142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 36 936
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Ева, за пъпчето- с Алек абсолютно с нищо не съм го третирала, падна на 13-ия ден, никакви проблеми. Още тогава знаех за Goldenseal powder, но не можах да намеря, сега мисля да ползвам именно това, ако изобщо ползвам нещо  Peace .

Цитат

First of all, whether you keep the cord stump from getting wet or not is a matter of preference.  The main reasons that some say the cord should be kept dry are to prevent infection, and because, very simply, getting something wet that you are trying to dry out doesn't make sense.  However, in my work with women I have known those who kept it absolutely dry, not even applying alcohol, and I have know those who bathed the baby every day with pure water and applied nothing else, and both sets of babies had no infection and the cords fell off equally fast.  Many people do not realize that water itself has a drying effect on the skin.  Bathing with pure water also inhibits infection.
Here are some things that women through the ages have used on the cord stump:
1.  Goldenseal powder - helps dry out the cord while at the same time inhibiting the growth of bacteria which causes infection.
2.  Honey - it is also safe to use on all burns and wounds.
3.  Witch Hazel - is a powerful astringent and dries the cord quickly, but does not sting like alcohol can.
4.  Comfrey Leaf Compresses - soothes torn and cut skin, promotes quick healing.
5.  Fresh air and sunlight.
6.  Consider using diaperless babycare.
7.  Many people do nothing except bathe the baby as they normally would.

Столчето за кола мисля, че го прах, беше наследство от племенника и беше стояло по гаражи и затова. Чисто ново ако е може и да пропуснеш. Басинети и подобни не сме ползвали, но не мисля, че бих прала ако са нови. Никога нищо не съм гладила, това е пълен абсурд според мен, особено след сушилня. А и като си спомня какво представляваха дните ми с новородено само гладененто ми липсваше  ooooh! . Бг бабите ги стягай от сега, че като се роди бебето съвсем ще те подлудят  Crazy, карай по интуиция и не им се връзвай  Hug !

# 226
  • У дома
Абе, те бабите, ако са тук и искат да помагат нека гладят. На майка ми най и тежеше, че бебето спеше по цял ден и тя нямаше с какво да се занимава и гладеше всичко, дори бельо  Confused

# 227
Точно така, Ева! Кажи им, че всичко трябва да се глади и им им връчи ютията! Laughing

# 228
Бабите постоянно трябва да са ангажирани. Карай ги да ти готвят завъртяни манджи. Пращай ги по няколко пъти до магазина (ако е възможно при вас). Те искат да са полезни. И задължително пране на ръка, отнема много време и ти дава шанс да си с детето си без двете майки-орлици да кръжат над вас.

# 229
Чудесни съвети са ти дали, Ева, и аз се присъединявам. Ние с майка ми се бяхме разбрали, че аз си гледам детето, пък тя шета и си бяхме доволни и двете. Е в крайна сметка я поканих да си отива на третата седмица. Нека гладят, чистят, стерилизират, перат, пазаруват щом искат да помагат, то и без това в първите дни няма да ти е до това, пък ти ще си гледаш бебчо и ще си си почиваш, то докато спи. За пъпа съм слагала спирт, само вечер след банята. За гладенето, аз гладих, ама май по скоро за красота, пък и в Бг нямахме сушилня, но сега си мисля, че след сушилня няма нужда и за второто изобщо няма да си правя този труд.

# 230
Ева, страшно се радвам, че сте добре! Стискам палци!

Най-хубавото нещо покрай първото беше, че се опазих от баби! Ако знаех и нета щях да изключа...

# 231
Ева, предполагам че знаеш но аз пак да си кажа, че за малките бебета има специални препоръки за столчетата за кола. Ето тук може да прочетеш повече:
http://news.consumerreports.org/baby/2009/06/car-seat-preemie-sa … -birthweight.html
http://fcs.tamu.edu/safety/passenger_safety/certified-tech/car-s … -for-preemies.pdf

Това само за всеки случай де, ти иначе си стискай до термин. Simple Smile

# 232
Ако знаех и нета щях да изключа...

Много правилно!

# 233
Безкрайни благодарности за всички съвети! Засега мисля да си изпера само басинета, защото  нов (като всичко останало), но стои сглобен от месец и със сигурност се е напрашил. Не мисля да пера столче за кола, той няма да лежи гол вътре.

За родителите колко сте прави - не е истина. Срам ме е да ви разкажа до какви висоти стигнаха проблемите у дома, само ще ви споделя, че мъжът ми, който е НАЙ-кроткият човек на земята, любезно ги изсели майка и баба на хотел преди 2 дни. Скандали, семейни драми, баба ми тръгна да бяга от къщи (а е с деменция) и тооооооооооооолкова много стрес. А колко глупости изслушах: как съм можела сама да си гледам детето като тях, а не да се "лигавя", как съм могла да ги извикам на облачно време и какво ли не. Ако баба не беше стара и ако майка ми не беше в неплатен отпуск - отдавна щях да съм им била шута. Но ми е жал, искам да видят бебо и търпя, търпя...

Никога, повтарям НИКОГА не бих посъветвала бъдеща майка да си извика помощ от БГ. Не се знае какво ще излезе. Може и да е супер, а може и да е ад, а аз съм в немалък леглово-нифидипинов-контракционен ад от 2 месеца и без това.

Споделих си, чак ме е срам.
Столчето ни става за бебето от 4-5 паунда нагоре, а мишончо вече трябва да ги е стигнал.

Гледам да ги занимавам коконите у дома, по цял ден обяснявам кое къде е, ама човек с деменция помни ли?! А как да я оставя сама в Бг... Имат задачки, готвят, правят разни нещица, но като цяло вредата е 100 пъти по-голяма от ползата. Все съм на тръни на кой му е криво, скучно, тъжно, болни, кой има кръвно и за капак - аз и бебето сме на най-заден план. Confused

# 234
 Hug Ева, съжалявам, че трябва да минаваш през това. Колкото и да е трудно се опитай да подминаваш и им смени обратните дати Simple Smile кажи им, че идва буря и ще спрат полетите.  Laughing Обърни го на майтап, че то...
Майка ми като беше тук ми се сърдеше като се прибера от работа, за това че лягам на дивана и гледам новините. Ай ся да видиш ти, как не ме е срам. Фръц и сядаше навън в 110Ф жега сърдита. После разбра, че имам нужда от 15 минути и че все пак съм станала по тъмно.

# 235
Ева, много неприятно звучи. Не е лесно да си с човек, който е за пръв път в САЩ, не е свикнал, не говори езика, не шофира и има труден характер. Пък твоите са две.

Майка ми дойде аз като завършвах колеж и си замина 4 дни по-късно след огромни скандали. Оплакваше се от всичко, ревнуваше от хора, които не познаваше, пушенето беше проблем. Разбирам те.

# 236
Ева, явно имаш широк толеранс, щом още ги търпиш. На мен, за добро или за зло, ми е къс фитилът и хич, ама ХИЧ не трая някой да ми се меси в семейните работи. Майка ми, да е жива и здрава, един път не ми е казала какво и как да правя.

Права е Ван: виж дали няма да можеш да смениш датата на връщане с по-ранна. Ако не, пращай ги да перат на ръка и пей във възхвала на Цонето.

# 237
Признавам, че напоследък следя с интерес и притеснение ... интригата в стил “WMD” Иран-Израел-САЩ.  В последният си спийч, Обама ми звучеше като някой, на който някоя мутра току-що е казала – „Внимавай, ако държиш на ... децата си.  Naughty Знаем къде са”.

Винаги съм смятала че „чета” лесно неговия боди лангуич. Разрових се и вижте какво намерих:
http://www.israelhayom.com/site/newsletter_opinion.php?id=1485

PS Надничам понякога тук. С добри чувства. Blush

# 238
Ева, ти си герой.....
Признавам, че напоследък следя с интерес и притеснение ... интригата в стил “WMD” Иран-Израел-САЩ.  
Аз на твое място бих спряла да следя  Laughing

# 239
  • У дома
Ева, мила, съчувствам! Моята майка шипнах в една съседка на 5-я ден, а на 7-я беше вече в самолета. Колко неща ми припомни, не е истина. Ти си истински герой.

Общи условия

Активация на акаунт