От кога миете зъбите на детето си?

• 12 275
  • 136
  •   1
Отговори
# 105
  • в огледалото на живота
Мелинда,то няма определена възраст...аз даже си мисля,че позакъсня моята ...... Blush
Освен,че мия зъбите след нея отново звуча и като командир от рота:
-Търкай,изплюй....всеки ден  Grinning
Вече го осъзнава обаче  Peace

# 106
  • София
звуча и като командир от рота

Mr. Green Или като зъболекар  hahaha Не, че и аз не звуча по същият начин. Само че вместо "търкай!" заповядвам "отвори уста!"
Благодаря за отговорите, момичета, май съм се разбързала

# 107
На 3 години някъде беше, а може и малко преди това.
Купих пластмасова чаша с любим анимационен герой за водата и постепенно се научи.

# 108
На към 2г, или най-много на 2 и малко да е била, дребната вече плюеше много добре. От тогава почнах и с пастите с флуор...

# 109
Към 2г. в започнахме с голямо желание, сега едвам се съгласява и то без паста за зъби.

# 110
Запис и от мен! Моят е на 2, пробвах да му мия зъбите, но не отваря уста, защото вижда четката за зъби и го е страх явно. май зор ще видя  newsm78

# 111
Доста сте закъсняли с първото миене. Ще трябва по-упорито да действаш.

# 112
Нека вижда как вие миете зъбите си. Четете повече книжки с такава тематика.

# 113
  • София
Запис и от мен! Моят е на 2, пробвах да му мия зъбите, но не отваря уста, защото вижда четката за зъби и го е страх явно. май зор ще видя  newsm78

И моят не е очарован и мрънка и хапе четката за зъби, но аз му ги мия от едногодишен (имаше 6 зъба тогава) и явно е посвикнал да му бъркам в устата. Отначало всъщност ги търках със силиконов накрайник, но много ме хапеше и като започнах с четка, бая ревеше и се дърпаше и се сърдеше. Натисках го - реве, не реве, бутах четката насила и търках, колкото мога. Постепенно свикна и сега само помрънква от време на време и захапва четката, но успявам да ги измия качествено, изобщо не е като в началото.
Та като види, че четката за зъби не е страшна и свикне да му бъркаш в устата, ще се получи миенето. Дерзай!  Peace

# 114
Почнахме от 10 месеца със силиконов напръстник. Забавлява се много и отваря устичка с охота за сега.

Всяка сутрин ме гледа как си мия зъбита и определено й е интересно, защото един ден ми докопа четката и започна веднага да ме имитира Simple Smile

Сега сме на година, кога трябва да сменя силиконовия напръстник с четка за деца? Има само шест зъбчета.

# 115
Тук съветват още с появата на първия зъб да се започне с миенето.
Моята бебка има вече 3 зъба и аз давам в началото да опита сама четката за зъби, след което малко се боричкаме,за да й ги изтъркам. В началото май ми беше по-лесно миенето  Grinning Сега иска сама да си държи четката за зъби, но за съжаление от обратната й страна.

# 116
  • в огледалото на живота
Jane º° ,време ви е за четка вече  Wink
Остава да избереш подходящата и да продължавате все така успешно с това.
И паста за зъби без флуор  Peace

# 117

Здравейте!
Моят син е на една година и седем  месеца. Има 10 зъба. В момента му расте единайстият. От време на време вечер след ядене се опитвам да му търкам зъбките с един силиконов напръстник, който продават в детските магазини и е за тази цел. Паста не слагам. Мушкам си моя показалец в напръстника, намокрям с вода и се опитвам да търкам там, където е възможно. Детето, обаче, често не ми дава, а стиска силно със зъбите напръсника. Съответно и моят пръст вътре.
Вие от кога започнахте с четка за зъби и слагахте ли първоначално на нея паста? А каква паста за зъби е по-добре да се използва – със или без флуор.

От раждането обтривах венците с марля и лайков разтвор или изплаквах след хранене а вода, а след първия зъб обтривах/масажирах със силиконов накрайник и хомеопатична паста Дентокинд . Минахме на мека четка след годинката .

# 118
Сега сме на година, кога трябва да сменя силиконовия напръстник с четка за деца? Има само шест зъбчета.

Купи четка вече, детето е голямо, а има и доста зъби.
Препоръчвам 2 четки - Орал Б стейдж 1 или Елгидиум бейби.

# 119
Последните няколко дни не ми дава да му мия зъбите. Давам му четката и търка сам, по-скоро придъвква. Не знам какво успява да измие, което ме притеснява, но пък по-добре от тотален отказ...

Общи условия

Активация на акаунт