Раждане във ВМИ- Пловдив - 2

• 135 338
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 945
  • Пловдив
Пак казвам няма да влизам в полемика "за и против - частни и държавни болници".
Както може да се случи в частна ,така може да се случи в държавна болница. Това ,че обгрижването и вниманието в частната е по-голямо ,не значи ,че не може да се случи. Но именно заради психическото спокойствие от вниманието и по-добрата обстановка , много майки избират частните болници, в което няма нищо лошо.
Лично за мен не са оправдани 1000 и .. лв за раждане в частна болница. Не съм съгласна и с упойките при нормално раждане ,но пак казвам това е лично мое мнение... Всеки има право на избор и свои аргументи,но не мисля ,че трябва да се насаждат страхове.

# 946
Това не е полемика, а въпрос на логистика. Говорех за Патологична бременност, където ако влезеш с някакви съмнения на финала, ще те следят според схемата, в определените часове, определените лекари; няма такова нещо да поставиш изисквания и да откликнат.

В частната болница мога да кажа на лекаря- искам бебето да се извади, не искам чакане, и ще го направи. Във ВМИ няма такова нещо. Всеки си преценява, но може да ти се наложи да действаш по-бързо.

# 947
  • Пловдив
А защо смяташ ,че в такъв момент мнението и желанието на майката, която е изнервена и притеснена, е по-правилно от това на лекар специалист? Това ,че си плаща значи ли ,че тя трябва да преценя и дали е оправдано да влезе на секцио ,защото нервите й не са издържали?

# 948
Ако си в 39 седмица примерно, няма нищо нередно бебето да се роди. Дали ще е медицински обосновано или "хайде вече да се ражда" няма почти никакво значение.

Аз приключих с раждането, но последните 2 пъти си знаех, че ако има съмнения и ме карат да чакам, се самоизписвам и отивам там, където ще ми свършат работа. Нали целта е живо и здраво бебе, а не дали е станало според устава и реда на ВМИ.

# 949
Момичета,освен с коланите,по какъв друг начин могат да се следят тоновете?Тъкмо щях да ви напиша ,че май не ми следяха тоновете по време на контракциите,ама ММ тука ми каза,че са следяли и са коментирали,но не помни точно по какъв начин,а с колани не беше..А и после след секциото(когато вече ме прегледа и докторката) каза "Спокойно,не се е мъчил,но беше много увит".Явно всичко ми е мъгла Simple Smile

Относно виждането-аз пък съм доволна,че успях да си почина-в 6 сутритна родих,в 8 на визитация ми го докараха,но не помня почти нищо,почти цял ден спах,следобяд се поосаферих,помолих май санитарка беше да ми го докара и веднага го донесе,сложи ми го на леглото увит за около 2-3 минути.На следващата сутрин ме раздвижиха,пуснаха ме наобед при бебетата да го видя и цункам за няколко секунди,следобед баща му дойде пак го видях да му го покажат,и не помня или на следващия или на по-следващият ден ми го донесоха,след като питаха мога ли вече да се грижа за него.И пак ми беше трудно,спомням си ,че просто се облегнах да го накърмя и не успях да стана,добре,че беше  момичето в стаята,тя беше нормално раждане и нямаше проблеми Simple Smile

За кърменето,да,не си дават зор,но ако имаш въпроси ще ти отговорят на всичко,просто аз не знаех какво и не се и справех с кърменето-само до 3 месец.

За махане на конци-отидох след 5 дни,не съм плащала нищо,махна ми ги акушерката,имаше много добро отношение,позаинтересува се дали се кърмим и ми даде някой друг съвет Simple Smile

# 950
  • Пловдив
и отивам там, където ще ми свършат работа
.....
Извинявай ,но звучи все едно си отишна на маникюр и са ти казали да изчакаш.
Пак казвам всееки има право на мнение и решава сам за себе си, но не трябва да се насаждат страхове в околните ,като се изказват мнения ,представени ,като неизбежна истина.
Това е твоето мнение и имаш своите основания за това ,но не бъди толкова крайна в твърденията си. Ти си минала през 2 раждания ,но има момичета,които им предстои първо , а очите на страха са големи.

Тонове мерят и със слушалка и часовник, подобно на амеренето на пулс на голям човек.

# 951
По-точно три раждания, 2 във ВМИ. И с трите на финала имаше епизоди на "понижена вариабилност и реактивност" при запис на тоновете. Може да е нищо, може да е тревожно. В крайна сметка майката ще носи последствията, така че всеки си преценява какво ще прави, дали ще стои докрай за процедурите и клиничните пътеки или ще търси други опции.

# 952
deer,мерси така са ги мерили,Мм каза,че мисли,че е със слушалки,но не бил сигурен

# 953
  • Пловдив
По-точно три раждания, 2 във ВМИ. И с трите на финала имаше епизоди на "понижена вариабилност и реактивност" при запис на тоновете. Може да е нищо, може да е тревожно. В крайна сметка майката ще носи последствията, така че всеки си преценява какво ще прави, дали ще стои докрай за процедурите и клиничните пътеки или ще търси други опции.
Браво на теб ,ти си майка герой с три дечица.  bouquet
Ето и ти въпреки всичко не си се "самоизписала" . Единственото ,което казвам е ,че трябва да споделяме факти, а не да изказваме мнението си ,като правило. А всеки,който чете сам за себе си да реши . Wink

# 954
Не съм, ама миналия път в Патологична бях на нокти и добре че беше само ден и половина, при мотаене щях направо да бягам.

Иначе по време на самото раждане не правеха запис, а само слушаха от време на време с доплер. Тоест със същия уред, но без да връзват с колан слушалката и без да пускат разпечатка.

А аз съм си параноична към края на бременността, щото 2 от 3 се родиха яко усукани с пъпна връв, а там стават бели.

# 955
  • Пловдив
Именно параноята на всяка майка имах предвид. Аз не раждах във ВМИ ,но не са ми мерили тоновете по време на самото раждане,което траеше максимум 10мин. С мен раждаше друго момиче,което не издържаше на последните контракции и поиска секцио,което й беше отказано ,защото бебето вече е в родовите канали. Въпреки,че всичко до последно всичко беше наред ,при самото раждане сина ми си беше увил пъпната връв около врата и не проплака веднага. Последици има и съм благодарна ,че в голяма степен ги преодоляхме,но все пак има. Ако има някъде , някаква сила нека нии пази и нас и децата ни, защото никога не може да се знае как би протекло и завършило всяко едно раждане.  Praynig

Извинявам се за спама в темата, приключвам с коментаррите си в тази насока . Simple Smile

# 956
Увиването на пъпната връв по тоновете ли се познава? Могат ли да видят на ехографа? Или в последните часове/минути не гледат на ехограф?

# 957
  • Пловдив
По тоновете не могат да разберат ,дали е увита пъпната връв или има друга причина да страда бебето. Аз не съм чувала в края на раждането някоя родилка да са я гледали на ехограф. Гледат в началото,обикновенно ,като те приемат.

# 958
По тоновете може да има само подозрения- не се знае увита ли е, временно притисната ли е или бебето просто спи в момента. Има си някакви критерии обаче, при един лош запис да се прави и втори. По принцип дали ще е проблем увитата връв се вижда чак на финала, при раждането. Може да не е никакъв проблем. На ехограф май не се вижда. При третото бебе дори и по тоновете нямаше никакви отклонения. Обаче в такива ситуации и няколко часа може да са фатални.

# 959
При мен се стигна до секцио,след като при 10 см разкритие,при прегледа главичката се избутваше нагоре ,или нещо такова...Което значеше нали ,че бебето не слиза надолу.По време на контракции ми правиха прегледа,напипваше се главичка,но се изтласквала нагоре-така разбрах аз.Нямах и напъни.След това са видяли,че е увит 2 пъти през вратлето и веднъж през гърба,слава на Бог всичко е наред и си щъка тук до мен Simple Smile.Т.е може тоновете да са наред,но все пак да се стигне до секцио

Общи условия

Активация на акаунт