Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 062
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
ако го нямат официално няма ли да може?

Е,ти пък,точно тогава не е никакъв проблем.

Благодаря!

Имота е под наем, но ще и се даде бележка че работи там.

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 14:09 от fifi2011

# 616
  • Пловдив
май се оправих

# 617
  • До хладилника, който обичам
И аз това четох снощи... Надявам се да не са само празни приказки Praynig
Абе те на бройка ще го докарат  Laughing Ама дано свободните места са разпределени адекватно по кварталите, а не да ти кажат има място в Изгрев, а ти да живееш в Смирненски  Mr. Green

Защото ще са осигурили места, да... но къде  Twisted Evil

Нещо много по-важно е не само да са адекватно разпределени по квартали, но и да се прекрати порочната практика на групи от по 32-35 деца. Защото "места за всички деца" не трябва да значи "места като в консервна кутия". Нормална група е от 16-22 деца с обичайния персонал за деня - 2 госпожи, по една на всяка смяна, и една леля, медицинската сестра, която няма отношение към обучителния процес, броим отделно.

Не мисля, че някой се заблуждава, че образованието, общуването и грижите в огромните групи с малко персонал са от особена полза за децата - както в градината, така и след това. Но докато след началното училище това може да се компенсира повече или по-малко, а ако не може, и частните учители хляб трябва да ядат  Twisted Evil то в яслите и детските градини големите групи са недопустими - не само по закон, фриволно пренебрегван, но и от чисто практична гледна точка.

# 618
  • Пловдив
Да си питам и тук:
Сега съм в неплатена, детето е на 2 и малко, мисля да съм в неплатена до 3-тата му година (неплатената, която се полага до 8-ма година на детето) към фирмата, в която карах майчинство. Т.е моят трудов договор е непрекъснат, плащат ми здравните осигуровки. Като подам до края на април документи за градина през септември, мога ли да спечеля тази 1 точка за работещ родител, след като съм в неплатена и с непрекъснат трудов стаж. Може би ще започвам работа, но ако е лятото, ще съм изпуснала срока за градина, а сега какво да напиша за тази 1 точка...  Rolling Eyes

# 619
  • До хладилника, който обичам
Според мен си важи - това, че си в отпуск, бил той и неплатен, не значи, че губиш правата на работещ родител.

# 620
Да си питам и тук:
Сега съм в неплатена, детето е на 2 и малко, мисля да съм в неплатена до 3-тата му година (неплатената, която се полага до 8-ма година на детето) към фирмата, в която карах майчинство. Т.е моят трудов договор е непрекъснат, плащат ми здравните осигуровки. Като подам до края на април документи за градина през септември, мога ли да спечеля тази 1 точка за работещ родител, след като съм в неплатена и с непрекъснат трудов стаж. Може би ще започвам работа, но ако е лятото, ще съм изпуснала срока за градина, а сега какво да напиша за тази 1 точка...  Rolling Eyes
Щом си в отпуск, значи си на ТД. Щом си на ТД значи работиш Simple Smile Точка си е отвсякъде спроед мен.

# 621
  • Пловдив
тя точката нали е за осигуреност на родителя newsm78 По тази логика - щом си осигурена, независимо от това, че си в неплатена - би трябвало да има и точка Peace

# 622
  • Пловдив
супер мерси! и аз така си го обяснявам, но знае ли човек, питах, за да видя има ли такава майка тук - да се е чудила и какво е писала  Mr. Green

# 623
Аз бях в същата ситуация, в неплатен до 3 години на детето. Реално погледнато, си на трудов договор, да, но не си осигурена социално, защото нямаш доход, върху който да те осигуряват. Внасят ти само здравните осигуровки. Но това в градината не са се сетили да искат да го доказваш, и добре, че е така, защото иначе горим според мен, ако трябва да се гледат буквално и реално изискванията. А точно когато я приеха на градина през януари всъщност дъщеря ми стана на 3 и моят отпуск изтече, така че аз се върнах на работа и мисля, че не съм нарушила изискванията по този критерий.
Аз отбелязах точката за работещ родител  при кандидатстването и занесох бележка от работодателя при записването в градината, че съм на постоянен трудов договор там от едикога си на длъжност едикаква си. Много беше важно да пише ЕИК (а не Булстат!), точно с това съкращение, защото лелята секретарка не беше съгласна, че е едно и също, а в техните изисквания това пишело. Та се връщах да ми поправят и моята бележка, и тази на мъжа ми.

# 624
  • Пловдив
Мяу, а ти като кандидатстваше за януари беше видяла, че има свободни  места в градината ли? И какво отметна в молбата, за да е по-ранно класирането?
Наесен точките за каката в  градината няма да важат за Бела, но ми  казаха, че ако подам за по-ранно класиране ще важат  Thinking
Лошото е, че тя навършва 3 чак накрая на май месец и мисля, че пак не  става  Cry

# 625
Да, кандидатствах през януари, когато Мира стана на 3 години, за прием в първа група по свободни места, тоест сега е с децата, които са първа група и са родени през 2009 г.  То дава вариант да подадеш заявление за текущо класиране за месеца или за общо класиране през май. Избираш едно от двете и също отменах "желая детето ми да да участва в класиране за по-голяма възрастова група".

Обаче при теб няма как да стане, защото тя навършва 3 в същия месец, в който е общото класиране, уви. Само тогава системата ще ти даде да кандидатстваш, преди това пробвах аз за ноември и декември, но не ставаше, дава варианти за кандидатстване в ясли.

# 626
Момичета имам следното питане за  който е запознат

Посочила съм месторабота в същия район и на двамата родители, т.3.4 но при разпечатване на заявлението, на всички други критерии отстрани в полето има 1 точка, а на месторабота не се е появило.
Общия брой точки за първа градина ни е 20, което е дошло от следните
живее в общината
района живеят родителите
района работят родителите
платени данъци
осигурени
отчела е системата 20 точки

Въпросът ми е отчело ли е местоработата в района или не?
Забелязали ли сте острани на заявлението ако местоработата е в района дали е записана 1 точка за всеки родител?

# 627
Ерин, аз събирам 18, като единия родител не работи, нито в района и оттам падат 2т., другите критерии са като твоите, така че би следвало да е отчела системата.

# 628
  • Пловдив
И при нас няма записана точка, за това, че работя в района, но явно е отчита Peace

# 629
Аз да попитам също - за осигуреност имаш три варианта да представиш бележка - за работеш, за майчинство и за студентсво. Реално аз съм в майчинство с второ дете и студентка.Но местоработата ми е в района и искам да ползвам тази точка, която е в отделен критерий от осигуреност. Казах ми ,че ако съм по майчинство не мога да си ползвам тази точка, но аз мога да представя бележка , че съм студентка и бележка за месторабота в района ...Дали ще ги приемат така или з да си получа въпросната точка  трябва да се върна май месец на работа и да дам бележка за работещ и месторабота ? А за студентство не ми дават възможост за допълнитена точка , което не е справедливо според мен ...

Общи условия

Активация на акаунт