Раждане във ВМИ- Пловдив - 2

• 135 325
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 990
Хубавото е, че окситоцина го включват доста слабичко. И трите ми раждания са САМО с окситоцин, естествените ми контракции са толкова мижави, че ако ги чакам да се засилят и да постигна резултат, може и никога да не родя.

Обаче разликата между ВМИ (2 раждания) и първото ми (с избран лекар в София) беше времетраенето. Първото беше наистина форсирано- 2 системи за час и половина, с до 20 капки на минута. Следващите във ВМИ- там забелязах, че оставят системата да капе много бавничко, отнема над 3 часа, докато се изтече. Горе-долу половин система за три часа, доста по-бавничко. Контракциите са си "като истински"- без да са прекалени, но достатъчно, за да избутат бебето.

Вече е въпрос на индивидуални параметри като тъкани, таз и бебе, обаче окситоцинът може да постигне точни по сила контракции, за да не увиснат нещата по средата. Никой не знае за вашия случай ще трябва ли или няма да трябва.

# 991
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Преди да родя,най-големите ми страхове бяха окситоцин и епизиотомия.Случи се така,че преносвах 10дни и ме приеха за индукция (предизвикване на раждането чрез окситоцин) и нямаше как да го избегна.Пуснаха ми системата в 6.00ч и в 13.00ч вече родих.Последва епизиотомия.Така се сдобих и с двете ми "любими"неща.Да не говоря за след това,условията в стаята,в която бях,за да не те уплаша.Успех!

# 992
Мен ме попитаха ,след като ми следяха тоновете и тръгнахме да се местим с Мм към ВИП залата искам ли система окситоцин-щяло да родя много по-бързо,но да ме боли повече  LaughingСъгласих се.... Close И все пак след незнам си колко часа на системата се стигна до секцио ,важното е ,че всичко беше наред и се си имам едно диваче на година и половина  Laughing

За стаите,аз лично се радвам,че бях в обща,с още едно момиче,говорите си,помагате си ,а и условията не са много по различни от ВИП стаята.На мен обаче не ми докараха детето след 24 часа,а поне след 2 дни...ако не и повече,обаче и тогава ми беше много трудно,едвам го кърмех.

За АМ-то,вечер не дават,да...ако знаех щях да си взема,а и не си спомням добре защо не успявахме да се кърмим,но много плачеше и само чакахме от 3 до 6 сутринта да донесат това АМ Grinning

# 993
Аз си спомням, че след първата кошмарна вечер поръчах да ми носят термос с гореща вода и АМ, за да приготвям. Но не се наложи да ги ползвам за дълго, защото на третия ден вече имах кърма, изцеждах през деня и съхранявах в хладилника за през нощта.

Взимането на бебето след секцио зависи от състоянието на майката. Аз си взех бебето по обяд на следващия ден след операцията. Чувствах се добре и реших, че ще бъда в състояние да се грижа пълноценно за него. Всичко зависи от случая.

# 994
Ако отидеш и поискаш храна за през нощта,няма ли да дадат?Може ли да има придружител при родилката?

# 995
Аз не съм ходила да искам. Но и да бях отишла щяха да ми кажат, че коремчето на бебето трябва да почива и да му давам водичка.

Те едва пускат жени на ПОСЕЩЕНИЕ в стаите за реанимация след секцио. Едва ли може да има придружител.

# 996
Тая първа кошмарна вечер не е да нахраните бебето с АМ, а именно да го кърмите през 20 минути ако трябва, докато си изработи млякото.

# 997
Бебетата се раждат със запаси и могат да издържат няколко дни без храна. Не знам защо е това захранване с АМ, след като имаме гърди!!! Колкото по-скоро и по-често суче бебето, толкова по-скоро и повече кърма има майката. Във ВМИ явно си карат по остарялата схема, че коремчето на бебето трябва да почива през нощта ooooh!

# 998
А ако не иска да засуче по никакъв начин и няма консултант по кърмене на близо? Какво тогава- да се дере бебето цяла нощ ли? #Crazy

# 999
Най-лесно е да му пъхнеш шишето в устата с АМ...затова и процентът на кърмещите майки е толкова нисък. Ако бебето няма никакви проблеми (къса юздичка и т.н.), не виждам основание майката да не прояви достатъчно упоритост, за да кърми. Дори и да няма консултанти по кърмене в съответния град, има много хубави блогове за кърмене (на Хедра и на Бу), където предварително може човек да прочете за евентуалните проблеми при кърмене. На теория и на практика нещата са различни, но аз не възприемам практиката на ВМИ.

# 1 000
А ако не иска да засуче по никакъв начин и няма консултант по кърмене на близо? Какво тогава- да се дере бебето цяла нощ ли? #Crazy

Малко са бебетата, дето няма по никакъв начин да засучат. И с първото, и с второто изкарах по една нощ, ходейки напред-назад, въртейки ги във всякакви пози, че и с третото имаше една безсънна нощ, будеше се на 20 минути. След такава нощ на следващия ден имаш мляко и спят по 3 часа.

Но ако майката не е подготвена, че ще има такъв момент, по-добре да ходи в Окръжна или на място, където взимат бебето и го носят на 3 часа. Само че после ревът няма да е в болницата, а у дома и после един месец ще си играете на добавки, грамажи, стерилизации...

Да, има бебета, дето сучат трудно, моите 2 от 3 бяха такива, но не е невъзможно. Чак третото е като по учебник- слагаш го-яде. Другите се дърпаха, въртяха, ама накрая ги накарах, къде ще ходят, като изгладнеят.

# 1 001
Темата не е за Окръжна, но ако майката се чувства добре и има желание, бебето може да е при нея постоянно. Имам спомен, че съм чела, че и във ВМИ е така...но може и да греша.

# 1 002
Във ВМИ няма кой да вземе бебето в детска стая, за да си починеш. Няма такова нещо.

Иначе в 12 вечерта дават добавка, която е стерилизирана и може да се ползва за през нощта.

# 1 003
Във вми не взимат бебетата,поне аз не съм чула и видяла.Даже при секцио,на другия ден ги носят и да се оправят както могат.С първото като лежах,момичето беше секцио,но с адски болки,никой не идваше да я види,и на другия ден дойдоха и казаха носим бебето,ставай,тя вс еоще не беше ставала да се раздвижи.Сега с второто,с моя приятелка заедно родихме,тя секцио,и на следващия ден след операцията й го донесоха.На нея й беше първо,не знаеше какво да прави,но пък беше чела много неща.Цяло денонощие го държа на гърда,млякото тръгна ,бебето засука,всичко беше наред.Има една,две акушерки,които помагат за кърменето,трябва да попитате.

# 1 004
Хаха,вярно е това ,че там не обръщат толкова внимание за кърменето-при мен дойдоха,и казаха "Ето,бебенцето,яло е ,след 3 часа слагаш на едната гърда 5-10 минути,на другата 5-10 минути,ко е още гладно даваш 30мл АМ " Shocked И аз като гръмната слагам,той засука веднага,обаче почна да заспива,след 15 минути се събуди,аз решавам,че нямам мляко и давай това АМ ...Чак след 5 дни  като ходих да ми махат шевовете мисля,че тази старшата сестра ми ги махаше и аз и обясних проблема,че ми пообясни някои неща...Кърменето определено не е лесна работа и с първите деца някои от нас са доста объркани,но ако попиташ,ще ти отговорят

Общи условия

Активация на акаунт