142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 36 389
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
От доста време търся инфо за студенския живот  тук и се опитвам да се ориентирам какво и що е. Сина ми е с 8 клас и като родители който никога не са учили тука нямаме идея как се избирем правилният университет. Като всеки на тази въсраст е неориентиран и трябва да се побутне. Ако може да споделите саитове които да разгледаме и кои са критериите за да се оцени един университет като добър.  живеем в Калифорния, та като за начало сте разглеждаме университетите на западния бряг .
 Отделно съм в голям стрес от братствата.

# 406
От доста време търся инфо за студенския живот  тук и се опитвам да се ориентирам какво и що е. Сина ми е с 8 клас и като родители който никога не са учили тука нямаме идея как се избирем правилният университет. Като всеки на тази въсраст е неориентиран и трябва да се побутне. Ако може да споделите саитове които да разгледаме и кои са критериите за да се оцени един университет като добър.  живеем в Калифорния, та като за начало сте разглеждаме университетите на западния бряг .

Аз съм 9 клас и също потърсих помощ тук и намерих доста голяма Simple Smile Можеш да погледнеш назад в страниците Simple Smile А ако някой реши да даде още малко инфо аз ще се възползвам "контрабандно" и аз от тази информация Grinning   bouquet

# 407
Съншайн, не е задължително изобщо да има братства в един колеж или университет. В много няма. Ето един форум на тукашни кандидат-студенти, в който има много информация за всичко, свързано с университети, кандидатстване и прочие http://www.collegeconfidential.com/. Покриват всичко, имат даже видео турове в различни университети, показват кампуси, обясняват порядки, качество и прочие. Това е темата им за университети без гръцки организации (братства и сестринства), можеш да си направиш списък: 
http://talk.collegeconfidential.com/college-search-selection/717 … -greek-scene.html

Иначе ето тук можеш да видиш класацията на най-добрите университети и колежи, http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/best-colleges. Можеш да търсиш и по район (само Западен бряг). Под университети се разбира учебни заведения, в които освен бакалавърски има и магистърски и докторски програми. Колежът (Liberal Arts College) предлага само бакалавърска степен, много рядко има и малки магистърски програми. Оценяват се по различни критерии, затова са отделно.

# 408

А какъв ти е проблемът с братствата? Аз не че съм фенка, и никога не съм членувала в сестринския еквивалент, но студентите ми - и момичета, и момчета - масово са членове и не виждам това по някакъв начин да им е навредило, даже напротив.

# 409
но студентите ми - и момичета, и момчета - масово са членове и не виждам това по някакъв начин да им е навредило, даже напротив.

newsm78
Може би са ви много кротки братствата.

# 410
За братствата и сестринствата имам идея само от филмите, но понеже сина ми е много свит и кротък се притеснявам да не го нарочат.

# 411
В какъв смисъл да го нарочат?  Confused

# 412
За братствата и сестринствата имам идея само от филмите, но понеже сина ми е много свит и кротък се притеснявам да не го нарочат.

Братствата не са банди, че да го нарочат. Единственият проблем с братствата възниква, когато някой много иска да бъде приет в някое от по-разюзданите такива и е готов на всякакви дивотии с тази цел. Иначе ако един студент няма желание да се занимава с братствата, за четири години може изобщо да не им се пресекат пътищата. Филмите са си филми.

# 413
В моя университет забраниха братствата след като едно момче падна от покрива на братска къща по време на парти и почина. Замениха ги със social houses, където всеки можеше да ходи на разни събития. Беше ок; не знам да съм пропуснала нещо, защото нямахме братства и сестринства.

# 414
  • У дома
Гледането на дебатите беше като домашно за моя тийн, та и аз покрай него.

При колежите най ме вълнува начина за кандидатстване. Тук държат АСТ, а SAT много рядко.

Напоследък гледам младежите около нас се ориентират към местни, по-малки, евтини колежи за първите 2 год и мислят за прехвърляне по-късно, за да спестят средства напр. Дали е добър вариант обаче, не знам.

# 415
  • Boston, MA
Грррррх, писах сто часа и се затри. Ето още съвети за кандидатстващи (аз не съм учила бакалавър тук, но идеята би трябвало да е подобна).

Първо и най-важно, започвайте отсега да се готвите за изпитите. Най-важното е практиката, хиляда пъти да вземете тестовете, добре. Учебника го прехвърлете веднъж-дваж, оттам само тестове! По-умни хора от мен са казали "Тhe SAT measures your ability to take the SAT". Т.е. знания, но и стратегия. Ако в България САТ са компютърно-адаптивни, това има огромно значение за резултатите, не практикувайте на хартия!

Второ, след година (или две), въоръжени с най-добрия си резултат, изберете университетите, като гледате какви са средните САТ стойности на влизащите първокурсници. Целете се малко по-нагоре от вашите резултати, като оставите и по един "сигурен" (под нивото на САТ-а ви) и един "мечтан" колеж -супер изцепка. Никога не се знае. Не забравяйте, че всяко кандидатстване струва пари, може би в повече от 4-5 места няма смисъл да се кандидатства.  

Трето, не подценявайте есето за приемане! Там напишете всичко за себе си, което ще ги накара да ви искат за студент! Не пишете само един темплейт за всички колежи, помислете, напишете отделни писма, в които направете връзка между вас и университета, защо това би било идеалното място за вас. Успех!

Поствам, ако ми се изтрие още веднъж, ще стрелям.  Grinning

# 416
  • USA
Подкрепям Бубка по всички параграфи! Simple Smile

# 417

Второ, след година (или две), въоръжени с най-добрия си резултат, изберете
По мое време не можеше да си избираш резултат;уни има рекърд за всичките ти явявания,дори ме питаха защо първия път съм изкарала резултат около 30 процента по-висок от втория макар да бях дала само първия в попълнените докс (грд скул,не знам за бакалавър)
&
Децата маневрират системата по-добре от нас,особено ако учат тук,аз лично бих ги оставила да се оправят сами с  умерено съдействие (знае ли човек какъв акъл ще имам след няколко години обаче)

# 418
Момичета, не знам дали мястото на въпроса ми е тук, но ще ви питам и вас Simple Smile
търся стих за родителите ми, искам да си направя татус, който да символизира любовта ми към тях и това, че винаги ще са с мен  Embarassed обаче от толкова време търся и все не намирам нещо погходящо, искаше ми се да е стих и съм си измислила нещо, което ще е отсрани на текста, но самия текст нещо ми обягва, та мислълта ми е, ако случайно се сещате за нещо подходящо - стих, афоризъм или някаква друга мисъл, да ги споделите Simple Smile писах и във форума за литература, но никой не ми отговори.
ако се сетите за нещо ще съм многооо благодарна  Hug  bouquet

# 419
По мое време не можеше да си избираш резултат;

И сега не можеш. Обаче като имаш много резултати, често най-високият има влияние (в смисъл, знаят, че го имаш).

За оставянето на децата да се оправят със системата - отсега да запиша в протокола, че грам не вярвам някои от тази тема да го направи това. Отсега виждам след десет години как всички майки-тигрици сте сертифицирани експерти по тукашно висше образование...  Laughing

Забравих да кажа на Съншайн, че в училището би трябвало да си имате college guidance counselor - тормозете го/я за информация и насоки, на тях за това им плащат.

Общи условия

Активация на акаунт