Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 84 024
  • 741
  •   2
Отговори
# 270
Мрън, рафтове може да се сковат, може и от практикер да се поръчат готови дървени, не са скъпи. няколко дупки на стените на гардероба мисля няма да са проблем.

А защо не вземете тънки дървени летвички от по-широките и не ги наковете на тая талашитена плоскост на вратите след като махнете това покритие, хем ще стане по-здраво, хем дървото по-лесно ще се боядиса. Или някоя полипропиленова плоскост. Може да разгледате в някоя строителна борса до вас какво предлагат  Rolling Eyes
Тапети, запечатани с лак мисля, че няма да са подходящи за такава голяма площ.
Със сигурност трябва да свалите това покритие ако не цялото, то да изрежете отдолу половин метър по цялата дължина, ако има по талашита изгнило, да го импрегнирате първо и след това там можете да опитате с тапет/фолио и отгоре боя или лак, а пък горната част да боядисате в друг цвят.

# 271
Мрън, според мен има два варианта за спасяване на вратите:
Първи вариант: Подлепяш фурнира, като за целта сваляш вратичките и работиш на земята примерно - със съвсем слаба ютия приглаждаш отгоре, докато се залепи. След това боядисваш целия гардероб или само вратичките, както решиш. Ако фурнирът не е естествен, машеш с бороконтакт и отгоре акрилна боя или латекс.

Втори вариант: Изрязваш отлепения фурнир до здрава основа. Китваш с кит за дърво, шкуриш за изравняване и боядисваш.

Аз лично съм привърженик на втория вариант, защото не се знае колко добре ще прилепне фурнирът към дървото. Още повече, че е за предпочитане да се отстрани старото лепило преди да се предприеме нанасяне на новото.

И двата варианта ще ти излязат по-евтини от поръчването на нови вратички.

# 272
Много ви благодаря! Аз мислех за нещо от сорта на декупажната техника, но нали не разбирам и реших да ви попитам Grinning Някои неща са си почти неспасяеми явно. Но при положение, че ще трябва да се примиря с присъствието им още година-две, като че ли ще се насоча към втория вариант на дремеща, пък ще видим какво ще се получи, по-зле от сега едва ли ще е...

А като стигна до боядисването какъв латекс би бил подходящ и нужно ли е след това да минавам с някакъв лак отгоре или не? Ако не се запечата по някакъв начин няма ли да се драска?

# 273
Като създадеш здрава основа, отгоре можеш да правиш каквото искаш - да боядисаш, да декупажираш ... да дадеш воля на фантазията си!

п. п. Аз за моя шкаф приложих втория вариант и вече две години изглежда перфектно.

Успех!

# 274
  • София
От няколко дни не съм влизала в темата и вие сте показали много красиви неща.

Уна, имаше един лак на Лакпром, който момичетата бяха похвалили, но не помня точния вид. Другият вариант е да купиш бял лак. Има такъв в Баумакс, на марката Джениус про.

Аз и преди съм показвала какво направихме от нашата кошара:
http://media.snimka.bg/9182/024619955.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9182/024619960.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9138/024531414.jpg  Добавихме една дъска за гръб, върху който да облегнем възглавниците.

# 275
  • Варна
Защо си мисля, че победителят трябва да е от този форум Simple Smile

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.209348295752961.53876. … 2/471203526234102

# 276
Следя тихомълком от известно време темите, е даже мацнах едни чекмеджета  Grinning
Сега, обаче у дома е този красавец http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3575783484595&set=pcb … ype=1&theater
Знам, че имаше много линкове с идеи за куфари, ама тогава не ми е идвало на ума, че ще имам такова нещо в ръцете си.
Първоначалната ми идея беше да е за детската стая - детето да си събира играчките в него /имам и едно сандъче, но него не съм го снимала още/.
Та, идеи приемам всякакви, а аз се връщам на зад да препрочета

П.П. предполагам, че е боядисван с блажна боя. Нали ще мога да използвам ремовал, за да я сваля  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 15:58 от к(Р)оки

# 277
Защо си мисля, че победителят трябва да е от този форум Simple Smile

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.209348295752961.53876. … 2/471203526234102

Тези пък как не ги е срам!
Наградите са просто подигравка!
Искат да си правят реклама за чужда сметка!

