Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 701
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Цитат

От къде взехте чашите за рисуване на Фабер Кастел, освен в Импресия? В Пикадили ходих току що свършили са.

Снощи ги видях в Кауфланд, имаше две разцветки...

# 271
  • Разпиляна във въображението
MimiIvanova, и ние ще бъдем с кръгчета и квадратчета

# 272
За видеоплейване може.
Вече доста учители използват филми в обучението. Някои го правят на монитор.
Едно време ни водеха в залата за прожекции...
Днес обучават с електронна показалка, а децата използват мишки (бррр)....

Не мога да разбера като започнат така двама-трима да са върли противници на тв устройство.
Иначе позволяват плейстейшъни, псп и подобни.

Наистина ли си вярваш? Училището е държавно, не частно. Държавата е България. Първи клас. Видеоплейване и презентация на материал по различен от стандартния начин са нещо непознато. Нека гледаме нещата реално.  Peace

# 273
Наистина ли си вярваш? Училището е държавно, не частно. Държавата е България. Първи клас. Видеоплейване и презентация на материал по различен от стандартния начин са нещо непознато. Нека гледаме нещата реално.  Peace

Вярвам на това, което съм виждала и са ми казвали ученици.
Какво й е на България?!

# 274
Нищо и няма на България, особено що се отнася до образование.
Аз не съм виждала в класна стая телевизор, и то в начално училище. Ако говорим за университети, школи, частни училища и т.н. може би да, но в държавно училище не съм. Разбира се, това не значи , че няма. Може и да съм в грешка. както и да е, може майката да сподели после как го изполват.

# 275
Здравейте и от мен в тази прекрасна и полезна тема.
Започвам с молба - Идея за приветствие към първокласниците, учителите и родителите.
Благодаря  bouquet

# 276
Да и според мен така е много добре за децата. Цветните подвързии нямат голямо разнообразие.  Simple Smile Peace

# 277
  • София
Да и според мен така е много добре за децата. Цветните подвързии нямат голямо разнообразие.  Simple Smile Peace
В книжарницата ни показаха цветни подвързии с около 20 различни десена и то само тези подходящи за момченца, според мен това си е много голямо разнообразие.

# 278
  • През девет земи в десета
Здравейте и от мен в тази прекрасна и полезна тема.
Започвам с молба - Идея за приветствие към първокласниците, учителите и родителите.
Благодаря  bouquet

ЛуАн, намерих това! Peace, дано да то свърши работа Hug

Цитат
Уважаеми госпожи и господа,
Уважаеми ученици, учители и родители,

Утре е ......... септември, денят в който по традиция се открива учебната година в българското училище. Това е ден, който влиза във всеки дом, било чрез очакването на училищния звънец, било чрез грижите по децата или носталгията на спомените.

Образованието е една от обществените дейности, към които сме най-чувствителни. Всички искаме да имаме добри училища, даващи модерни знания и активно участващи във възпитанието на децата ни. Знаем, че системата се нуждае от промени, но в същото време се страхуваме, че на онези, от които зависят големите решения в тази област няма да достигнат далновидност, последователност и воля.

Уважаеми родители,
Според един голям съвременен български писател, във всички времена конфликтът между поколенията се свежда до едно и също - младите искат да видят пример, а получават само съвети. Колкото и часове по безопасност на движението да въведем, трудно ще научим детето да спира на червения светофар, когато таткото редовно минава на червено, водейки го на училище. Разбира се, че е важно да дадем добри напътствия на децата си, но по-важно от това е да им покажем нашето отношение към света, нашето чувство за отговорност, нашето разбиране за справедливост и достойнство.

Скъпи първокласници,
Утрешният ден е много важен за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Но прекрачването на ученическия праг не означава, че непременно трябва да се разделите с Пепеляшка и Мечо Пух. Те ще останат с вас, дотогава, докогато вие пожелаете. Учението ще ви даде не само безценния дар да четете и пишете, но и ще ви помогне да откриете хиляди нови интересни неща за света и за самите вас.

Всички ние, родители, учители и онези, които формират общественото мнение или държавната политика в образованието, трябва да дадем на нашите деца съзнанието за техните корени, за това, че те са част от нещо трайно и голямо - част от българската нация. Заедно с това ние им дължим знанията и възпитанието, които да ги накарат да почувстват, че имат криле, да почувстват, че имат сили да достигнат мечтите си.

Нека в навечерието на новата учебна година всички да си пожелаем здраве, воля и упоритост, а там, където волята и упоритостта не ни достигнат - и малко късмет.

И нека заедно превърнем образованието в новия национален приоритет на България.

