"Вкъщи смело вече крачи Декемврийското юначе"

• 30 348
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Лили, сигурно ви тормозят зъбките ! Моя съвет е да пробваш с дентокинд ( хапченца за зъбките ) на нас само това ни помогна ...  Hug Успех !  HugОправяйте се бързо ! нас ей така 4 месеца ни мъчиха много и накрая избиха 5 на веднъж ! Не ме питайте тогава какви безсънни нощи имахме и какви мъки видяхме .... Ужас ! Броени дни след това изби и 6-ти зъб ... направо ми се ревеше .. Sad Събирай сили  че това ви чака и вас Sad

# 181
Милинка, не се притеснявай за прохождането и за стъпването на пръсти. Дай време на малчо и ще видиш, че всичко ще е ок!  Peace

# 182
  • София
Ще проходи, после пък ще ги чакаме да проговорят. Така се притеснявах за баткото, кога това, кога другото, а сега не мога да го накарам да мълчи, все има нещо да каже и все е в движение Simple Smile
Да се похваля имам си първокласник. Ходихме със Светлето на първия учебен ден. На нея и хареса музиката, ама я беше страх от многото хора и се разхождахме по двора, докато траеше тържеството. Сега основна грижа ни е да опазим пъстрите учебници от нейните набези. Simple Smile

# 183
Добро утро и от нас момичета.Пожелавам на болните бързо оздравяване,на не спалите да се на спят една вечер поне.И ние се събуждаме вечер по 2-3 пъти за вода.Малката и си седи стабилно и пълзи и се изправя на кошарата,че и обикаля по нея като се придържа.Имам усещането че скоро ще проходи,а на мен не ми се иска много.Хем да тръгне хем не.В къщи сме с камина,имаме и стълби не знам как ще я опазя.На гърнето си седи без проблем и при всяко сядане върши по нещо.Като я питам "Готова ли си?"пляска с ръчички(което означава Бравооо)т.е.свършила е нещо. Simple Smile А относно обувките и аз мисля да и взема едни,че няма зимата по чорапи да я вадя Grinning Проходилката я ползва да се подпира само въобще не мърда,тук там да направи една две крачки и то назад...

# 184
Ооооооох, мислех, че безсънните нощи са само при нас. ooooh! Вече съм хронично недоспала, главата почти непрекъснато ме боли... През деня малката спи 2 пъти и нещо хич не мога да си извадя цицата от устата й през това време. Веднага се буди, без значение дали я държа или сме легнали на дивана/леглото. И аз почвам да се изнервям с кърменето. Имам 2 заместени хранения, 3-тото е частично, но й давам между тях да си сукне малко, че вода не ще. Не толкова това ме бърка обаче, колкото приспиването на гърда. По никакъв друг начин не може. #Cussing out Ако не дам да засуче, означава да слушам страшен рев, щото й се спи. Накрая би заспала, но от умора (заради реването). Ами не ме устройва, няма как всеки път да я приспивам с такъв луд рев. Нито имам толкова железни нерви, нито смятам, че е добре за нейния организъм. Но направо не знам как да я приуча по друг начин да заспива... Tired

# 185
*Teddy* Ако се цедиш и и дадеш с шишенце,като заспи да я оставиш.Предполагам че пак няма да стане тя ще си иска цица....Много лошо така и аз бях по едно време с постоянно главоболие заради недоспиване.

# 186
  • София
Галя от известно време е като пристрастена- не може без мен, крещи, пищи, реве и това ужасно ме изнервя. За капак се научи да си бърка в устата и да повръща. Днес сме на консултация и ще ви се отчета. Голям зор дава да ходи, но не иска в проходилка, предпочита да се държи по мебелите.

# 187
Mirela Filcheva, абсурд! За цедене не ща да чуя! Стига ми как ставах по няколко пъти на нощ в началото (по ирония на съдбата малката тогава спеше целонощно) да цедя, защото ми се пръскаха гърдите и рискувах да направя някоя беля. Направих запас от 13-14л. във фризера, до който така и не опрях (и още не съм го изхвърлила, а срока на годност би трябвало да е изтекъл... ми свиди ми се, като знам колко усилия съм положила...). А и да исках да чуя за цедене, малката не ще да чуе за шише. Не е просто проблемът във водата. Шише и биберон-залъгалка отказа сама в един момент и сега съм не само с вързани ръце, ами направо и с вързани крака. Confused

# 188
*Teddy* Предположих че ще ми отговориш нещо подобно и за това написах че и така няма да стане.Срока на замразена кърма до колкото си спомням е 6месеца.Стискай зъби давай цица и това е явно няма друг вариант. Sad

# 189
  • София
Явно това с неспането е заразно Mr. Green И яз съм хронично недоспала, а сутрин ставането ми е голяма мъка Sad Вечер нямаме проблеми със заспиването - заспива бързо, но тази нощ се събуди в 4 часа и като каза, че няма да спи и така до 6 часа #Cussing out Какво ли не опитахме с баща му: вода давахме, носехме се на ръце, дадох му да цока, при нас малко го сложихме на леглото.....е няма и няма заспиване #2gunfire Най-накрая  #Cussing out #Cussing outсе измори от реване и мрънкане и ми заспа в ръцете Sad Предната нощ пък беше събуждане през час #Cussing out Абе чак ми се струва нереална възможността някоя нощ да спи без да се буди и без ревове Mr. Green

