Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 467
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • София
да, само изложение е, но дават много мостри, талони с отстъпка, има томбола и смятам, че ще е забавно Simple Smile

# 286
  • Пловдив
Супер мерси Simple Smile

# 287
Във Варна не се ли очертава такова изложение?

# 288
Може да проверите и в гугъл.

# 289
Здравейте!
Изследванията Wass, HbSAg поемат ли се от НЗОК и вписват ли се в обменната карта ?

Направление N 7 за хоспитализация от личния лекар или от АГ,водещ консултациите,се издава?
Трябва ли да го искам или задължително трябва да ми го дадат,заедно с обменната карта ?

# 290
В обменната карта се вписват всички изследвания или поне така би трябвало да бъде. Поне в моята ги вписаха. Направлението ми го издаде наблюдаващия гинеколог. Не мога да кажа обаче как стоят нещата с гинеколоГ, който не работи по ЗК. Логично е в такъв случай ЛЛ да издава направлението за хоспитализация. Wass и HbSAg (васерман, австралийски антиген нали?) ми ги направиха по ЗК.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 19:14 от агнешко

# 291
 HbSAg -да, хепатит "Б"  или австралийски антиген.
АГ-то ми работи с НЗОК,но няма да раждам при него ,а има неща,които не са ми ясни.
Благодаря за отговора !

# 292
Това, че няма да раждаш при него няма значение за направлението. Той ще го издаде.

# 293
Пак се извинявам за -направлението трябва ли да  искам като "допълнителна екстра" или по правило трябва да ми бъде издадено?

# 294
Задължително е да ти го издаде. То се дава на 45тия ден преди раждането, когато ти издават и болничния. Всички изследвания - кръв, урина, мерене на кръвно и тегло, се вписват в обменната карта. Васерман и СПИН се поемат от здравната каса, те имат давност 6м. и ако се направят преди 12г.с., след 6м. трябва да се направят пак.

# 295
Благодаря ви !  bouquet

# 296
Здравейте.
Настинала съм и съм със запушен нос. Взех си капки Пиносол- четох, че можело за бременни, но пак да питам дали са ок? Последните три съставки в съдържанието ме озадачиха и затова сега се чудя дали да ги слагам. Скоро ще се сдобия и с кашлица. Ако имате предложение за борене и с нея казвайте  Simple Smile

# 297
А не се ли консултира с гинеколога ис или поне с ЛЛ? Тези капки не бяха ли с някакви етерични масла? Не всички етерични масла са ок по време на бременност и личното ми мнение е, че би било по-добре да потърсиш адекватен съвет при лекаря си. Носа може да отпушваш с морска вода или да си правиш инхалации с вода и сол. Бързо излекуване ти пожелавам.

# 298
Звънях на АГ, но не вдига. Не искам повече да нахалствам, а трябваше да си взема някакви, че направо не мога да дишам. Иначе съдържат бял бор, лютива мента, евкалиптово масло, тимол, алфа- токоферил ацетат и гуайзулен . В листовката пише, че може да се използват от бременни и кърмещи.
Аз вече си сложих,но изглежда не са особено ефикасни- в началото ми отпуши веднага носа, но минутки след това отново ми се запуши  Sad Незнам как ще спя..

# 299
Дано е настинка, а не бременна хрема, че е кошмар и минава след 9 месеца. Не знам как да ти помогна. Чувала съм за лайка с лук или точета захаросан мед, но не съм пробвала нито едното нито другото. Предполагам, че няма да са проблемни при бременност, но не се заклевам.

Общи условия

Активация на акаунт