Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 83 966
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
missmarina , Хубаво е, че има хора, които изхвърлят подобни вещи, за да можем ние да си начешем крастата и да се развихряме. Иначе ще трябва да си купуваме нови мебели, което е безкрайно скучно и неикономично.
Баибиби  Laughing Ама забележете, че всичките ни предложения са различни  Mr. Green И всички си ги представям хубави. Пък Версаче си е присвоил мотивчето от гърците, ама-ха! Моите предложения за цвят на въглавничките е ментово, тревисто и избеляло тюркоазено. И бяло за метала. Стискам палци да намериш и останалите неща.

# 481
Момичета, кухнята ми е в жълто, оранжево и зелено, ама ми се иска нещо да посменя. При първа възможност - качвам снимки. Проблемът е, че климатика е в зелено, него няма как да подместя... Идеи? newsm78

# 482
  Ако смениш оранжевото със сиво - нещата ще изглеждат адски различни. Дай снимки, когато можеш.

# 483
mama_moni_rali,добре си дошла в темата и ти благодаря ,че излъчваш такава веселост,сигурна съм,че всичко,което сътвориш с дечицата си ,ще е прекрасно  Hug
Много благодаря. И на мен ми е приятен тона във тази тема, както и подкрепата която си давате  Simple Smile
А да ви попитам нещо, наумила съм си нещо ама да видим дали ще стане както го искам, знаете ли с каква боя мажат ръчичките на децата и оставят отпечатъци?

# 484
  • Пловдив
В Билла има боя за рисуване с ръце, 5лв някъде, 6 цвята.

# 485
mama_moni_rali,добре си дошла в темата и ти благодаря ,че излъчваш такава веселост,сигурна съм,че всичко,което сътвориш с дечицата си ,ще е прекрасно  Hug
Много благодаря. И на мен ми е приятен тона във тази тема, както и подкрепата която си давате  Simple Smile
А да ви попитам нещо, наумила съм си нещо ама да видим дали ще стане както го искам, знаете ли с каква боя мажат ръчичките на децата и оставят отпечатъци?

В ДГ ги мажат с водни бои.
Аз  съм с най-лош вкус в тази мета Sad Само аз си представям лежанката в златно с възглавници от сатен в черно и злато

връщам се да добавя- пу първа да се изтена в/у нея със скрежина мента в ръце  Mr. Green

# 486
  И с акрилна боя става добре. Работила съм с деца - оцветяване на гипсови фигурки, та знам, че е от най-безвредните, плътно покриващи и водоразтворими (но не и от материя, особено, ако изсъхне - тогава става бетон!!)
Щях да ти пиша за идеята за кутия за играчки, ама се отплеснах  Blush Ама ти си вече почти готова, та вече няма нужда  Laughing

# 487
Мисмарина, страхотна е! Само бих й ушила така възглавничките, че да се скрива Версаче мотивчето по бордюра Simple Smile

Много ме е яд на тоя Версаче как си присвои прекрасния старогръцки мотив ("меандър") и сътвори такива "чудеса" с него, че чак сега ни се струва пошло и чалгарско.

# 488
I see you  Wink

Не го харесвам и в примерите от първоизточника:-)

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 12:39 от Felicidad

# 489
Чак забравих да кажа как се прехласнах по лежанката на missmarina. Завид. Ако се слага някакво дюшече или както се казва там, трябва да е извито и да продължава нагоре от едната страна.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 12:41 от I see you

# 490
# 491
Да ви разкажа малко повече какво ме накара да се озова в тази тема. С ММ след няколко години скитане по квартирите си купихме апартамент и сега го ремонтираме, но със скромна сума. Апартаментчето не е лошо, гредоред е навсякъде, съответно е с дюшеме. В кухнята ще махаме дюшемето и ще изливаме плоча, а върху нея плочки най-вероятно. В другите две стаи си оставяме дющемето. ММ си купи електрическо ренде и сега се е заел с нелеката задача да разкове дюшемето, да рендоса дъските ( с цел махане на отвратително гнусна кафява блажна боя) и да го нареди наново. Четейки темата (а в момента се мъча да изчета и предната) разбрах за омасляването с маслата Осмо и много ми допадна идеята. Питането ми е (дано не ви прозвучи нахално) дали някъде мога да видя обяснено технологията маслата - тоест как се нанасят, запечатват ли се с нещо отгоре, как се поддържат и т.н? Ще съм ви благодарна ако ми кажете къде да попрочета.
Другото, което съм замислила засега е да се пробвам върху едно шкафче. ММ ми дава виброшлайфа, а тези дни ще се разходим да си накупя и другите необходими материали. Стаята мислим да бъде решена в светло синьо с един тапет на някоя от стените може би в по-тъмно син. Какъв цвят според вас да направя шкафчето, че да се върже? Не ви поствам снимки, защото всичко все още е на етап идея. По-натам ще се поправя.

ПС: Сноще за малко да се сбием с един клошар за част от чамов гардероб, която мисля да преправя на шкаф за ТВ  Mr. Green

# 492
Момичета вижте в антик какво има
http://-spam147-/furniture/filial-plovdiv/starinni-stolove-2br/

# 493
 златен дъб, нещо не се отваря линка.
Galski, с маслото на Осмо се работи много лесно. Виж тук за инфо:
http://www.phivex.com/encyclopedia/2-oils/4-oils-faq.html
Това са вносителите, магазинът е на ул. Пирин.

# 494
Момичета вижте в антик какво има
http:///furniture/filial-plovdiv/starinni-stolove-2br/

antiquebg.com/furniture/filial-plovdiv/starinni-stolove-2br/

Общи условия

Активация на акаунт