Копирах го отнякъде, ма забравих от къде 

Ето и още едно
 Скъпи ученици, учители и родители, 15 септември е празник, който ние всички посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Празник, който е огласен от смеха на детството и младостта, събрал на едно място всички вас. Уважаеми колеги, пожелавам ви все така дразновенно да работите и пазите моралните устои на учителската професия. Скъпи ученици богатството на едно училище не се измерва с големината на сградата, с броя на кабинетите и компютрите, а с богатството на неговите ученици и техните успехи. ............. Скъпи първокласници обръщам се към вас, които за първи път ще прекрачите прага на училището. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдроста и знанието. Пожелевам ви щастливо детство и успехи в учението

Тук мисля, че може да се поиграе с думичките и да се подберат по- лесно разбираеми, когато се обръщаш към децата.Успех

Цитат
Уважаеми ученици, учители и родители,

Днес е 15 септември, денят в който по традиция се открива учебната година в българското училище. 15 септември е празник, който ние всички посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Празник огласен от смеха на детството и младостта, събрал на едно място всички нас. Това е ден, който влиза във всеки дом, било  чрез очакването на първият училищен звънец, било чрез грижите по децата или носталгията на спомените.

Всички ние, родители, учители и онези, които формират общественото мнение или държавната политика в образованието, трябва да дадем на нашите деца съзнанието за техните корени, за това, че те са част от нещо трайно и голямо - част от българската нация. Заедно с това ние им дължим знанията и възпитанието, които да ги накарат да почувстват, че имат криле, да почувстват, че имат сили да достигнат мечтите си.

Уважаеми учители, желаем ви все така дразновенно да работите и пазите моралните устои на учителската си професия.

Мили ученици, богатството на едно училище не се измерва с големината на сградата, с броя на кабинетите и компютрите, а с богатството на неговите учители, ученици и техните успехи.

Уважаеми родители,
важно  за всички нас е да даваме добри напътствия на децата си, но най-важното  е да им покажем нашето отношение към света, нашето чувство за отговорност, нашето разбиране за справедливост, достойнство и човешко поведение.

Скъпи първокласници,
Днешният ден е много важен за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Но прекрачването на ученическия праг не означава, че непременно трябва да се разделите с любимите си играчки,с Пепеляшка и с Мечо Пух. Те ще останат с вас, дотогава, докогато вие пожелаете във вашите игри и сънища. Учението обаче за вас ще е  един безценен дар,то  ще ви научи  да четете и пишете, но  ще ви помогне да откриете и хиляди нови интересни неща за света и за самите вас. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдроста и знанието. Пожелевам ви щастливо детство и успехи в учението, здраве, воля и упоритост, а там, където волята и упоритостта не ни достигнат - и малко късмет.

И нека всички заедно превърнем образованието на нашите деца в новия национален приоритет на страната ни.

Цитат
СКЪПИ ДЕЦА, ПЪРВОКЛАСНИЦИ И УЧЕНИЦИ,
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УВАЖЕМИ РОДИТЕЛИ,

Мили деца, детството Ви е изпълнено с много усмивки, с невероятни случки и с красиви спомени. В детската градина Вие имате подкрепата на своите учители и родители, които се стремят да поставят здрави основи на вашето възпитание и поведение. Чрез обучението и игрите се откриват заложбите и интересите на всяко едно дете, които по-късно се доразвиват в училище и се усъвършенстват цял живот. Нека заедно се опитаме да осигурим на нашите деца спокойствие, любов и изпълнен с хармония свят.
Скъпи първокласници, този ден е много специален за Вас, вашите учители и родители. Първият училищен звънец удари, Вие днес прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. Нека взаимно се учим едни от други, вървейки заедно по този път.
Скъпи ученици, с помощта на вашите учители и родители Вие имате реалната възможност да избирате, да изучавате, да усвоявате, да знаете и да можете всяко едно нещо, което Ви интересува. Надявам се, че всеки един от вас е открил своята творческа страна, именно тук в училище и вярвам, че Вие имате способността да ги развивате и усъвършенствате и в бъдеще.
Уважаеми УЧИТЕЛИ, - необикновен и неповтарящ се е всеки миг в училище, всеки ден е едно ново предизвикателство и едно ново начало – да бъдете учители, това е голямо богатство, страхотен късмет и огромна отговорност, защото от една страна ви е предоставена невероятна възможност да водите всекидневна битка с незнанието, страха, предразсъдъците, невежеството и апатията, а от друга – да бъдете творци, откриватели, новатори, имащи прекрасната способност да изградите основата на знанието, на любознателността, на творчеството, на логиката, да показвате пътя към красотата, към щастието и към любовта, да откривате талантливите, да подавате ръка на тези, които се нуждаят, за да подготвите всяко едно дете за най-строгия учител – живота и за най-мъдрия учител – книгата.
Всеки един от вас, отдавайки себе си на децата, с любов и професионализъм, поставя основите и гради общото ни бъдеще.
Пожелавам на всички много здраве и успех!
На добър час през новата учебна 2012-2013 година!

и нещо по кратко:

Цитат
Скъпи ученици, учители и родители,
Първият учебен ден е празник, който е посветен на тържеството на духа и знанието. Има нещо особено в този ден. Той винаги е бил тържествен за всички. Този ден събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Той символизира стремежа на българина към духовност, наука и просвещение.

Скъпи първокласници,
обръщам се към вас, които за първи път ще прекрачите прага на училището. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдростта и знанието. Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението!

Учители,
на вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството за всяко учебно заведение - неговите възпуитаници!

На вас, родители,
пожелавам да бъдете по-близо до децата си, за да ги подготвяте заедно с техните учители за старта им в живота.
Всяка нова учебна година е трудна, но именно преодоляването на препятствията прави постиженията по-скъпи. Нека "Първият учебен ден" остане най-вълнуващия ден за вас, защото всичко започва от знанието!

На добър час!

Копирах ги тук от форума и в гугъл се разтърсих Peace

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 15:54 от Зла Гад - Пиги®

# 279
  • София
Здравейте и от мен след отпуската, която изкарах. При нас родителската среща мина. Целия клас ще ходи на занималня до 18 часа, като обяда ще си го плащаме ние една част, а друга малка част-училището. ЗИП ще имаме по български, английски и хореография. Учебните часове ще започват от 8 часа. Учениците ще имат шкафчета, в които да си държат материалите по рисуване и гуменките по физическо. Иначе класните стаи са ремонтирани, учителката ни е строга (според голямата ми дъщеря), но на мен ми хареса. Само не разбрах дали ще ни трябва лична карта, защото бележник със сигурност няма да имат.
Иначе аз съм накупувала всичко от списъка, който ни раздадоха на първата родителска среща, имаме и раница. Не съм купила още дрехи, ама и това ще направим до края на седмицата.

# 280
  • Някъде на път....
......
..... Вместо да се събират родителите и първо да изберат какво да се купи, от къде, кой ... трябва да се вземат мерки на децата и да се съберат парите, които за някой може да са проблем и да не са планирали такива разходи и това да се проточи до след нова година. Всичко това е при положение, че не е поставено изискването за еднакви спортни екипи преди записване на детето в училище и е пълна изненада за родителите  Peace

При нас се събраха пари, 60 лв. - за помагала и една боя на стените. Едва днес са се организирали да почнат ремонта, като са разширили обхвата му, без да се допитат до родителите. Не класната, а други инициативни родители. Все пак, като свършат парите, трябва да се обърнат към нас за още и сигурно разчитат, че няма да искаме да оставим нещата по средата. Crazy Аз не съм свикнала така да ме сурвакат (много и на често, от днес за вчера) и ми е странно, че повечето родители на РС не питаха дори за какво, а само "колко" и после "не ме занимавайте". Мое мнение, но не мисля, че е грижа на родителите основния ремонт на стаята и никога не сме се сблъсквали с нужда от такъв до сега. Според мен дори не е нужен, а е просто изхвърляне от страна на някои родители. Освен боядисването на стените, но дори и то можеше да почака до някоя ваканция, вместо да се почва 5 дена преди началото на учебната година без никаква предварителна организация. Дано при следващи срещи се опознаем с родителите по-добре и успеем да се сработим като екип, а не да сме като орел, рак и щука.  Praynig
В настоятелствата винаги се водят точни сметки за изхарчените пари, най-малко директорката прави ревизия на средствата.
Защо не пробваш ти да си в настоятелството, за да видиш колко време, енергия и усилия полагат тези родители, за да може на всичките 25 деца нещата да им се получават.....

# 281
  • София
t_ilieva е права, че наистина струва адски много нерви на родителите, които са в родителското настоятелство. При нас се избраха трима родители (родителски колектив), които ще събират пари и ще се занимават с другите неща около класа, защото учителката ни предупреди, че им е абсолютно забранено да събират пари от родителите.

# 282
  • София
Леле, като чета по колко пари се събират... ooooh!.
Ние на първата РС дадохме по 20 лв. за ремонт на стаята и сега на втората дадохме за две помагала по 10 лв и театър 9 и това са парите, които ни искаха. Допълнителни пари за момента няма да събираме, но дори и да ни искат едва ли ще са толкова много.

# 283
  • Бургас
Аз досега съм дала 25 лв за ремонт, 35лв за помагала, предстоят 35 лв за учебник по английски и още какво не знам, предстои да се разбере...

# 284
t_ilieva е права, че наистина струва адски много нерви на родителите, които са в родителското настоятелство. При нас се избраха трима родители (родителски колектив), които ще събират пари и ще се занимават с другите неща около класа, защото учителката ни предупреди, че им е абсолютно забранено да събират пари от родителите.

Не по врат а по шия. И на нас ни казаха същото, все едно ние родителите предлагаме да се събират пари.

Общи условия

Активация на акаунт