Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 724
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Е днес и нашата РС мина, много съм доволна от госпожата,приветлива, усмихната и много надъхана. Има доста идеи за дечицата за стимул. Имаме си шкафчета ще си държат там нещата по рисуване и физическо, има занимания по програмата успех. Купона за стола е 2.68, държи децата да си носят здравословни закуски, а и се разбрахме като за начало да не си носят пари, ще има лавка и стола е чисто нов. Стаята е новичка,всеки седи самичък. Електронен дневник нямаме, но е направила страница във facebook, където освен с нея можем да си комуникираме и с другите родители.
Като цяло съм очарована, запознахме се и с госпожата по занималня ще видим дали ще си пишат домашните. По отношение на подвързии и т.н. няма никакво изискване, кой както иска Grinning

# 226
  • в моя свят на мир и любов
Леле Сиси,

направо ме разби с тази програма за детето!

И нашата РС беше днес. Още нямам мнение за учителката, но все ми е чудно как повечето родители чакат последния ден за да пазаруват за училището. Аз купих всичко необходимо преди три седмици с чувството че е наистина в последния момент.

При нас няма да се изучава английски в първи клас - било безсмислено според директорката. Не ми хареса, ама както и да е - и без това ще има уроци в частната занималня.

# 227
  • София
Гуш, много добре звучи! И ние ще сме с млада госпожица! Аз също мислех да предложа Фейсбук скрита група, но по принцип мразя и не ползвам особено, та не ми е много ясно как би се случило.. Членуващите в групата до каква степен имат достъп до личното ти пространство? Ясно е, че не е необходимо да се сприятеляваме с всеки родтел, че и с по двама за всяко дете, но да питам.. Изивнявамс е за глупавите въпроси..

Членуващите нямат достъп, ако не са ти приятели, а и да са, можеш да ги сложиш в списък с ограничен достъп до информация (аз имам няколко списъка с различен достъп), така че, споко - това се урежда с опциите.

# 228
  • София
При нас се предвижда да се направи общ мейл на класа,всички родители да получат адрес и парола и там да се пускат съобщенията за целия клас.Отделно всички родители сме си дали мейлите.
Това с фейс групата не ми се струва много удачно предвид факта,че не малко хора категорично отказват да имат нещо общо с фейсбука.
Елия цветни подвързии има на различни места.Аз купих такива формат А5.Мисля,че са Herlitz,сигурно и на други фирма има.В опакова са по няколко броя и цвята.За учебниците бих те посъветвала да изчакаш за да видиш точния размер.
За стола-купонът при нас ще бъде 2.40.Не зная дали ще работи още на 18.09.Но целодневният режим започва още на следващия ден т.е. на 18.09.
За допълнителните дейности бях решила да ходи веднъж седмично на плуване.Сега се замислям за втора допълнителна дейност,която е свързвана пак с раздвижване.Самото дете уж иска,ще видим...

# 229
  • София
И нашата РС мина днес.

Имам въпрос относно ЗИП? Остнах с впечатление че ще са следобед при нас часовете по ЗИП, а ние сме записали полудневна форма на обучение. Когато попитах ми отговориха: "за вас ще направим изключение и детето няма да остава следобед", което съвсем ме озадачи: как хем имат ЗИП, хем за нас ще правят изключение ... Не съм наясно ЗИП в 1-ви клас само целодневната форма ли имат или и полудневната  newsm78

Eлия аз също бях с идеята на вашата госпожа и бях накупила от ХИТ опаковачни хартии в дюс цветове (2м. ролката за 45 ст.), но нас пък ни изненадаха, че подвързването трябвало да е само със зелен картон  Tired

# 230
  • София
Хех, странни изисквания за подвързването, навсякъде различни.

На нас ни ги искат просто подвързани и надписани, без значение как.

# 231
  • София
Здравейте . Искам да попитам виждали ли сте някъде в София цветни подвързии ? Нашата госпожа е измислила голяма глупост - за всеки предмет тетрадките в различни подвързии  Confused От къде , за Бога да и търся синя , червена , зелена и жълта подвързия ?
Бях купила хубави тетрадки и прозрачни подвързии от Ориндж ... сега пак ще трябва да обикалям . Мислех да купя цветни папки за всеки предмет ... защо са тези цветни подвързии ???

последно гледах в кауфланд, също и в джъмбо...никакъв проблем не мисля, че ще имаш с намирането, точно така са и комплектовани по 4 в разл. цвят.

# 232
  • София
Е при нас явно много ще се държи на еднаквостта, което мен поне ме подразни - имаме униформи, но се оказа, че ни препоръчват организирано да закупим еднакви анцузи, гуменки, тениски, подвързии, че и тефтерчета за комуникация.

# 233
Гуш какво е това "спонсорство"?!  Rolling Eyes

Нашите помагала са в р-р на 40лв; 1.50лв е купона за обяд; искат червени и сини картончета (явно за звуковия а/з); тефтерче за кореспонденция; катрон+бележки от ЛЛ; облечени в безцв. облекло тетрадки и учебници, като ще има някакви за събота и неделя за домашни Rolling Eyes
ЗИП -няма информационни технологии...всъщност не е ли задължително да го има във всяко у-ще, следкато е в програмата за първолаци на МОМН??

Униформи-няма; скъпите аксесоари-по добре да не се носят в у-ще Peace

# 234
По въпроса за ФБ групите: ние имахме такава с родителите от детската градина, сега отново имаме с родителите от класа. Моето  лично мнение, на база опита ми, е че всъщност са много удобни. Независимо от това, че някой хора не желаят да имат нищо общо с Фейса, за всички останали е "извор" на полезна информация. Според мен, който не желае да влезе в групата, само губи от това. Аз самата неведнъж съм научавала най-различни важни неща оттам.
Все пак учителите са хора и не винаги е възможно на всеки лично и подробно да обясняват.
Освен това всякакви снимки и клипчета от тържества или други прояви също се качваха там. Много по-трудно би било иначе да се координираме всички родители и да си разменим снимките.
В момента също обменяме доста инфо с майките на бъдещите ни съученици.
Изобщо аз намирам само позитиви! Колкото повече възможности има за комуникация, толкова по-добре!
При нас купонът ще е около 2.50. Целодневното обучение започва веднага, като следобед часовете ще се водят от класната (не от друг учител) и учителката по език.

# 235
dianichka 1 съгласна съм с теб, фейсбук може да бъде доста полезен

# 236
Е при нас явно много ще се държи на еднаквостта, което мен поне ме подразни - имаме униформи, но се оказа, че ни препоръчват организирано да закупим еднакви анцузи, гуменки, тениски, подвързии, че и тефтерчета за комуникация.

е вече прекаляват

# 237
  • Sofia
Сиси ♥♥ , благодаря за новата тема!   bouquet

Нашата родителска ще бъде във вторник.
Щастлива съм, че детето ще бъде при прекрасна госпожа.  Grinning  (Имаше доста желаещи за нейния клас.)

Здравейте!
макар и доста закъснява да се запиша и аз в тази чудесна тема  bouquet

Нашата  родителска среща също ще е във вторник  - 11 септември и ние както вероятно повечето родители сме в очакването че "класната" ще е най-добрата учителка на детенце  Sunglasses ДАНО ДА Е ТАКА! Аз лично съм притеснена и нямам търпения да добия лични впечатлния, защото всичко което до сега чуваме е многократно препредадена иформация....
Надявам се да не се случи ефекта на "ИЗЛЪГАНОТО ОЧАКВАНЕ", както пишеше в една много любима книга  Wink

аз все още не сме да пазарувам подвързии и се чудя кога децата ще получат учебниците, за да сме сигурни какъв размер ще подвързваме....

# 238

е вече прекаляват

Защо да прекаляват? Поне откъм униформи, анцузи, тениски и гуменки съм ЗА! И при нас е така. Все едно униформени спортни облекла. Само дето нашите са и с логото на училището. Колкото по-малко има децата да се сравняват и да гледат едно от друго, толкова е по-добре. За подвързиите и тефтерите....те така или иначе се закупуват от училището, най-вече последните.

# 239

е вече прекаляват

Защо да прекаляват? Поне откъм униформи, анцузи, тениски и гуменки съм ЗА! И при нас е така. Все едно униформени спортни облекла. Само дето нашите са и с логото на училището. Колкото по-малко има децата да се сравняват и да гледат едно от друго, толкова е по-добре. За подвързиите и тефтерите....те така или иначе се закупуват от училището, най-вече последните.
по принцип за униформите съм за и ние ще имаме но за анцузи и гуменки newsm78

Общи условия

Активация на акаунт