Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 611
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Аз съм на мнение, че нещата ще си дойдат на мястото и нещата ще се изяснят. За момента всичко живо се е ошашкало страшно много. Критериите се тълкуват по един единствен начин и децата ще бъдат класирани по тях. Директорките да си ги тълкуват , както си искат..много важно.. Laughing

# 391
И мен точно това ме притеснява,че във всяка градина ,всеки директор си има свое тълкувание на въпросите а пък има и такива които не са наясно отговорът 'ще видим...' е често срещан а мен не ме устройва.
Все пак става въпрос за нещо което е важно за нас ...просто няма как да си позволя де изгубя и една точка защото ако малкия не влезе в детска градина няма кой да го гледа ,а пък аз трябва да работя.
Май тези в общината вместо да отворят някоя и друга детска градина се чудят каква нова простотия да измислят.......това електронно класиране и то не е пълно решение на проблема,защото все ще останат деца извън градините !!!!!!!!!
Това е прост недопустимо какво правят тези родители !!? #Cussing out #Crazy
Там горе май на никой не му пука  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Нещо си се разгорещила прекалено и безмислено.Директорите не са тези,които ще правят класиранията.Те не са програмисти и администратори.На въпросите ти ще ти отговори инспектора по образование в общината.Но предполагам е рано още.Нека да стартира системата и тогава.В София,когато стартираше беше същото.Даже първия старт го отмениха.Все пак сме в България.
Ако не си първата подала все едно ще се случи нещо немислимо.Реда на подаване не е от значение

Електронното класиране е голямо удобство,но няма как да разбереш това,защото не си чакала две нощи пред две градини януари месец.

О да чакала съм.........но това е нещо което не съм споменала в двата си поста....както и да е няма да се надприказваме кой през какво е преминал за да запише детето си не се познаваме толкова добре за да се оплакваме тук.....пък и няма смисъл.
И да никъде не съм споменала 4е електронното класиране не е удобно до толкова 4е няма да обикалям градините!!!!!!!!!!!!!!Нищо пове4е от това като удобство не предлага .....а за равноправието на децата ще си говорим след това нека първото класиране стане факт!

# 392
  • Пловдив
Елфи, и аз съм чакала сумати време за голямото ми дете, че и за училището даже цяла нощ чака баща й, а аз през деня. И въпреки всичко това ел. класиране ме плаши, колкото и да го хвалят и да го превъзнасят. Обичам да знам и да си подготвям нещата отдалече, а сега тази масова неизвестнос и различни информации ме тревожат и то много.
 И не на последно място - нали доста от директорите ще пиремат и ще попълват данните. Как така с лека ръка казвате - ами може и да не знаят. И какво излиза, че като го пуснат и нещо не ни е ясно, ще търчи всяка една от нас до общината да пита, така ли? Защото директорите съм съгласна не са системни администратори,, но поне основни насоки за попълването би трябвало да могат да дават, а не да са по - неосведомени и от нас. Най- малкото според мен би трябвало да са поне една крачка пред нас.

Това е лично мое мнение, не се заяждам, просто споделям тревогите си и мислите си като всяка една от вас, минала през това...   Peace

# 393
  • Пловдив
Аз пък одобрявам ел.класирането. Пак ще има влезнали по втория начин, но ще са единици. Но пък вече няма да е, както предни години, който превари, той ще натовари.  Laughing
 Мое лично мнение е,че всички дечица трябва да имат равен шанс, а не да се определя от това, кой колко нощи е чакал пред градината. Peace

Защото директорите съм съгласна не са системни администратори,, но поне основни насоки за попълването би трябвало да могат да дават, а не да са по - неосведомени и от нас. Най- малкото според мен би трябвало да са поне една крачка пред нас.
Бях чела, че са минали обучение. Явно не са внимавали и не са си водили записки. Laughing Laughing Laughing

# 394
  • Пловдив
vany6a,и за училище ли се чака?  smile3544 Ужас

Разбирам,че неизвестността ви убива,но така става винаги.Защо се учудвате?Не казвам,че е редно,но нищо ново под слънцето.Директорите ще приемат молби,но вие предварително ще си ги попълните.Няма да ви интервюират на място.Като дойде ред затова съм сигурна,че ще могат да ви отговорят на въпросите.Другото е,че самите те нямат информация още.Не защото не искат да я имат,а защото не им я дават все още.На по-късен етап и това ще стане.

