Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 129
  • 908
  •   1
Отговори
# 105
В едно жилище видях как се по4исти стар паркет с Пронто за паркет.
В една кофа го смесиха с малко вода и с една стирка  го  минаха няколко пъти.Освежи се доста добре.

Пробвах, има ефект. Отново благодаря!

# 106
Понеже застройвам супата само със жълтъците се чудя какво да правя с белтъците?
Целувки и ореховки само... много захар, а и ни писна.

# 107
  • гр.София
Рецептата съм я взимала от форума но не съм си записала от кой са, страхотни са  Hug
Белтъчни myfini

Продукти

5 белтъка
220 гр.захар
100 гр.олио
100 гр.прясно мляко
2 ванилии
настъргана лимонова кора
1 бакпулвер
300 гр.брашно

плодове по желание

Приготвяне

* Разбийте на сняг белтъците. Постепенно прибавете захарта и продължете да разбивате , докато се разтвори напълно.
* Сипете олиото , а след това и прясното мляко.
* Накрая добавете и пресятото брашно , смесено с ванилията , лимоновата кора и бакпулвера.
* По желание сложете в тестото дребни плодове - боровинки , малини , вишни или захаросани плодове.
* Напълнете с тесто формички за кексчета 2/3 от обема им.
* Изпечете кексчетата в предварително загрята на 170* фурна.

Ако са ви останали белтъци и се чудите какво да ги правите , направете тези кексчета. Стават много леки и въздушни.   

# 108
Баба ми прави варена застройка, при която използва цялото яйце - става по-вкусно. Аз досега не съм я пробвала лично, но ето рецепта от един сайт - мисля, че е същата:

Вземете подходящ съд и разбийте вътре 1 яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Загрейте получената смес на котлон като бъркате непрекъснато. Когато смета се сгъсти, налейте малко от супата в застройката, варете около 1-2 минути и след това излейте в готовата супа. Разбъркайте старателно. Тази супа може да се съхранява и консумира ден или два, но повече не е препоръчително.

# 109
Много благодаря! Ще пробвам рецептите и дори ще опитам тази варена застройка. Ако ми хареса ще използвам цяло яйце - защо не!?!

# 110
  • София
 Към Vesper.LПробвай с febreze за отстраняване на миризми.
Аз си го взех от Техно микс на бул. Мадрид и съм удивена от резултата при премахването на миризми.

# 111
Здравейте писала съм много рядко в темата защото не знам много хитринки  Blush но наскоро научих една която пробвах и съм доста доволна и реших да я споделя с вас.Захабената тоалетна чиния се почиства идеално като се кипне чаша оцет в микровълновата и се натърка чинията с него оставя се за около 5мин. и след това се изплаква става като нова.Аз просто обливам вътрешната и част с течността.Докато писах се сетих за още нещо  Laughing против молци са много ефикасни ореховите листа просто се поставят в гардероба между дрехите.

# 112
Привет,
мога ли да попитам за съвет относно мокет - доста е захабен и най-лошото е,

Топла вода, веро и оцет. С тази смес минаваш целият мокет с четка. Пропорциите не ги зная, винаги на око но да речем 1л. вода, 1с.л. веро и 2-3 с.л. оцет. Много освежава и когато изсъхне не мирише. Хубаво е да направиш течение да изсъхне по лесно.  Peace

# 113
Привет,

Топла вода, веро и оцет. С тази смес минаваш целият мокет с четка. Пропорциите не ги зная, винаги на око но да речем 1л. вода, 1с.л. веро и 2-3 с.л. оцет. Много освежава и когато изсъхне не мирише. Хубаво е да направиш течение да изсъхне по лесно.  Peace

Правила съм нещо подобно/вместо Веро може гел за пране или специален препарат за килими и мокети/,но след като мина с четка,минавам с влажна кърпа,която изпирам едва ли не на всеки квадрат.Мръсотията остава по нея-инак си остава в мокета.Накрая минавам и със суха кърпа да се обере голямата влага и изсъхне по-бързо.
Ужасно трудоемко е обаче и следващия път виках машина за почистване.

# 114
Привет,

Правила съм нещо подобно/вместо Веро може гел за пране или специален препарат за килими и мокети/,но след като мина с четка,минавам с влажна кърпа,която изпирам едва ли не на всеки квадрат.Мръсотията остава по нея-инак си остава в мокета.Накрая минавам и със суха кърпа да се обере голямата влага и изсъхне по-бързо.
Ужасно трудоемко е обаче и следващия път виках машина за почистване.
                Да, проблемът е, че при ръчното пране замърсеното излиза в пяната, която обираме с влажна кърпа, но не може да се изтегли всичката мръсотийка, която се е набила във влакната и под мокета. Най-добре е с машина за почистване и изтегляне на водата. Професионалните машини се справят отлично и мокета остава леко влажен.

И аз да попитам за съвет. Как да отстраня миризма на мухъл от бански? Престоял е около седмица забравен в пликче в джоба на сака..... Прах ги и ги киснах няколко пъти вече, но дори и при плакненето миризмата сякаш "избива". Не посмях да сложа антистатик, защото имам някакви спомени, че не бива....

# 115
  • Пловдив
  bouquet
Препоръчайте ми добър препарат за петна не съм доволна от Вениш.

# 116
  • Велико Търново
  bouquet

Спот на Перилис.

# 117
  bouquet  bouquet  bouquet
Много идеи!!! Браво!  Hug

# 118
  • София
Здравейте,
май е коментирано по-назад, но не мога да го намеря Sad
Въпроса ми е, как да изчистя мухъл от плат (римска щора), без да ползвам белина.
Изпрах щората, падна половината, но все още има черни петна на места.

Ще я изпера пак, но ми се искаше първо да третирам с нещо останалите петна.

# 119
  • Пловдив
  bouquet

Спот на Перилис.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт