Вдлъбнатина в челото след удар в ръб на 17 месечно?

• 9 199
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Малката ми е на 17 месеца и преди  десетина дни падна върху ръб на дървена маса.Удари си челото в средата централно.Поду се и посиня. След 3-тия ден  когато отока започна да спада забелязах ,че формата на ръба се  е отбелязал  като сега има  около 3 см. вдлъбната черта напречно.Когато лицето й е спокойно е гладко и не се забелязва ни6то,но когато го сбръчка при някоя физиономия  -хлътва там кадето е чертата.На пипане пък напипвам  не6то подуто  точно над вдлъбнатото.  Отока спадна нацяло, малко синее само там  където е вдлъбнатото.Искам да  знам , дали 6те се изглади , дали 6те го  израсте, трябва ли да приложа  някаква терапия или  да масажирам с не6то.Дано не се е случвало на децата ви, но ако все пак има мама  , чието детенце е имало подобно нараняване, моля да сподели дали се е изгладило челцето, дали се  е изгладил черепа с израстването.  Търсих  много в нета , но намирам само подобни на моя  пост, но без конкретен отговор.Много ми става мъчно като видя тази бразда  в  малкото й нежно челце .Надявам се силно да се оправи.

# 1
А доктора какво ти каза?

# 2
А доктора какво ти каза?
Бяхме при док за ваксина след случката,но тя толкова бързаше да ни отпрати, че едва успях да я питам  за  обрива и т.н. ядоса ме и  тръгнахме.Детето дори не плака много като се удари, не се цепна, добре е, просто тази вдлъбнатина ,стои като дълбока бръчка...

# 3
Мисля че при натиск ако не го боли детето няма проблем.
Моя племеник падна върху ръчен часовник на 2 години. Не се сряза но кръгчето от часовника и досега се вижда на челото му като сбръчка вежди. В момента е на 12 години.

# 4
Обичайно така става, когато бебе си удари челцето в ръб  Peace
Просто са още много нежнички и гледката е ужасяваща, сърцето се къса, но минава, не бой се!  Hug
Щом иначе е добре детето, няма сцепено, не повръща, ще се оправи, и то скоро, обещавам ти Wink

---
Можеш да масажираш лекичко, за да се разнесе и подутинката, която напипваш - с мъничко зехтин на пръста или с бебешко олио, или с някакво леко кремче.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 16:18 от Wilma Flintstone

# 5
Мисля че при натиск ако не го боли детето няма проблем.
Моя племеник падна върху ръчен часовник на 2 години. Не се сряза но кръгчето от часовника и досега се вижда на челото му като сбръчка вежди. В момента е на 12 години.
Hope значи и на малката може би ще остане гадната черта ...По мои набл-дения, досега си  стои  все така, не се смалява... Sad
Wilma дано наистина мине и се   изглади...

# 6
Големият ми син е с такава черта на челото от 11 месечен. Сега е на 4.8 години и вече започвам да се примирявам, че така ще си остане. Вижда се само като сбръчка чело, но пак ми е неприятно да го гледам така. Дано при вас е бил по-лек удара и да се заличи!

# 7
SURF Наистина е много неприятно, те постоянно сбръчкват челцата.И на мен ми е трудно да се примиря,направо ме депресира .Остава да се надяваме, че все някога ще го  израстат,ако не  на  5 , на  10 , то на  15-18 да е. Дано дано  Praynig Но  никъде не срещнах  случай в който да  минава вдлъбнатото  засега   Cry
Не е  никак малка чертата в далбочина, доста силно хлътва навътре.Само ако  знаех , че това може да се получи от  удар, щях да махна отдавна пустата  маса, той моя от кога мърмори да я махнем, аз я  бях обиколила с обиколник, и  за  съжаление скоро го махнах...Сега ми  тежи много...

# 8
И моята дъщеря има подобен белег точно в средата на челото.И при нея е от удар.с годините ще намалява все повече и повече и накрая едва ще го виждаш

# 9
Дано! Педиатъра ми също беше казал, че ще изчезне с времето, но пък за почти 4 години не се позаглади дори малко.
Ама каквото стане, това да му е кусура Simple Smile

# 10
Моята дъщеря има подобна вдлъбнатина на челото от както беше на 17-18 месеца и все още се вижда. На мен лекарката ми беше казала навремето, че е наранена съединителната тъкан под кожата и след време ще изчезне. Засега само е намаляла, но все още не е изчезнала.

# 11
  • Пловдив
Моят син вече е голям, имаше такава травма когато беше на около 4 години, удари си челото отстрани в металната каса на вратата. Нямаше кръв и външна рана, не се поду почти, само се вдлъбна. Ходихме на неврохирург, който каза да го наблюдаваме за симптоми на сътресение и ни обясни, че това е травма на меките тъкани. С годините мъничко намаля, но не изчезна. Стои си като вдлъбнатина, но частично се закрива от косата. Аз не ви съветвам още сега да масажирате. Дори препоръчвам да се консултирате с неврохирург, не с личен лекар.

# 12
Благодаря ви мами.Мисля да идем наистина при неврохирург да видим какво 6те каже,засега си седи все  еднаква вдлъбнатината.

# 13
Мили мами, искам да ви се оплача и аз! Моят син също има такава вдлъбнатина на челото след падане от количката на 11 месеца. Падна на теракот, но аз не видях как точно се удари, видя го мъжа ми. На него също му се получи вдлъбнатина и посиня веднага вместо да се подуе. Аз много се бях изплашила и се спуках да плача, повече от детето дори. Не е проявявал симптоми на сътресение въпреки, че заспа за кратко някъде 30- 40 мин след падането, но то си му беше време за следобедния сън, а и си хапна преди да заспи. Когато го заведох на педиатъра след няколко дни, защото мъжа ми каза че съм паника и нищо му нямало на детето и няма нужда да го водим веднага. ( все още съжалявам че го послушах, но това е друга тема) , та тя ми каза че това сигурно ще му остане така Sad Много ми стана гадно и до ден днешен очите ми са все там , защото като му погледна главичката малко по съсредоточено му забелязвам тази асиметрия. И на профилактичен при  ортопед като ходихме го питах , той ми каза че нищо му няма и ще му мине, но от падането минаха вече 3 месеца, а аз сякаш виждам съвсем малко промяна, дори не знам дали я има или свикнах вече и ми се струва че се оправя.  Не съм го водила на неврохирург, но като споменах на близките си ми казаха че съм се побъркала. Кажете ми как стоят нещата при вашите малчугани има ли промяна в последствията от травмите?  Дано някой пише по темата....

# 14
Здравейте, и моето дете падна челно директно на асфалта. Нямаше поддутина, не плака много.
Това се случи преди около половин година.
Сега му стои като дупчица на челото. като го пипам няма нараняване на костта. Само в определени моменти се вижда.
Бяхме на лекар преди дни, попитахме го. Лекаря нищо не каза. Не успя дори да го погледне, защото шилото не позволи.
Само там гп гледам и много ми е болно, че има такава дупчица на челото.
Дали ще изчезне с времето? Дали мога с нещо да му помогна?

Общи условия

Активация на акаунт