Абе защо така хората си мислят, че другите са идиоти? #Cussing out

# 278
Хора, пак ще ви занимая с една дреболия, но скоро обещавам цяла мебел, която сама измислих, проектирах, купих плоскости и построих. Laughing Въпросната мебел съм я правила преди повече от 5 години, но преди време стана гаф и я полях с лакочистител, така че ѝ предстои пребоядисване и после ще показвам. Peace

А сега кутия за кабели. Grinning
Това е за такива като мен, които по една или друга причина нямат специален шкаф за тв + прилежащата техника и съответно страдат от синдрома на влачещата се плетеница от кабели.
Взима се подходяща кутия (в моя случай е тази кутия от Икеа), изрязва се дупка на гърба, набутват се вътре разклонителите и кабелите, слагат се отгоре декодери, двд и каквото има и voilа!

Cable Box by Barbabarba, on Flickr

Аз сложих и колелца, които не са необходими за целта на идеята, но при почистване е по-лесно, отколкото ако кутията се мести по пода (а моята кутия дори е облицована с плат по дъното, та съвсем).
Това е трета такава кутия, която правя, понеже от цифровата телевизия периодичнo ни сменят декодерa и всеки нов идва с нов размер и се налага ъпдейт, но пък става бързо, лесно и е евтино.

# 279
  • Варна
Barbabeau златна си!

# 280
  Много добра идея за скриване на кабели.
Кроки, искаш да го свалиш до дърво ли куфара? Ремовал е за сваляне на боя. Много идеи са показвани за куфари, една от любимиите ми е закован разтворения куфар на стената на банята и с по едно рафте /разделите и подредени козметиките. Или в/у масичка за да му се види цялата прелест. Спунк, кошарата ви е визуализираната ми идея за диванче с големи,меки възглавници за облегалки.

# 281
Искам да ви споделя на каква снимка попаднах, много .. странна идея за ползване на старо пиано. Там, където я видях наричат това кощунство. Аз нямам мнение, но ми е интересно.  Simple Smile

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/423747_47 … _1403434409_n.jpg

Ето още нещо интересно:

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/392423_47 … _1657788505_n.jpg

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 09:21 от NinoTino

# 282
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
На мен не ми е странна. Ако пианото е било невъзможно да се реставрира и служи като музикален елемент, защо да не се ползва за нещо друго? Така е вдъхнат живот, а иначе - на боклука или в печката! Освен това може да не е истинско, а бутафорно.

# 283
  • София
Привет момичета!
Ето ме и мен след кратко море. Успях да разгледам проектите ви. Много ми харесаха шарения скрин на deianai, столчетата на Melany, кошарата-бюро на gali, тюркоазения скрин на Елинор.Ема, как успя да го реставрираш този куфар, и огледалото в банята стои чудесно, поздравления!
Златен дъб, много ми харесаха овалните форми на твоя шкаф, дано въпреки големите поражения по него да успееш да го направиш във вид, който ти допада.
На един стар въпрос на VK, останал без отговор, столовете са общо 4, но трите не бяха довършени : ).
Моята нова придобивка е този сандък на дядо ми, който е бил дърводелец:

Мисля, че е най-добре само да го почистя , и евентуално някакво прозрачно масло отгоре, за да се запазят цветовете и рисунките, които така и не можах да разгадая как са правени. Ще се опитам да запълня с кит за дърво там, където има пукнатини и поражения и да възстановя пантите и дръжките.
Ще се радвам и на ваши съвети, много искам да го съхраня, после ще мисля как ще го аранжираме вкъщи.
Като рових из старите вещи в къщата на дядо ми, за да стигна до сандъка, попаднах на негова тетрадка от VII клас и скици на мебели, докато е учил в Художественото училище в Русе ( 1937-1938г). Сканирах 2 рисунки, реших, че може би ще ви е любопитно какво са учили преди толкова години хора като него, чиито мебели шкуриме и се опитваме да съхраним ...

# 284
  Много добра идея за скриване на кабели.
Кроки, искаш да го свалиш до дърво ли куфара? Ремовал е за сваляне на боя. Много идеи са показвани за куфари, една от любимиите ми е закован разтворения куфар на стената на банята и с по едно рафте /разделите и подредени козметиките. Или в/у масичка за да му се види цялата прелест.
Да, до дърво искам да сваля боята. Малко е наяден от дървояд, та ще го лекувам първо.
Искаше ми се да му сложа някакви мааалки крачета 5-6 см, да седи отворен и да се събират играчки вътре. Сандъчето спретнато до него си го представям, и двете боядисани в бяло и зелено  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт