142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 36 944
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте мили мами,татковци и други ! Съжелявам че така се натрапвам в темата Sad На 15 години съм (9 клас) и започвам ориентирането си към висшето си образование  :mr. green: Питате се защо от толкова рано ето защо : 1 Трябва 1 година преди да завърша да подам документи 2 отделно за виза ще ми отнеме време 3 подготовката за тойфел и другите нива които ще ми трябват и ето го стигнахме 3 години подготовка по-рано !  Да мина по същество доколкото съм изчела за университетите в САЩ и Канада е доста скъпо,а малко от тях предлагат стипендии !:( Така че насочила съм се към т.н комюнити колежи (2 години) докато се устроя и после да се прехвърля в университет ! Имат ли стипендии,общежития,мога ли да уча в държавен колеж или само в частен и т.н ? Уча туризъм и по професия след 12 клас излизам "Организатор на тур.агентска дейност" (уча в професионална гимназия) Адски много обичам математиката и английския (изобщо езиците (знам 3 езика)) защото ми вървят ! Въпроса ми е има ли някой в Чикаго (на там съм се насочила)който може да ми помогне в избора и да ме светне малко по нещата ! Да ми обясни някои неща ... Родителите ми  както и аз сме твърдо решени да не оставам в БГ,а най-добре е да отида в Америка (САЩ или Канада) ! Така че който може и ИСКА ! Нека ми помогне моля ! Благодаря   Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 08:27 от unique8smille

# 301
Моля, който има контакт на български адвокат в Лос Анджелис да пише.

Благодаря!

# 302
А с какво ще плащаш комюнити колидж? Имаш ли план?

# 303
А с какво ще плащаш комюнити колидж? Имаш ли план?

План ? В какъв смисъл план ? Имаме финансовите възможности за комюнити колеж Simple Smile Но за университет ще трябва първо да получа виза да започна да уча и после нашите да продадат малко от земите ни и по-късно да се преместя Simple Smile Peace

# 304
План в смисъл две години да имаш пари да си плащаш обучението. Щом си го измислила няма страшно. Сега само някой трябва да ви купи земите. Тук като стъпиш ще работиш. Все ще се уреди нещо. Нито ще си първата нито последната.

Ами разгледай ги колежите и питай, не знам какво да ти кажа освен успех.

П.С. Само една малка подробност, за да получиш виза ще трябва да покажеш финасовото си състояние и ще трябва да обясниш как ще си плащаш обучението, та може да се наложи да продадете имането преди да заминеш. Но това наистина е подробност и аз не бих и обърнала голямо внимание.

# 305
Имат ли стипендии,общежития,мога ли да уча в държавен колеж или само в частен и т.н ?

Къмюнити колидж (СС), т.е. колеж на местната общност, е държавен колеж. По-държавно от това няма накъде - той се създава и издържа изцяло с пари от съответния щат. Няма частни къмюнити колежи.

Стипендии в СС няма - там няма пари за такива неща. Има федерална финансова помощ (държавни заеми), но за нея трябва да имаш поне зелена карта. Стипендии СС може да ти донесе после при прехвърлянето в четиригодишен университет - в някои университети има стипендия за завършили СС.

СС нямат общежития. Те са създадени да обслужват предимно работещите възрастни и се предполага, че всеки който учи там, вече  живее в съответната общност. СС е американският вариант на едновремешните български вечерни колежи или работнически факултети - не е същото като обикновен четиригодишен университет.

Толкова за СС. Бегли коментари по другите въпроси в поста ти: за учебна виза време не ти трябва. Университетът ти изпраща всичко, което ти трябва за визата, ти там грижи нямаш. Обучението в четиригодишен частен университет е много по-вероятно да ти излезе безплатно, отколкото комбинациите със СС. Стипендии има, във всички университети. В САЩ има над 5000 университета - вземи Тойфел и САТ, виж си резултатите, прецени колко високо можеш да се целиш, и кандидатствай в нормален университет. СС може да ти е краен вариант за всеки случай, но не и основен вариант.

Като казвам, че тук има университети всякакви - ето ти един чуден малък университет, в живописно градче, в който всички студенти се обучават безплатно, тъй като всички без изключение работят в специалните занаятчийници на университета: http://www.berea.edu/admissions/international/costs-and-financia … ational-students/
Не казвам натам да тръгнеш непременно, но ето - варианти всякакви, потърси. Успех!

# 306
Вариантът за 4 годишен колеж на Янажар е много разумен.

Макар, че аз като пуснах на търсачка комюнити колеж и стипендии за чуждестранни студенти ми излезна един, в който дават по 1000 долара  за два пъти през обучението. Въпросът остава как ще си покриеш останалата сума.

# 307
един, в който дават по 1000 долара  за два пъти през обучението.

Такива стипендии има, да, в почти всички - с конкурс, с намквоси - и ти дават накрая 500-1000 долара, да се чудиш кое по-напред. В моя СС един кредит за чуждестранен студент струва 325.87 долара (не се смейте на стотинките  Wink). За двегодишна степен трябват 61 кредита, плюс наем, храна, ала-бала... ясна е сметката. Аз под стипендия разбирам поне цялото обучение да е покрито.

# 308
Понеже грам не съм наясно с тукашните колежи и университети, няма да се меся.

Вчера изпратих сестра ми обратно към СОФ. Преди това посетихме балтиморския аквариум, след което попаднахме на един произволен безплатен концерт на джаз квинтет в Харбъра. Беше супер забавно.

Да си призная, не усетих как минаха 2-те седмици от гостуването на сестра ми. Беше много хубаво, ама зверски изтощително.

Днес навършваме 8 год., откакто сме в US. Кога минаха?!

# 309
Клер, това е стар фишинг. Нямала си изобщо никаква сметка в Амазон и никакви плащания, но като влезеш през пратения имейл и си въведеш данните, ти вземат паролата и инфото на картата - след което вече могат да ти хакнат сметката.

Мне, 30 секунди след като мъжа ми съвсем умишлено отвори имейла вече бяхме на телефона с банката и те виждаха вече направените плащания, само това за $550 стоеше пендинг (явно защити някакви са сработили) другите бяха минали.

Одисеята обаче има продължение  ooooh! . Както ви писах, на мига си смених всички пароли навсякъде, започнах с тази на мейла...вечерта си влизам в мейла и всичките ми имейли бяха изтрити, пак засякохме влизане от едно от предните АйПи-та. Други поразии още не съм засякла да са ми направили. Открихме Троянец в компютъра...

# 310
Открихме Троянец в компютъра...

Много съжалявам. Дано скоро се оправите.

# 311
един, в който дават по 1000 долара  за два пъти през обучението.

Такива стипендии има, да, в почти всички - с конкурс, с намквоси - и ти дават накрая 500-1000 долара, да се чудиш кое по-напред. В моя СС един кредит за чуждестранен студент струва 325.87 долара (не се смейте на стотинките  Wink). За двегодишна степен трябват 61 кредита, плюс наем, храна, ала-бала... ясна е сметката. Аз под стипендия разбирам поне цялото обучение да е покрито.

Да, само го споменах като факт, че дават някакви пари, но в никакъв случай не съм си и помислила, че човек може да се издържа в продължение на две години с тези пари. Дано и авторката  не си е помислила, че това е достатъчно.

# 312
Пари има - 115 хиляди готови (наследство) се пазят за този момент  Peace Като за начало докато ми се гледа финансовото състояние да е добре после започват продажбите евентуално ... на много добро място са така че притеснение от към тяхна страна нямаме Simple Smile  Благодаря за светкането относно СС нещата ! Много ми бяхте полезни почти нищо от това което казахте не знаех ! При 4 годишния университет говорим за бакалавър или магистър ? Стипендията дори и 50 % да е пак е нещо ! Simple Smile Защото все пак като отида в САЩ някой трябва да ме поеме нали ? Не мога да отида и да си търся тепърва квартира и т.н ... ?  bouquet Hug

# 313
  • Под сянката на разлистените кактуси
unique8smile, аз не съм сигурна, че ще ти дадат студентска виза за комюнити колидж...Провери специално за това! Нещо ми се върти в главата, че съм проверявала и не става, но при всички положения е било преди около 10 год, когато сестра ми завърши гимназия, та може да са се променили нещата.

Момичета, да ви се оплача. Вчера с 13 годишната ми дъщеря бяхме в магазин за Хелоуински костюми. Възмутена съм от това, което се предлага за момиченца на нейната възраст. "Slutty firefighter"?!?! Айде за мене "slutty nurse" става, ама тя си е още дете  #Cussing out Защо трябва да се сексуализират насила момиченцата от такава възраст? Не че аз съм някаква морална лелка, ама всичко си има граници! Най-идиотското беше костюм за секси зебра  newsm78  Казваше се "Zebralicious"  hahaha Поне добре се посмяхме! Аз нямам против да й купя каквото иска, но и тя нищо не си хареса. А аз не мога да ушия нещо даже живота ми от това да зависи...

# 314
unique8smile, аз не съм сигурна, че ще ти дадат студентска виза за комюнити колидж...

Аз учих в КК със студентска виза, но си сменях тук статуса, не съм наясно дали можеш да вземеш от Бг Ф1 виза за КК. Thinking

Относно Хелоуинските костюми, извън тук-таме някой бебешки, всички останали ми изглеждат ужасяващо. За 2 годишен не мога да намеря нищо сносно, а пък за 13 годишно момиче...не искам и да си помислям  ooooh! .

Общи условия

Активация на акаунт