# 190
  • София
Май е 3 месеца срока за замразена кърма. Аз изхвърлих няколко пакета. И аз не бих цедила, така и не се научих като хората и ме болят гърдите после, а и ми е безкрайно неприятно. Хич не е лесна работа кърменето, и на мен ми писва понякога, особено като се похапем и поборим и остана с пълни гърди... Никола заспива на гърда, но вечер дохранвам с АМ от шише, а после му слагам бибата и продължава да спи, като прецоква залъгалката. Но той ако е много уморен и гладен заспива, та не знам какъв съвет да дам.
Също така се буди по няколко пъти на нощ с рев. Ставам, слагам го да легне, понеже докато направя двете крачки до леглото вече е прав, галя главичката, казвам "тихо-тихо, нанкай", бутам му бибата в устата и си лягам пак. Ако се изправи го оставям, обикновено бързо заспива. На ръце не го взимам, ще вземе да му хареса и да ме изнудва  Laughing Той много ги умее тези работи, голям е артист.

Чета, че ги оставяте децата да щъкат из къщата. Аз моето не смея, не иска да си играе, иска да се изправя, и то по твърдите и опасни мебели. Сега преди малко го оставих за малко, изправи се на холната маса, постоя и после като сядаше си издумка главата в ръба. Понякога и в цял ръст се пльосва и не знам... А ако е решил, че нещо ще прави и не му дам е голяма драма. От команди като "не", "пусни" и други файда никаква. Не знам дали още не разбира или не го интересува, че не давам нещо. Или да го оставя да се удари няколко пъти и да се надявам, че хем няма да е сериозно, хем ще се научи да се пази повече  newsm78

# 191
В къщи сме с камина,имаме и стълби не знам как ще я опазя.На гърнето си седи без проблем и при всяко сядане върши по нещо.Като я питам "Готова ли си?"пляска с ръчички(което означава Бравооо)т.е.свършила е нещо. Simple Smile
Joy браво на детето  Grinning И Дарко като свърши нещо в него пляскаме и викаме браво, но сам още не е започнал.
За състоянието на дома - и ние сме така, тя камината е на долния етаж, в една стая, през която се преминава, тя не ми е чак такъв проблем, ама от радиаторите незнам как. Сега в столчето за хранене го слагам до радиатора, че няма място къде другаде и веднага започва да барабани по него  Crazy
Кърма не съм замразявала, а близнаци можех да кърмя без проблем, нямам място в камерата, а и не бих дала на детето мляко, стояло 5 месеца примерно  Peace

# 192
 Thinking Майки на момчета, колко см. е обиколката на главата на вашите бебоци? Нашата е 43 см. и педи каза, че нормата е 45 см., но нищо повече не спомена.
Ето развитието през месеците:

Роди се с 35 см.
1 м. 36.5 см
2 м. 37.5 см
3 м. 39 см.
4 м. 40 см.
5 м. 41 см.
6 м. 42 см.
7 м. 42.5
8 м. 42.5
9 м. 43

Моя не го знам тая нощ колко ще е кисел. Снощи заспа спокойно в 1.30 ч. Събуди се в 5.30 ч. цокна и заспа до 7.30 ч. Заспа едва в 14 ч. и то благодарение на това, че го взех в мен и докато го друсна 2-3 пъти и заспа. Ей го на събуди се.  Tired А колко пъти се събуди за тоя един час сън няма да коментирам.

# 193
Леана За жалост кърмих кратко,не замразявах кърма но ако знаех че ще секне щях да си я замразя и после да я храня още поне месец.Но карай мина и това.Мен радиаторите не ме притесняват толкова защото там ще се опари, а на камината(не е зидана) ще се изгори.Ще има ревове,я изгорени,я паднали,стълби това онова....Няма как това е положението,те да тръгнат първо пък после ще ги мислим.

# 194
Здравейте и от нас Hug Hug
ооооооооооо за съня отдавна при нас е мираж Rolling Eyes-в смисъл заспива към 22ч и така да 1,30-2 и после мрън,вода ,биба,местя го при нас и така Flutter

а за изправянето и аз мисля,че при всяко дете е различно,но пък ми е притеснено и на мен Embarassed-определено не се изправя сам-прави лицеви опори,набира се ,после се премества по корем и с краката надолу и дупето иска да слиза от дивана,като го подпирам много се радва и си стои прав,но сам не сме я да го оставя,нестабилен ми е още,може изаради голямото дупе Crossing Arms Whistling Whistling

иначе имаме напредък с кухнята-е верно храним се по 30мин-песни,занимавки и така-но хапваме,макар и не с огромна охота

а на гърнето -хич не иска да стои,според мен му е малко,подариха ни го,но май ще купувам дурго....

Щях да питам нещо,ама се отнесох..уфффффф

Общи условия

Активация на акаунт