142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 36 936
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
unique8smille вариантите за ЗК са лотария, работодател или брак. Няма друго. Ако целта ти е просто да се добереш до Щатите и да си останеш, най-лесния вариант е БГ университет, и бригада, след това си оставаш. Ученето в  щатски колеж по никакъв начин не ти гарантира оставане след това.

# 331
Чакай сега, за да заминеш да учиш ти трябва студентска виза, не зелена карта. Картата ти трябва за постоянно жителство. За нея ще трябва доста да се потрудиш и е до голяма степен въпрос на късмет. Ти завърши първо гимназия, вземи с високи резултати Тойфел и САТ 1 (в зависимост от университета може да ти искат и определени САТ 2 или АР изпити, но това пак е каруцата пред коня, много път имаш дотам), влез в университет, завърши го с добър успех, препоръки и стажове, пък после, дай Боже, ще си търсиш възможност да останеш тук или да имигрираш в Канада или другаде. Това е въпрос, който ще обмисляш след като си дошла тук и си се ориентирала в обстановката. Няма как да го планираш от България, с житейския опит на всичките си 15 години. Дай си малко време.

П.П. Ако за мечтане става въпрос - мечтай, ето Хиър ти е дала списък на най-добрите университети, разглеждай сайтове, проучвай изисквания и мечтай. На 15 точно това трябва да правиш, в големи дози.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 20:38 от ianajar

# 332
Чакай сега, за да заминеш да учиш ти трябва студентска виза, не зелена карта. Картата ти трябва за постоянно жителство. За нея ще трябва доста да се потрудиш и е до голяма степен въпрос на късмет. Ти завърши първо гимназия, вземи с високи резултати Тойфел и САТ 1 (в зависимост от университета може да ти искат и определени САТ 2 или АР изпити, но това пак е каруцата пред коня, много път имаш дотам), влез в университет, завърши го с добър успех, препоръки и стажове, пък после, дай Боже, ще си търсиш възможност да останеш тук или да имигрираш в Канада или другаде. Това е въпрос, който ще обмисляш след като си дошла тук и си се ориентирала в обстановката. Няма как да го планираш от България, с житейския опит на всичките си 15 години. Дай си малко време.

Ето това беше отговор  Peace Аз студентската виза и зелената карта ги вземам за едно  Embarassed ( смисъл бъркам ги ) Да .... мисля най-напред да взема тойфел и Сад 1 (поне като за начало) и студентска виза 2 да пристигна и да завърша 3 ще му мисля как да остана след като завърша защото посмъртно няма да се върна в БГ ! Макар че все пак съм си любопитна и искам да знам  Laughing След като завърша както каза MissNellie само 3 те ли са : лотария, работодател или брак

# 333
След като завърша както каза MissNellie само 3 те ли са : лотария, работодател или брак

Да.

# 334
След като завърша както каза MissNellie само 3 те ли са : лотария, работодател или брак

Да.

Като си знам моя пуст късмет 1 няма да е, ще се мъча доста за 2 ( което май май ще е единствения ми избор ) а 3 ако дойде дойде вече Simple Smile Но както казахте има време нека дойда,да завърша пък после ще му мисля  Peace

# 335
unique8smille, моят съвет е наистина да мечтаеш и да вложиш всичко в постигането на целта си да дойдеш да учиш тук. Както казах, минавала съм по твоя път преди 100 години и от 9-ти до 12-ти клас само за това мислех. Взимах САТове, Тойфели, учех и въобще пъпка ми излезе на задника от учене. Simple Smile Приеха ме early decision с почти пълна стипендия в отличен колеж в Мейн. Като разбрах и плаках от радост, още си спомням колко горда бях.

Като дойдеш, бъди отличничка, избери си престижна професия, трупай награди и отличия, препоръки също. Ако не става с КК, плати си за хубав четиригодишен университет. Съветвам те много отрано да мислиш за професията си и да правиш постъпки за намиране на добра работа, в която ще те спонсорират за работна виза. Нуждата от работна виза не ти позволява да работиш каквото и да е, примерно художник, музикант или учител.

Жененето - от моя випуск от гимназията 60% са в САЩ и повечето сме женени и омъжени за местни, с добри професии. Нещата се нареждат.

Магистратурата - не я мисли от сега. Тук не е задължително да я правиш веднага след бакалавъра. Като му дойде времето, може да ти я плати работодателят, да ти дадат голяма стипендия или да вземеш заем, но наистина ти е рано да го мислиш. Учи за САТ, подобрявай резюмето и английския и разучавай университетите, това ти е работата сега. Успех!

# 336
  • The QC to be!!!
Eва  Hug ако не ти се стискат кълки вече давай смело напред и леко раждане. Стискам палци да е бързо и по малко болезнено.  Praynig А на мъжо ти едно потупване по рамото и да му кажеш, че мн. добре е постъпил.  Peace

Ние няма да гласуваме тази година.  Blush

Много са затегнали нещата за работните визи за щатите, това за интересуващите се.

# 337
Ех, какви интересни университетски теми сте подхванали. Тъкмо днеска се разходихме из Вашингтонския университет, кампуса де и се замислих, какво ли е да си студент тука. Връхлятяха ме едни спомени  Simple Smile Embarassed, точно преди да си помисля, че трябва май да започваме да събираме за универистета на детето...

Сори за нищо-не-казващия пост, ама така ми стана едно странно на душата и реших да споделя!!!

Редактирам се, за да благодаря на Янажар за инфото, което е дала, което ме прави малко по-ориентирана в Америка.

# 338
Да изохкам и аз за Халоуинскоър костюми, абсолютни боклуци. Ейдж искаше да е скелет, ходихме да разгледаме в Потъри Барн, за $60 са с качеството на Парти Сити. Сам се отказа и реши да е спайдърмен, защото вече имал костюм(пижама и маска) и няма да купуваме нищо.

Unique8smille, много ме радват "деца" като теб, които знаят какво искат. Сега е времето ти да мечтаеш и да постигаш целите си. Успех!
Сестра ми завърши миналата година и изкара почти цялото си образование на стипендии(по успех и за международни студенти) имаше право да работи 20 часа on campus през семестрите, и 40 лятото. Стигаха и за храна, квартира(делеше апартамент с други студенти) и учебници.
В някои университетски книжарници изкупуват от студентите в края на семестъра учебниците и ги препродават втора употреба, на по-ниски цени в началото на следващият семестър.

# 339
unique8smille, моят съвет е наистина да мечтаеш и да вложиш всичко в постигането на целта си да дойдеш да учиш тук. Както казах, минавала съм по твоя път преди 100 години и от 9-ти до 12-ти клас само за това мислех. Взимах САТове, Тойфели, учех и въобще пъпка ми излезе на задника от учене. Simple Smile Приеха ме early decision с почти пълна стипендия в отличен колеж в Мейн. Като разбрах и плаках от радост, още си спомням колко горда бях.

Като дойдеш, бъди отличничка, избери си престижна професия, трупай награди и отличия, препоръки също. Ако не става с КК, плати си за хубав четиригодишен университет. Съветвам те много отрано да мислиш за професията си и да правиш постъпки за намиране на добра работа, в която ще те спонсорират за работна виза. Нуждата от работна виза не ти позволява да работиш каквото и да е, примерно художник, музикант или учител.

Жененето - от моя випуск от гимназията 60% са в САЩ и повечето сме женени и омъжени за местни, с добри професии. Нещата се нареждат.

Магистратурата - не я мисли от сега. Тук не е задължително да я правиш веднага след бакалавъра. Като му дойде времето, може да ти я плати работодателят, да ти дадат голяма стипендия или да вземеш заем, но наистина ти е рано да го мислиш. Учи за САТ, подобрявай резюмето и английския и разучавай университетите, това ти е работата сега. Успех!

Благодаря много ! Да имам едни книжки по 300 страници и започнах да ги решавам от начало до край ! Само ако можеш да ми "подскажеш" какви професии имат хляб в САЩ,защото аз след 12 клас съм по професия : "Организатор на тур.агентска дейност"  да продължавам ли да уча след това туризъм (меинджмънт и т.н ) или математика (защото майка ми е с висша математика и много ми помага заедно решаваме много задачи) и знам 3 езика уча 4 ?

# 340
  • The QC to be!!!
Не пойскано мнение... Но  Naughty може да се завърши бакалавър & магистратура в ЕС, след това ПхД в щатите. Виза се получава така много по лесно и след завършването на ПхД, шанса за намиране на работа и оставане в щатите е доста по голям. Вярно, дълго изглежда от сега, но всъщтност не е. Като ПхД заплащането е горе долу колкото биха били умерено свити разходи за сингъл делящ си квартирата и не ходещ по барове всеки уйкенд. Баиотехнолоджиес е хубава специалност и има възможност за продължителна специализация и преквалификации. На пазара е пълно с МБА без работа, та не виждам как след 4 години би се търсила такава специалност, както и маркетинг.

# 341
Не пойскано мнение... Но  Naughty може да се завърши бакалавър & магистратура в ЕС, след това ПхД в щатите. Виза се получава така много по лесно и след завършването на ПхД, шанса за намиране на работа и оставане в щатите е доста по голям. Вярно, дълго изглежда от сега, но всъщтност не е. Като ПхД заплащането е горе долу колкото биха били умерено свити разходи за сингъл делящ си квартирата и не ходещ по барове всеки уйкенд. Баиотехнолоджиес е хубава специалност и има възможност за продължителна специализация и преквалификации. На пазара е пълно с МБА без работа, та не виждам как след 4 години би се търсила такава специалност, както и маркетинг.

Благодаря за съвета все пак но такива местения наляво надясно 1 са стресиращи и 2 са излишни разхищения Wink Simple Smile

# 342
Halloween пропускам с песен на уста тази година,децата разгеле казаха че това е джънки бебешки празник,ура! бенсън,има надежда за боклуко-редуциране Laughing
*
юник.има доста форуми за студенти/ученици,може би е добре да погледнеш там.Аудиторията тук е много печена и добронамерена,но повечето сме в друга демография и с опит,който няма да е особено актуален след 3 години особено. От това което аз съм видяла основния фитил на "успеха" не е сат и тойфел резултати,или безгрешен английки или много пари,по-скоро е въпрос на мотивация,упоритост и детерминираност. Късмет!
*
Който още не е заприпадал от америк,образов.систена,чакайте да видите как делят.Бях чувала,но като ти е дома е друго..7/2 не е 3.5,ами 3 с остатък 1. Няма сила на света която да убеди детето ни че може да се дели до точно число... Shocked

# 343

юник.има доста форуми за студенти/ученици,може би е добре да погледнеш там.Аудиторията тук е много печена и добронамерена,но повечето сме в друга демография и с опит,който няма да е особено актуален след 3 години особено. От това което аз съм видяла основния фитил на "успеха" не е сат и тойфел резултати,или безгрешен английки или много пари,по-скоро е въпрос на мотивация,упоритост и детерминираност. Късмет!
*

Ами всички изброени имам  Laughing и мотивация и упоритост и детерминираност  Grinning Търсих такива сайтове,но не намерих за това се обърнах за съвет тук  Embarassed Hug Но помощта тук беше просто не заменима ... разбрах неща за които и не бях помисляла (благодаря за което) bouquet Туко що си поръчах книгата"Пътят към Харварт" та поне да имам бегла представа какво ме чака преди както дядо ми обича да казва "Да се хванеш гуша за шия с живота"  Tired Та имам един последен въпрос :матурата по БЕЛ след 12 клас играе ли ми някаква роля ? Защото кандидатствам в САЩ и БЕЛ малко тъпо ми изглежда  newsm78 Срамувам се да го кажа но есета мога да пиша по-добре на англ.език отколкото на български  Embarassed

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 15:14 от unique8smille

# 344
  • Boston, MA
Е, и в българското училище на времето се делеше с остатък в един момент де. После ни запознаха, че числата са не само цели.

Общи условия

Активация на акаунт