Раждане във ВМИ- Пловдив - 2

• 135 323
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 1 005
По принцип там имат една акушерка, която е международен сертифициран консултант, ама тя май виси само във ВИП стаите и във Фейсбук за реклама, по останалите стаи- народна работа, каквото ти каже някоя от преминаващите акушерки, това е:)

Но иначе- дават бебето и ще има един период, в който ще се буди на 20 минути, но това не значи, че трябва да се наяде с АМ, напротив, точно тогава трябва да се помъчи, за да тръгне млякото.

Колкото до ранното даване на детето- първата дъщеричка ми я сервираха след 2 часа, даже необлечена и ми искаха дрехи, втория път тъкмо си мисля, че ще ми я дадат в стаята, акушерката се запиля някъде с бебето да я държаха в детска стая и ми я донесоха с блуза и парфюмирана:) около 6 часа след раждането. Мисля, че лятото е по-разпусната работа, като няма много персонал и стажанти, ама зимата беше по-организирано.

# 1 006
  • Пловдив
Ако отидеш и поискаш храна за през нощта,няма ли да дадат?Може ли да има придружител при родилката?
Въпроса е,че няма от кой да поискаш.През нощта съм се разхождала из цялото отделение с будно бебе и чащо за мляко,но нямаше никой из коридора.Слава Богу и на мен ми се случи само за една нощ и на другия ден вече имах кърма.
Бебето след секцио ми връчиха на следващата сутрин рано-рано.Аз исках поне следобед,защото не се бях възстановила и имах болки,но-не.Нямало кой да гледа бебетата,отделението било пълно.И тук стигаме до въпроса,че едни искат по-рано,други-по-късно,не може да се угоди на всички.
Вип стаята не е по-различна от останалите,аз бях там,защото нямаше места,но като цяло условията са добри в отделението (е,не като в чатна болница,но не и мизерни).

# 1 007
Di83, кога ражда ти? Аз в края на 2014 и ако не си го бях поискала в деня след операцията можеше да ми го донесат и чак на следващия. Явно вече има някаква промяна.

На останалите, които писаха за кърменето не ми се иска да обяснявам какъв беше проблемът при нас или защо не бях предварително подготвена за кърменето. Правила съм го в други теми, а и не виждам смисъл. Все пак това не е тема за кърмене или тема за и против АМ.

# 1 008
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
На мен една акушерка като ми донесе в 00ч. АМ ми сипа "повече", за да имам и за през нощта. #Crazy А аз бях чела,че трайността на едно приготвено вече мляко е 1 час.И бебо като се разрева в 3 часа,цялата болница нас слуша и онази идва и ми се кара защо не съм му дала допълнителните мл,които ми е дала??? Е как пък не,а тя настояваше,че трайността му била 4 часа #2gunfire
Аз кърмех,но кърмата не беше слязла още и целите ми зърна бяха в кръв,та затова давах АМ в болницата.Иначе друг неприятен момент е,че шишетата(донесени от вкъщи) са стерилизирани,но само първия път.После се налага да се изплакват на чешмата само с вода  Crazy
Като цяло спомените ми са ужасни.Но само аз съм такъв карък - паднах се в стая,която е предназначена за мимичета от малцинството и не чистиха банята НИКОГА.Бях след епизиотомия,с лед между краката и умирах от жажда,нямаше кой да ми даде вода.Момичето до мен беше няколко дни след секцио,но успя да ми помогне.А също така постоянно някой влиза и излиза от стаята.И например казват"Хайде премерете си температурата"... Но как? Не можех да стана,за да ида до чантата си.И още 100 неща,които не искам да изброявам..Абе кошмар отвсякъде.
Бебето не ми го дадоха първия ден,а на втория,защото трябваше да го наблюдават.Ако трябваше да ми го дадат веднага след раждането не знам как щях да се оправям.
Не съм някоя лигла,също така и нямах големи очаквания ,все пак това е държ.болница,но и в най-лошите си мисли не си го представях така.

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 15:47 от sss_sss

# 1 009
Аз си носех препарат за миене на бебешки съдове и гъбичка, за да мога поне да ги измивам хубаво.

# 1 010
  • Пловдив
Това са публикували АГ "Св. Георги":
"В предвид многобройните запитвания  на бъдещи майки за необходимите неща при  постъпване за раждане в АГ клиника на УМБАЛ ,, Св. Георги'' поместваме следния списък  с най-необходимото:   
за майката - документи ( л.к.; направление за хоспитализация;изследвания и лична амбулаторна карта), нощница; чехли за баня; чаша и прибори за хранене;лигнин и дамски превръзки; термометър; 3-4  еднократни чаршафчета за под седалището и лични тоалетни принадлежности. 

за бебето -  2 комплекта дрешки тип ,, гащеризон''; 2 шишета; 1пакет пелени за еднократна употреба;1 пакет мокри кърпички; хавлия  за баня и тензухена пелена; козметика( измивен продукт, олио и крем против подсичане )
Мили мами, не носете огромни сакове, вземете само най-необходимото и не забравяйте, че все пак престоят в болницата ще бъде само 3-4 дни. А  и вашите близки  винаги могат  допълнително да донесат нещо, ако сте забравили.
Желаем ви леко раждане, приятен  болничен престой и бързо възстановяване след раждането!"

# 1 011
Плюс тези неща ми се искаше да бях взела и чаршафчета(за детето),гъбичка за миене на шишетата,една кутия примерно,в която да стоят шишетата(защото аз миех с шампоана и не всеки път имаше супер гореща вода) и си седяха ей така в стаята,фотоапарат,комплект за изписване,хавлия за бебето като го изкъпят,спирт и тампони за пъпчето,биберон,сигурно има и други неща ,но сега не се сещам.Носех повечко неща,защото съм от Хасково и исках да се запася Wink

# 1 012
С първото раждане носех шишета, наивно мислех,че там ще ги стерилизират преди сипването на АМ, нищо подобно, изплакват се на чешмата в стаята. С второто си носех гъбичка и препарат и миех, гореща вода има. Последно сипват АМ в 12 вечерта,сипват двойно, за да има и за три през нощта, ... ами давала съм от него, нищо не й стана на бебата, цокна го и заспа.

# 1 013
По принцип там имат една акушерка, която е международен сертифициран консултант, ама тя май виси само във ВИП стаите и във Фейсбук за реклама, по останалите стаи- народна работа, каквото ти каже някоя от преминаващите акушерки, това е:)

Но иначе- дават бебето и ще има един период, в който ще се буди на 20 минути, но това не значи, че трябва да се наяде с АМ, напротив, точно тогава трябва да се помъчи, за да тръгне млякото.

Колкото до ранното даване на детето- първата дъщеричка ми я сервираха след 2 часа, даже необлечена и ми искаха дрехи, втория път тъкмо си мисля, че ще ми я дадат в стаята, акушерката се запиля някъде с бебето да я държаха в детска стая и ми я донесоха с блуза и парфюмирана:) около 6 часа след раждането. Мисля, че лятото е по-разпусната работа, като няма много персонал и стажанти, ама зимата беше по-организирано.
Е, точно тази акушерка Запрянова я чаках два дни да дойде да ми помогне със засукването, обеща ми, че ще дойде, но не дойде, накрая тя ми донесе документите за изписване и аз й напомних, че ми беше казала, че ще дойде за кърмене. Отговори ми - ами защо не ме потърси. Знам, че вероятно има много работа и не съм й само аз и моето незасукващо бебе, но все пак се е наела с каузата "кърмене".

# 1 014
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
С първото раждане носех шишета, наивно мислех,че там ще ги стерилизират преди сипването на АМ, нищо подобно, изплакват се на чешмата в стаята. С второто си носех гъбичка и препарат и миех, гореща вода има. Последно сипват АМ в 12 вечерта,сипват двойно, за да има и за три през нощта, ... ами давала съм от него, нищо не й стана на бебата, цокна го и заспа.
Извадила си голям късмет - имало е гореща вода.Аз бях там 5 дни(преди раждането бях в патологична) и чак на 5-тия ден дойде топлата вода.Но там е напълно в рамките на нормалното да е студена водата.Представяте ли си как току-що родили жени трябва да се мият със студена вода?!

# 1 015
  • до едно тепе
Представяте ли си как току-що родили жени трябва да се мият със студена вода?!
Представям си. И то през януари и с епизиотомия. ooooh! Вярно 2 дена беше, обаче и бебетата не ги къпаха тогава и като се прибрахме вкъщи малкия беше подсечен и зачервен под мишничките и на вратлето. С месеци продължаваше да се подсича редовно и имахме проблеми с кожата му въпреки скъпата медицинска козметика и редовното къпане Thinking.

# 1 016
и двете ми деца бяха летни бебета -  големият август 2007 , а малката юни 2013 - и двата пъти условията бяха що-годе прилични , винаги е имало топла вода . Първият път раждането ми беше тежко, нормално и през нощта ,попитаха ме дали да ми дадат веднага бебето или да ми го донесат на сутринта , но аз си го поисках веднага. Вторият път ме приеха с голямо разкритие и бебето се появи бързо и лесно ,а няколко часа по-късно я показах на вратата. За мен е важно ,че ако всичко е наред, бебето е веднага с майка си.

# 1 017
Мога да си представя само какво е без топла вода там...трябва да имат резервен вариант за такива случаи,това са малки бебета и майки с шевове и кървене. Лежала съм общо седем пъти и за двете бременности в различните сектори на това отделение, винаги е имало топла вода, за мой късмет. Иначе какво, да си топлим по стаите с бързовар или кана???

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 15:53 от milpine

# 1 018
Плюс тези неща ми се искаше да бях взела и чаршафчета(за детето),гъбичка за миене на шишетата,една кутия примерно,в която да стоят шишетата(защото аз миех с шампоана и не всеки път имаше супер гореща вода) и си седяха ей така в стаята,фотоапарат,комплект за изписване,хавлия за бебето като го изкъпят,спирт и тампони за пъпчето,биберон,сигурно има и други неща ,но сега не се сещам.Носех повечко неща,защото съм от Хасково и исках да се запася Wink
Предстой ми раждане и съм избрала ВМИ. Четох списъка им, но и на мен ми се стори прекалено кратък. Дават ли завивка за бебето? Писала си за чаршафчета. Преди 8г. , когато раждах първото си дете си носех всичко. А и като си спомня техните... От друга стана не ми се иска да ме гледат странно, ако се замъкна с два куфара багаж.

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 10:05 от Луканова

# 1 019
Попринцип могат всичко да дадат-и дрешки,дават и чаршафчета и завивки(които при нас пак бяха чаршафи,защото беше август).От там нататък обаче,то се излива,повръща се,и лично аз нямах достатъчно чаршафи,та слагах кърпи отдолу,не помня защо не исках от тях  Thinking.Същото стана и с комплекта за изписването-премених го аз и той повърна  Party,че го попивах с едни лигнини,което като се замисля сега не е трябвало да правя,на тази чувствителна кожа  Laughing.Багаж носех един сак,но не виждам защо не да си донесеш и повече неща-аз неговите неща ги държах в чисти торбички под кантара в стаята,има нещо като рафтче   ...иначе шкафче имаше малко до леглото и в краен случай-под леглото в мръсотията,но ако всичко е прибрано в сак и отделно  в торбички и това е вариант...Иначе се сърдеха ако има много багажи по земята,че не можели да  чистят...

Общи условия

Активация на акаунт