Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 063
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
wdv, точно така. Тъкмо това и аз щях да пиша. Понеже има течни/прахове с различна концентрация, трябва да се гледа броят на пранетата, а не литри, килограми и т.н. Не се научихме, ей!

На западните прахове/течни таблицата е по-сложна: има дозировки за мека, средна и твърза вода. На нашите е опростена: дозата за мека и средно твърда вода е еднаква.

# 676
  • Варна
Тогава как да разбера дозата за праха, след като на холандския Ариел и на немския Персил пише доза в ml, а уж е прах ? ! Аз очаквах да има мерителна чашка вътре, но няма, току-що го отворих.Май си личи, че купувам прах за пръв път през живота си - досега все гел...Имам само мерителни чашки в ml, за гел.

# 677
Стедра, мерителните чашки за прах за пране също са градуирани в милилитри Wink.

# 678
Стедра, мерителните чашки за прах за пране също са градуирани в милилитри
...защото е по-лесно да се измерва в милилитри, а не всеки път да се вади кантар и да се мери в грамове.

# 679
  • Варна
Благодаря ви, само не разбрах дали чашките за гел и прах са еднакви, тоест, мога ли да си ползвам сегашните чашки, които са само в ml ?

# 680
  • Стара Загора
Да, можеш да ги ползваш - еднакви са .

# 681
От кой препарат за пране на черни дрехи сте най-доволни (за предпочитане някой с по-наситена миризма)?   wash

Присъединявам се към питането. Аз не държа на миризмата, а на това да изпира добре и най-важното - дрехите да не избеляват. В момента ползвам Первол за черно пране и не съм доволна. Черните дрехи избеляха.

Coral  и нищо друго. Вече няколко години не му изневерявам Crazy

# 682
От къде можем да си купим Coral?

# 683
  • Варна
Адски скъпо излиза тоя Coral, ако се ползва при твърда вода, направо е възмутително...15 пранета само, и то - при съвсем леко замърсяване...За тия пари не може да няма по-добро.Помня препоръката на Guess, че най-доброто е Persil Megaperls и Ariel Super Compact - вероятно е по-добре от Coral...Къде греша ?

# 684
Корал е препарат лайтдюти май се наричаше Laughing, т.е. не е за чаршафи и хавлии, а за материи, които изискват по-нежно третиране, градуси, центрофуги и т.н.
С него няма да тръгнеш да бориш петната от кетчуп по покривката.

И да, за черно Корал е незаменим.

# 685
Адски скъпо излиза тоя Coral, ако се ползва при твърда вода, направо е възмутително...15 пранета само, и то - при съвсем леко замърсяване...За тия пари не може да няма по-добро.Помня препоръката на Guess, че най-доброто е Persil Megaperls и Ariel Super Compact - вероятно е по-добре от Coral...Къде греша ?

грешката ти е, че момичетата питаха за най-доброто за черно, а ти се сещаш за Persil Megaperls и Ariel Super Compact. И според мен не е скъпо, защото имам качествени материи черно пране един път в седмицата. Точно от него ли да пестя? А другото е 5-6. На тях слагам Ариел Компакт или течен Ариел колор Mr. Green

# 686
  • Стара Загора
Аз купувам корал и персил за черно, но почти винаги ми е пълна пералнята с тениски, черни анцузи и панталони. Пера всеки ден и просто ми е невъзможно да пускам само 2-3 кг пране с черно увеличавам дозата, ама не ме кефи нещо.

# 687
  • Русе
Аз купувам корал и персил за черно, но почти винаги ми е пълна пералнята с тениски, черни анцузи и панталони. Пера всеки ден и просто ми е невъзможно да пускам само 2-3 кг пране с черно увеличавам дозата, ама не ме кефи нещо.

Кой от двата "не те кефи", за да знам какво да търся. Макар, че тук в Ловеч нямам никакъв избор. Персила мога да си го купя, но за Корал-а ще трябва да почакам да си ида до Русе в Карфур. Интересно как до сега не съм обръщала внимание на този Корал newsm78
Черно пране и аз имам доста. На синът ми анцузите са предимно черни или тъмно сини. Задължително 2 перални в седмицата се пускат с черно пране.

# 688
  • Стара Загора
Не ми харесва , че дозировката е за 2-3 кг, иначе перат добре и двата.

# 689
Да, точно. Черните ми дрехи не са много, събира се макс по една пералня седмично, но всички те са или фини материи или дънки индиго, чиито цвят ми се иска да запазя по-дълго. За това бих предпочела да си купувам и по-скъп препарат, но да знам, че дрехите няма да избеляват и ще миришат хубаво Simple Smile  Peace

Coral го има в Карфур? Интересно как и аз не съм го забелязала до сега  newsm78

И друго искам да попитам - когато имам черни пуловери кое е по-добре - препарат за пуловери, или такъв за черно пране?

Благодаря ви  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт