142 Американки бистрят политиката и мръсното бельо в Ганкиното кафене!

• 35 715
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • У дома
Благодаря ви! Аз незастрахована не съм оставала, но смяната на двете полици стана в най-неподходящия момент за съжаление.

# 466
миз, изчетох всичко, което си написала и ми спря дъхът. Като стигнах до бойфренда, направо се изпотих. Хлъц.
"ние" се учим да си даваме играчките цял уикенд. Тя е категорична, че на А. няма да дава нищо. Като доживея, че иска 3 динозавъра, за да си ги даде, ще пиша пак.

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 18:52 от Niki1

# 467
Малко в нищото, и пост-фактум, но ако не сте попадали на тази страница - чудесно обяснени математика (от малки до големи) и всякакви други неща - ето за делението с остатък. Аз мислех, че е за по-големи (колеж - статистика и разни весели химии и физики), но има и за по-малки.

http://www.khanacademy.org/math/arithmetic/multiplication-division/v/division-2

Има химия, статистика, че и съвсем актуална икономика, кой каквото му липсва.

# 468
  • usa
миз, изчетох всичко, което си написала и ми спря дъхът. Като стигнах до бойфренда, направо се изпотих. Хлъц.
"ние" се учим да си даваме играчките цял уикенд. Тя е категорична, че на А. няма да дава нищо. Като доживея, че иска 3 динозавъра, за да си ги даде, ще пиша пак.

хълцай, ники, докато можеш да се потиш Simple Smile. аз вече мога само да си хапя езика, нямам много избор.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 16:14 от миз

# 469
  • usa
и да си кажа редовната приказка - откомври е breast cancer awarness month. създайте си навик да се самопреглеждате ако не всеки месец, поне през месец, това спасява животи. ходете на лекар редовно. накратко - бъдете aware.

# 470
Аз съм ходила на летни училища в Англия и имам сертификати ... те вземат ли се под някакво внимание ? Защото във спорта съм много зле тъй че Simple Smile

Какво си правила на тези летни училища?

Колкото до спортовете, американците са излишно луди на тема спорт и децата им прекалено много време хабят по спортове, но това не е задължително за прием в колеж.

# 471
Аз съм ходила на летни училища в Англия и имам сертификати ... те вземат ли се под някакво внимание ? Защото във спорта съм много зле тъй че Simple Smile

Какво си правила на тези летни училища?

Колкото до спортовете, американците са излишно луди на тема спорт и децата им прекалено много време хабят по спортове, но това не е задължително за прием в колеж.

Ами ходех на училище  Grinning Имахме спийкинг и граматика ... основно за говоренето ходя и не мисля че съм на много ниско ниво щом насила искаха да ме местят от "интермидиът" в "адванс" но понеже бях за 2 седмици и нямаше смисъл Simple Smile  Laughing Тренирах плуване като малка и имам 1 грамота (но е на български) за 1 място на 50 метра гръб ... баща ми е ветеран по плуване и ... така  Mr. Green

# 472

Всеки с приоритетите си  Wink Аз лично не смятам, че спортуването е загуба на време  Wink А спортните стипендии в университетите са един чудесен начин човек да има възможността да учи без родителите му да се разорят и без той самият да влезе до гуша в заеми.

# 473
Всеки с приоритетите си  Wink Аз лично не смятам, че спортуването е загуба на време  Wink А спортните стипендии в университетите са един чудесен начин човек да има възможността да учи без родителите му да се разорят и без той самият да влезе до гуша в заеми.
Не съм съгласна че ако е със стипендия за спорт "учи". Наблюденията ми над 4 деца в обкържението ми (3ф,1м) са че академич.напредък е отвъд минималния, мирогледът на тези деца няма нищо общо с ученето и семействата им не са по-малко разорени.За да се вземе стип.със спорт,това в 90% от случаите значи клъб спорт поне 3 години преди колеж,което е мим. 6-10 К на година и оттук и оттам се изравнява..
Инак спортуването съвсем не е загуба на време,дори наопаки, но не с цел "фри колидж" според това което аз съм видяла.

# 474
Не съм съгласна че ако е със стипендия за спорт "учи". Наблюденията ми над 4 деца в обкържението ми (3ф,1м) са че академич.напредък е отвъд минималния, мирогледът на тези деца няма нищо общо с ученето и семействата им не са по-малко разорени.За да се вземе стип.със спорт,това в 90% от случаите значи клъб спорт поне 3 години преди колеж,което е мим. 6-10 К на година и оттук и оттам се изравнява..

Моите наблюдения пък са преки - доста от студентите ми учавстват в университетските отбори. Нито са по-глупави от останалите, нито са по-мързеливи. Учат си, тренират си и балансират двете неща. И го правят успешно.
И 10К на година да са плащали за клуб, това пак е около половината от това, което струва средно един университет на година.

# 475
Милано,аз не говорех нито за мързел,нито за акъл. Според моите също преки наблюдения на тези 4 деца,времето което отнема клъб спорта и после компетит.спорт в колежа отнема от времето за адекватна,за моите разбирания,академ.подготовка.Единици са с пълни спортни стипендии,в 3 от 4те пред очите ми родителите платиха сборно повече за спорт детето/клуб/колеж отколкото за сиблингс със стип.за успех. Накрая сметката е като цяло грешна защото излизат не добре подготвени за работа деца киснали по басейни и полета,според моите конкт.наблюдения, докато е трябвало да си налягат парцалките с книгите. Не споря с теб,нито претендирам за общовалидност,само давам другата страна на монетата.

# 476
Клъб спорта не отнема чак толкова от времето за учене, а от свободното, което на тази възраст може да води да трабълс.  
Университети съвсем умишлено приемат деца, които нямат никакво желание за учене, но са добри спортисти, нали имиджа на училището е важен а това вкл. и колидж спортовете, а и не малкото пари които носят.
Спортът може и да не е задължителен в колеж, но качествата които се развиват( тийм уърк, да се научи човек да губи и т.н) няма как да се научат в библиотеката.
По мои наблюдения не са важни само академичните резултати, а точно тези екстра дейности( спорт, доброволстване) които дооформят личността и характера на кандидата.

Феичке, ще ти пиша по-късно на лс за гласуването.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 17:45 от benson10

# 477
Bens  Peace и по статистика училищата с най- добри отбори имат най- добри академични постижения, резултати на тестове и т.н.

# 478
Клъб спортовете  (знам за волейбол, сокър и плуване) в Синсиннати са 5-6/седмица /тренировка и 1/седмица игра. С късмет може да има един ден без тренировка,но рядко,и не говорим за 30мин/ден,а за поне 2 часа.
Моето дете едно,което е в академ.навикано школо в 3ти клас няма 2 часа +1 час за път сега, след скул, как ще го проима в 9ти клас не си представям. Едното е за сметка на другото,повече или по-малко. Единици са тези ,които наистина балансират добре,аз такива не познавам от околните ми деца.
*

ванх,абсолютно,само че 2те са несъвместими в 1 дете..репутацията на "спортистите" не беше завидна в моя град скул,та и оттам има 4-6-10 наум
*

За ползата от спорта не говоря.Говоря за мита (за мен)  "със спорт взимаш стипендия за колеж и си върха по всички параграфи".

# 479
Моите наблюдения до момента са, че по въпроса за спорта разликата от уни до уни и от спорт до спорт е до небето. Има значение колко са на почит (т.е. доходоносни) съответните спортове в съответното училище и кое е официалният приоритет на администрацията. Моите студенти в скъпия частен суперлативен университет жонглираха училище, спорт и още нещо извънкласно като студентско правителство или вестник, без да им мигне окото. Това съвсем буквално, защото не спяха хората с дни (то и аз там не спях). Но там спортисти се приемаха със САТ не по-нисък от минималния и никой не минаваше между капките с извинителна бележка от тренера. Освен това администрацията залагаше на академичната слава на университета, спортни успехи и очаквания кой знае какви нямаше, освен единия баскетбол, ама и той стара слава.

В големия щатски университет с Биг-10 футболен отбор с всичките салтанати, спортистите бяха кошмар за всички, приемани бяха едва сричащи спортни надежди, официално ни се нареждаше да си затваряме очите за това и онова и т.н. Обаждали ми са се треньори - то момчето добро, дали може нещо там с тоя мидтърм, някакъв екстра кредит... И да, децата като цяло бяха свестни, имаше и много амбициозни сред тях, но спортната програма беше много интензивна, очакванията много големи и не им оставаше време да учат. За други неща като интърншипс и извънкласни пък - съвсем.

Така че отговор един няма по въпроса, според мен. Картинката е много пъстра. Има разлика дали детето се занимава със спорт със и за удоволствие, или гони национални титли.

Общи условия

Активация на акаунт