Надявам се да е скоро,защото като гледам bebetuuu вече е на ръба на нервна криза  Laughing

Електронното класиране е голямо удобство и според мен.

# 395
  • Пловдив
За обучението на директорите и аз чух и питах даже, но ми отговориха, че не е минало на ниво, тъй като все още е имало тогава проблеми със системата. След това може и да се провело повторно обучение, не знам.

Иначе и аз съм на мнение за равния шанс на децата и че това с чакането денонощно е порочна практика. Но и това, че от общо 25 деца приети, да кажем 10 ще са с предимство, останалите 15 деца как ще ги изберат да кажем от 100 с еднакъв брой точки? Защото болшинството деца ще съберат еднакъв брой точки. Този лотариен принцип дали е напълно случаен. Аз не вярвам на това. Ето това ме притеснява в тази ел. система и това отваря вратичка за лавиране. Поне аз така го разбирам... Ако греша ме поправете и внесете спокойствие в мислите ми.  Peace

Елфи, за каката чакахме на 31.03 срещу 01.04. 2011 година, за да я приемат и да тръгне есента на училище в първи клас. Но спокойно, за повечето училища това не е необходимо.

# 396
  • Пловдив
как ще ги изберат да кажем от 100 с еднакъв брой точки?

Освен на лотариен принцип няма как по друг начин да се реши.Избора ще се прави от компютър.Не изключвам възможността да се компрометира,но човешкият фактор няма как да се изключи съвсем

# 397
А някой смятал ли е колко е максималния брой точки, за деца без увреждания, с 2ма живи родители, без да са студенти и тн...20 ли е?

# 398
  • Пловдив
как ще ги изберат да кажем от 100 с еднакъв брой точки?

Освен на лотариен принцип няма как по друг начин да се реши.Избора ще се прави от компютър.Не изключвам възможността да се компрометира,но човешкия фактор няма как да се изключи съвсем

Мъка, мъка...

ioli , без да съм смятала в подробности, масовите точки ще са около 17-18 като че ли. Поне както аз ги разбирам и смятам.   newsm78

# 399
  • Пловдив
И аз ги смятам 17-18 горе-долу за първо желание.

# 400
  • Пловдив

Няма за какво да се притеснявате.За всички ще има място.Децата родени през 2010 г за Пловдив са с 477 по-малко в сравнение с 2009 г.Щом за всички нас се намери място,за вас ще е още по-лесно.2009 от няколко години насам е най-големия набор затова се наложи да разкрият нови филиали.След това има спад на ражданията.
Във филиала на Бреза все още има места за набор 2009.Сигурна съм,че и в други филиали е така.

# 401
♥Elfita♥  не виждам нищо смешно в цялата ситуация.......незнам защо реши че съм на ръба на нервна криза и защо реши да се заяждаш с мен нещо срещу теб да съм казала конкретно ...май прие нещата лично макар че аз не виждам за какво?! newsm78

# 402
  • Пловдив
♥Elfita♥  не виждам нищо смешно в цялата ситуация.......незнам защо реши че съм на ръба на нервна криза и защо реши да се заяждаш с мен нещо срещу теб да съм казала конкретно ...май прие нещата лично макар че аз не виждам за какво?! newsm78

Нямам нищо лично и не се заяждам.Съжалявам,че така изглежда.Не приемам нещата лично,защото не се занимавам със системата.Но като минала през това съвсем скоро,се молех да влезе сила електронното и да ни спести мъката,но не стана.Радвам се,че от тази година вече ще е в сила.
Иначе постовете ти бяха пълни с удивителни,имотиконки с ругатни и изцъклени очи.Та затова изглежда,че се изнервяш,а няма за какво.

Пак казвам,места ще има за всички

# 403
  • Пловдив
bebetuuu, никой с никого не се заяжда. Опитваме се да си помагаме в тълкуването на системата.  Апък и малко позитивизъм в цялата работа не е зле да има.Peace

Съгласна съм с Елфита. Набор 2009 са най-големият в последните години.

# 404
  • До хладилника, който обичам
Бях чела, че са минали обучение.
Превъртели са нивото на играта чак Mr. Green

♥Elfita♥, не съм уверена, все пак сега са с чудовищни групи от по 30-32 деца, вместо нормалното 20-22. Все пак не само нови групи, а и нормално големи групи е нормално да се иска и се надявам това да е следващата точка в приоритетите за ДГ, а не само - места има. А как има места още, като по груби сметки, изнесени публично, около 500 деца са извън градина, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт