Раждане във ВМИ- Пловдив - 2

• 135 347
  • 1 098
  •   2
Отговори
# 915
Заявяването на ВИП родилна зала става при приемане за раждане. Ако имат налична, казват добре и каква е цената. Принципно винаги има налична. Те са две всъщност, плюс една за водно раждане. Това за сама с акушерка не го разбрах. ВИП родилна означава не само самостоятелна родилна зала, но и лична акушерка, която ти виси на главата. Цената е обща (лятото беше 150 лв).

# 916
  • Пловдив
Аз заявих залата в момента, в който казаха , че вече имам разкритие и започнаха да оформят документите за прием. Между 150-250 лв. заплатихме за нея .

# 917
През декември на отворени врати казаха 200 лв. за ВИП родилна, ВИП стая 30 лв. на вечер и се заявяват при постъпване. За лекар 250 лв., за екип 350 лв., която вероятно включва акушерка. За упойка 200 лв. мисля беше.

# 918
На мен упойка не ми сложиха,а през цялото време смятах да раждам с епидурална,на ОВ също казаха,че няма проблем,обаче от ляво от дясно чувах,че накрая всъщност не слагат...не мога да кажа,че във всички случаи е така де,но в моя беше,и преди съм писала.Постъпих към 22.00 часа и 1-то ,което каза е ,че искам ВИП зала и епидурална,те се поослушаха,казаха,че като стигне 6см ще потърсят анестезеолог...ама то в това време,лято било,кой щял да дойде  LaughingМисля дори,че ме излъгаха,че са званяли да търсят.Важното е,че всичко беше наред накрая Simple Smile

# 919
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз исках епидурална,но ми казаха,че трябвало да имам предварителна уговорка с анестезиолог....  Naughty

# 920
Ако не са ти дали все още направлението за хоспитализация и раждането започне, през спешното отделение ли се минава, за да те приемат за раждане?

# 921
Ако не са ти дали все още направлението за хоспитализация и раждането започне, през спешното отделение ли се минава, за да те приемат за раждане?

Ще ти го напишат в болницата, приемащата акушерка. Обаче малко ще се мусят.

Епидуралната- на практика мисия невъзможна. Ще те излъжат, докато те докарат почти до края, а след това няма смисъл. На практика няма създадена организация.

Иначе предимството при запазен лекар или акушерка е почти никакво, работата пак я върши дежурният екип, но може примерно да са една идейка по-съдействащи и да те преместят по-рано в родилна зала (ако е фул, буквално се чака на опашка за родилния стол...).

# 922
А ако столът не е свободен какво? Да стискаш ли  Laughing

did_i, мерси за отговора.
В този ред на мисли,каква ли ще е подходящата сума при устен ангажимент помежду ни?! ЯСНО е, че те самите не назовават, има ли майчета, които са минали по този път? От толкова коментари, никъде не видях да се говори по този въпрос?
Нека ,ако някой иска да ми каже и се притеснява, може и лс. Важно ми е, не искам да се излагам. Благодаря предварително.

# 923
Ние им дадохме 100лв, освен парите, които платихме за махането на конците (но те не бяха много 10-20лв максимум).

# 924
  • Пловдив
Като ви чета и все повече си мисля ,че се обезсмисля плащане за каквото и да е. В смисъл плащаме за психическо спокойствие ,че имаме възможно най-доброто.
Предишния път отидох в болница ( Втора градска) в 4.30 сутринта ,като родих в 12 на обед. Извикаха лекар и ме преместиха в родилна 10 мин. преди да родя.  Във ВМИ чета и гледах снимки за ВИП предродилна където можеш да си заедно с родата, а в родилна си сама(ако не си си платил да влезе някой) с акушерката. Поне така ви разбирам от коментарите. И именно затова не виждам смисъл.

# 925
  • Пловдив
Моята приятелка влезе и в родилната, никой не я спря  Laughing , нито са казали че трябва да се плаща. Мъжа ми през това време беше до магазина  Mr. Green , шоу си беше. Определено сама в общата предродилна щях много да се сдухам аз лично. Докато ми мереха последните тонове преди да ме приемат там ми стана зле психически, защото чувах как пъшкаше една друга мама, още като се сетя ми става кофти от този спомен , но аз съм си  притеснителна .

# 926
Хората са различни и всеки сам си преценя как иска да роди. Нормално е да искаш да има близки хора до теб.

# 927
  • Пловдив
Аз в началото не исках честно казано, мислех че и те ще ме изнервят, през бременността няколко пъти си мених решението. Аз количка едва избрах , та за раждането... Simple Smile)) .

# 928
  • Пловдив
Аз в началото не исках честно казано, мислех че и те ще ме изнервят, през бременността няколко пъти си мених решението. Аз количка едва избрах , та за раждането... Simple Smile)) .

И аз съм на това мнение Grinning

# 929
Според мен е много по-добре мъжът ти да е там,лично мнение,но не и на раждането.По време на контракциите много ми помогна,не знам какво щях да правя ако не беше там...Виж майка ми,няма да я пусна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт