Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 573
  • 774
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
А при електронното записване, молби само за настоящата учебна година ли ще се подават.

Без да твърдя със сигурност, от това, което разбрах май е година за година. Т. е. сега ще подават за градина набор 2010, за да тръгнат на градина 2013 г.  А може и да е като в София - там доколкот знам ако е по-малък набор, системат приема данните, но детето не участва в текущото класиране. От друга страна пък тази програма не била като тази в София...  Thinking

# 316
  • Пловдив
Благодаря за линка.

Цитат от него -

"Ако молбата за записване бъде подадена по стария начин – на място в детската градина, тогава ангажиментът за въвеждане на съответните профили на кандидатите е на директорите на забавачки, обясни Стоянов"

Интересно защо ще го въвеждат от градината и как ще ни попълват точките без всички нужни документи да са у тях - какво ще ни пишат за данъците, за местоработата, как ще ни подредат петте желания и т.н...   Thinking

Това според мен е най-вече за ромите, защото те едва ли имат компютър и могат да работят на такъв, както и за други хора които също нямат компютри. Аз лично познавам такива.
Сигурно директорката ще им изисква всичко необходимо.....

# 317
Цитат
Интересно защо ще го въвеждат от градината и как ще ни попълват точките без всички нужни документи да са у тях - какво ще ни пишат за данъците, за местоработата, как ще ни подредат петте желания и т.н...

Предполагам, че не си обмислила въпроса си  Peace- естествено, че посочваш всичко това в молбата, която подаваш (заявлението), но не го подаваш по интернет, а в градината, която си избрала. Данните от заявлението се въвеждат от директора в системата. Това се прави ако някои родители нямат достъп до интернет .

Цитат
А при електронното записване, молби само за настоящата учебна година ли ще се подават.
   Ами би трябвало, а какъв би бил интереса да се подават и за следващата при положение, че нито са известни обстоятелствата (свободни места, платени данъци за текущата за приема година и др.), нито входящия номер на заявлението има значение за приема?!

# 318
  • Пловдив
Не че не съм го обмислила въпроса, помислих, че става дума за вече подадени в писмен вариант по стария начин молби. Аз лично съм подала такава, когато детето ми беше на няма и месец.
Сега като размислих може би тези молби изгарят и става въпрос за тези, които сега ще се подават - може и по ел. път, може и в писмен вариант в съответното детско заведение.

# 319
  • Пловдив

Интересно защо ще го въвеждат от градината и как ще ни попълват точките без всички нужни документи да са у тях - какво ще ни пишат за данъците, за местоработата, как ще ни подредат петте желания и т.н...   Thinking

Ти носиш молбата на директорката.Старите молби горят.
Документи за предимствата не се представят при кандидатстването,а при записването на детето,ако е прието

# 320
  • Пловдив
днес ми попадна един документ - инструкция как да се действа със старите молби  Mr. Green
Ще трябва да се обаждат на всички подали молби - по тел, мейл и т.н. Родителите трябва да идат в градината и да попълнят новия формуляр, със съответните предимства и трябва да определят коя градина е първо желание , коя втора и т.н.
И това трябва да се случи до 31.12.2012  Peace

Ще чакаме да тръгне системата и ще видим как ще процедираме.

# 321
  • Пловдив

Цитат
    Ами би трябвало, а какъв би бил интереса да се подават и за следващата при положение, че нито са известни обстоятелствата (свободни места, платени данъци за текущата за приема година и др.), нито входящия номер на заявлението има значение за приема?!
Сега се ще подават молби за набор 2010, които да са на ДГ от 2013г. 

днес ми попадна един документ - инструкция как да се действа със старите молби  Mr. Green
Ще трябва да се обаждат на всички подали молби - по тел, мейл и т.н. Родителите трябва да идат в градината и да попълнят новия формуляр, със съответните предимства и трябва да определят коя градина е първо желание , коя втора и т.н.
И това трябва да се случи до 31.12.2012  Peace
Ще чакаме да тръгне системата и ще видим как ще процедираме.
Интересно. Аз лятото подадох в една ДГ ще видя ще има ли реакция от там.

# 322
http://marica.bg/show.php?id=91894

Стартира електронния прием за детските градини.

# 323
  • Пловдив
Платени данъци?  newsm78 за тази година или за задължения ще гледат? Да не ни щрнат да ги плащаме сега, аз по принцип към края на годината ги плащам. Laughing

# 324
  • Пловдив

Стартирал, стартирал....колко да е стартирал! Очаква се....Ние от началото на месеца го очакваме.  Simple Smile

# 325
Следя темата за приема в детските градини в София и е много хубаво, че в Пловдив приемът на децата със СОП и хронични заболявания ще става през системата и ще важи само за градинските групи. Замисълът е хубав, дано и се изпълни, както е заложен в правилата.

# 326

Стартирал, стартирал....колко да е стартирал! Очаква се....Ние от началото на месеца го очакваме.  Simple Smile

Тц, аз го чакам от първи март-миналата година така се говореше, че ще стартира март. Но като цяло май стана ясно, че реда на подаване няма да има значение, та не е толкоз спешно.
Така, както е тръгнало, може да го пуснат на 30 февруари другата година... Laughing

# 327
  • Пловдив
Цитат
Така, както е тръгнало, може да го пуснат на 30 февруари другата година... 

А дано, ама надали... / че нещо хич не ме радва тази идея/

# 328
Момичета,знаете ли какво е положението в градината в Белащица?
Ще се местим там на пролет и ми се иска да запиша децата в ОДЗ "Ралица"Доста ми хареса на снимки,а и поне една година да не пътуваме до Пловдив.Каката ще е последна група,а баткото 2-ра.Мислите ли,че ще стане работата или може и да ми откажат  Thinking Дали ще трябва смяна на регистрацията?Или ще е достатъчно,че живеем там  Thinking

Аз ще говоря с директорката,но все пак и тук да попитам преди това  newsm78

# 329
  • Пловдив
elfi4ka имам съфорумка, която е от там и двете  деца ходят в градината.
Ако искаш мога да те свържа с нея?

Общи условия

Активация на акаунт