Бяхме на море в Созопол края на август ,когато за пръв път заведох на море в България моят син Ясен-1 год. и 3 мес.На третия ден от почивката той вдигна висока температура 39 градуса и я сваляше за малко с Нурофен и после пак я вдигаше,нямаше никакви други симптоми като хрема,кашлица и т.н,само температура.В началото си помислих ,че това е от зъбите,защото и друг път се е случвало,но температурата продължи да се задържа висока и втория ден.Обадих се на моята педиатърка и тя ми каза,че най-вероятно е вирус и да започна да му давам противовирусни лекарства.Температурата продължи и третия ден и аз се притесних и реших да го заведа в спешното на Созопол,да му видят гърлото понеи да го преслушат,но там дежурната лекарка ни каза че няма право да преглежда деца под 3 години и ни изпрати в Бургас.Решихме да отидем до Бургас и там започна нашият УЖАС.Всичко се случва в неделя 20:30 ч,отидохме в спешното отделение на МБАЛ Бургас и ни насочиха към детския кабинет.Чакахме в продължение на 1 час да ни приемат,а през това време детето ми вдигна 40 градуса.Когато най-накрая ни приеха и го прегледаха ,казаха че има възпалено гърло и трябва да ни приематв болница.Съпругът ми не беше съгласен,но аз бях доста притеснена и се съгласих.Настаниха ни в детското отделение и веднага му пуснаха някакъв антибиотик,без да му пуснат изследвания,изнудиха ме да наема VIP стая за 50 лв. на вечер-алтернативата беше да съм в стая с млада ромка с 3 месечно бебе.Чух ги как едната сестра питаше другата:"Ще вземе ли VIP стаята?",а другата и каза:Не ,не я иска!-аз първоначялно тказах стаята защото нямам тази финансова възможност.Но когато видях алтернативата,бързо поисках другата стая.Но това е само една штриха от цялата картинка.
Е както казах веднага му пуснах аантибиотик и му даваха понижаващи температурата лекарства,включиха го на системи и изкарахме една кошмарна нощ в която аз не успях да спя,защото Ясен не сваляше температурата и само плачеше.На другия ден дойдоха на визитазия и ми взеха кръв и урина.Лекуващата лекарка д-р Шивачева,която е началник на детското отделение ми каза ,че най -вероятно ще стане гнойна ангина ,но иска да види резултатите от изследванията.На обяд дойде при мен и ми каза,че резултати са излезли но има много ниски левкоцити и утре ще повторят отново кръвните изследвания,защото често ставали грешки в лабораторията.Утре,а не веднага....когато има съмнения за грешка и говорим за бебе с висока температура.На другия ден сутринта дойде сестрата и ми каза,че докторите са обсъждали моя случай и искат да пуснат по-подробни иследвания ,защото имат съмнеия за НЕЩО.Това много ме притесни и говорих с доктор Шивачева да ми каже за какво се съмняват.Тя ми отговори"Има болести които протичат с такива имптоми и искаме да сме сигурни."Аз пак попитах:Какви болести?Нещо страшно ли е?Тя ми каза:Ами да,така да ги наречем "страшни болести".Едва успях да изчакам резултатите да излязат на обяд,постоянно се разхождах пред стаята и чаках да видя докторката,когато я чух да говори по телефона в стаята си.Явно говореше с лабораторията,каза:Какво става?Само лоши новини!Ами аз трябва да кажа да майката,тя трябва да знае,аз нищо вече не мога да направя.Бях сигурна,че говори за детето ми....изпитах онова вътрешно майчинско предчуствие за което винаги моята майка ми е говорила....сърцето ми заби силно и ми прилоша.Докторката дойде след 5 минути ми каза"Трябва да поговорим... резултатите не са добри....левкоцитите са му паднали много...Съжалявам!Трябва да ви пренасочим в друга болница,защото ние тук не можем да направим нищо повече.Аз не можеш да говоря...изпаднах в шок....само я попитах"Детето ми ще умре ли?а тя ми каза:към този момент не говорим за това,все още....не....имах чуството че само сънувам и скоро ще се събудя от този кошмар.Обадих се на съпруга ми да дойде,че нещо се случва с детето.Той дойде и тогава докторката ни каза,че трябва да тръгнем за Пловдив,те работели с болницата там.Аз и казах ,че ние сме от София и предпочитаме там,но тя каза тогава ще трябва да пътувате с ваш транспорт и да подпишете декларация ,че напускате болницата и отказвате лечение.
Съпругът ми успя да ме извади от шока в който бах изпаднала и аз се обадих на нашата педиатърка ,при която ходим на частно от както се е родил Ясен,благодаря и от все сърце че я познавам д-р Маргарита Данчева,неонатолог в Шейново,тя говори с лекуващата ни докторка в Бургас и я разпита за резултатите и после ми каза да тръгваме за София и че е говорила с доктор който ще ни приеме ъв Втора градска болница в София и да не се притеснявам,защото най-вероято има грешка.
Веднага тръгнахме с колата за София,и отидохме във Втора градска болница където ни чакаха.Приеха ни веднага и когато видяха епикризата от Бургас,ми казаха да се успокоя и че веднага ще пуснат изследвания ,но почтни са сигурни че няма никаква болест на кръвта детето ми.След 30 минути резулатати баха готови и съответно се отхвърлиха лошите съмнения.Благодаря на лекарите от болницата в София,хора отдадени на професията си,компетентни и внимателни...доктор Бачовска-хематолог и доктор Абаджиева-завеждаща отделението.Те бяха потресени от диагнозата на колегите им в Бургас и цялото "лечение което са провели.Извиниха ни се,че така се е случило и че се срамуват от такива колеги....След още един ден,Ясен целия се обрина и диагнозата се потвърди... Вирус....от морето.Ако не му бяха назначили антибиотик в Бургас,обрива щеше много по-рано да избие и съответно веднага да падне температурата.
Обрива продължи около 4-5 дни и детето се оправи,но аз продължавам да чувам диагнозата БОЛЕСТ НА КРЪВТА .... и продължавам да сънувам кошмари.Моля се никога повече да не попадам на такива "ЛЕКАРИ".
Искам да се обърна към вас родители и да ви кажа,да не се доверявате на лекарите в МБАЛ БУРГАС и още веднъжа да напиша името на касапина д-р Светла Шивачева!!!