват , че в Александровска били добри но не знам ,аз се  уповавам на вашето мнение и за това чакам отговора ви за който предварително Благодаря за да не спамям после темата с благодарности!

# 619
  • sofia
Д-р Галя Димитрова от МА работи с направления в кабинета си там, но много се чака.
Д-р Лолова в Окръжна болница, пак се чака.
Д-р Лиляна Димитрова, Токуда..пак чакане...

За други не се сещам, нека и друг се включи.. Peace

# 620
моля Ви за бърз отговор
кой детски очен лекар бихте ми препоръчали  работещ с направление
казват , че в Александровска били добри но не знам ,аз се  уповавам на вашето мнение и за това чакам отговора ви за който предварително Благодаря за да не спамям после темата с благодарности!

В "Александровска" също се чака, дори да посочите конкретен лекар. Какви са съмненията? За каква диагноза става въпрос? Защото това донякъде би отворило вратите. Ако е нещо сериозно и спешно, направо нахълтвате в кабинета. Ние от това чакане загубихме доста.
Желая Ви късмет все пак. Но уточнете диагнозата. Това е много важно!
Поздрави.

# 621
Ако е много спешно просто нахлуваш в Очната клиника на ИСУЛ. Ако търпи отлагане, прегледай списъка с лекари на първа страница.

# 622
  • София
Здравейте и от мен. Ние също имаме проблеми с очичките, III-та степен недоносен е бебо и се роди с тежка хипотрофия.
Очите по принцип са здрави.
Имаме астигматизъм почти 3-ка диоптър и най-вероятно другия месец ще слагаме очилца.
Това, което мен повече като че ли ме плаши, че имаме така наречената колобома. Рядка вродена аномалия, като при нас зеницата е неоформена и е почти два пъти по-голяма, апропо не е имало време да се оформи зеницата. Сега, докторите казват, че това няма да пречи на зрението, но няма да ви казвам на слънце какво става. Изобщо няма шанс да седим срещу слънцето.
Има ли някой с подобна диагноза, моля , да ми пише....

# 623
Здравейте   bouquet
Попрочетох малко от темата , не успях всичко така че моля да ме извините ако питам вече описани неща   Praynig.
 Ние от два дни вече сме с очила - проблем с очичките не съм и подозирала че имаме  Sad.
Миналото лято очите бяха зачервени капахме , какви ли не капки .Посетихме и офталмолог, но изобщо не е споменавано за евентуални проблеми.
 Тази зима започна да се оплаква че му пречи светлината , и аз забелязах леко кривене на едно от очите , от време на време.
 Отидохме на офталмолог , предписа капки за месец, след това на контрола го гледа провери зрението беше 10 към 10 .Изследването е с Ш, и гледане на апарата с балона Peace. Но тогава се осъмни че ще има нужда от очила, каза че и едното оченце падало леко/ каквото и да значи това, че е хич не съм на ясно , а и като си говорим на чужд език съвсем съм  Rolling Eyes/.Тъй като не беше много сговорчив малкия ни посъветва да дойдем след месец.
 На този преглед ни даде очила за корекция  с +3, 5 диоптъра и на двете очи .
Направихме веднага очилата, носи ги но му е трудно да свикне.
 Искам да ми препоръчате добър доктор в Бг. и когато си отидем да може да го посетим.Ако трябва и предварително записване да си запишем час от сега  Peace.

# 624
Fous De La Mer, аз съм силно заинтригувана от написаното от теб. За първи път чувам, че може с операция да се коригира страбизъм, който е резултат от нистагъм. Надявам се, че ще ни държиш в течение.

# 625
  • sofia
Fous De La Mer, аз съм силно заинтригувана от написаното от теб. За първи път чувам, че може с операция да се коригира страбизъм, който е резултат от нистагъм. Надявам се, че ще ни държиш в течение.

Здравей. Simple Smile
Всеки случай е сам за себе си и аз написах за нашия случай.
При нас кривенето, което всъщност е не моментно състояние, а доста по-продължително, се явява "нулева точка" (null point). Това значи, че в тази позиция очите са най-стабилни и нистагъмът най-незабележим. Та, при нас очите са най-стабилни, когато са събрани навътре. Затова писах, че страбизъмът при нас е породен от нистагъма. Тази "нулева позиция", "блокажна зона" може да се "измести" оперативно в средата, според офталмолозите. Така и нистагъмът ще понамалее и страбизмът ще се коригира.
Ние имаме и съмнение за мързеливо око и закриваме с лепенка. От там произтича и накланяне на главата в едната посока (не винаги).
Целта сега е да се "изравнят" двете очи (да излекуваме мързеливото) и след това операцията.

Надявам се съм била полезна. Simple Smile

Ще пиша как вървят нещата в последствие. Simple Smile

# 626
При нас е по същия начин. И ние имаме нулева точка и събираме очите при фокусиране. При нас обаче нистагъм се появи в последствие. И накланяме главата и в двете посоки по често в ляво, но със сигурност нямаме мързеливо око.

# 627
  • sofia
При нас е по същия начин. И ние имаме нулева точка и събираме очите при фокусиране. При нас обаче нистагъм се появи в последствие. И накланяме главата и в двете посоки по често в ляво, но със сигурност нямаме мързеливо око.

Steli Mam, по-добре е че накланяте глава и в двете посоки - значи наистина нямате мързеливо око. Peace Hug Ви е ще правите ли операция и на каква възраст?

# 628
Здравейте и от мен. Ние също имаме проблеми с очичките, III-та степен недоносен е бебо и се роди с тежка хипотрофия.
Очите по принцип са здрави.
Имаме астигматизъм почти 3-ка диоптър и най-вероятно другия месец ще слагаме очилца.
Това, което мен повече като че ли ме плаши, че имаме така наречената колобома. Рядка вродена аномалия, като при нас зеницата е неоформена и е почти два пъти по-голяма, апропо не е имало време да се оформи зеницата. Сега, докторите казват, че това няма да пречи на зрението, но няма да ви казвам на слънце какво става. Изобщо няма шанс да седим срещу слънцето.
Има ли някой с подобна диагноза, моля , да ми пише....

Да,зеницата няма отношение към зрението,но слънцето ще пречи.Не се притеснявай,наистина не е нещо опасно,но сега като правите очила,направи фотосоларни и всчико ще е наред.
При дъщеря ми го има този проблем,но не вроден ,а в следствие многото операции заницата атрофира и остана голяма- неподвижна и леко крива,но това няма никакво значение,защото най-важното е очното дъно при нас,а там отдавна всичко е наред Grinning

# 629

Steli Mam, по-добре е че накланяте глава и в двете посоки - значи наистина нямате мързеливо око. Peace Hug Ви е ще правите ли операция и на каква възраст?

На на Константинов ни препоръча операция към края на Април. Но днес сме във Варна и го заведох на преглед при д-р Светла Николова и тя ми каза, че е по-добре да изчакаме с операцията. И като цяло е на мнението на д-р Маринов който ни е по принцип лекуващ лекар. Пак много се обърках и незнам какво да правим.

Общи условия

Активация на акаунт