Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 444
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Някой знае ли правилата на играта на ехо савекс?

# 391
  • София
Как се оправя посивяло пране? Визирам бели и кремави хавлиени кърпи, с шарки по тях...

# 392
С това като добавка към праха/гела за пране. Също така е хубаво да се перат на по-висока температура (максималната, която позволява етикета).

# 393
  • София
А това няма ли да избели шарките? Аз затова ги пера с цветното пране, с препарат за цветно, за да запазя шарките....

# 394
Ще трябва да се примириш или с избелени шарки, или с посивяло бяло. Но принципно този Ариел не би трябвало да избели цветното на кърпите, ако боята е качествена.

# 395
  • София
Влизам за да кажа, колко недоволна съм от новите капсули на Персил. Понеже имам доста друг прах, нямах намерение да купувам, но в едно магазинче ми предложиха да си купя една капсулка за 80 стотинки. Реших да пробвам, и от нетърпение едвам изчаках да се събере поне половин пералня за да пробвам.
Като извадих прането, си личеше, че не е изплакнато добре - особено си личеше на тъмните дрехи.
Пуснах още едно плакнене и сега простирам - ами на 2-3 светли дрехи има сини петна Shocked И като казвам сини, имам предвид наситено сини, като основния цвят на форума ooooh! Дано на следващото пране се махнат тия сини петна.

Някой друг имал ли е такъв резултат?

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 14:35 от Мина фон В.

# 396
Не, досега винаги резултатът е добър при мен. С капсула винаги пера пълна пералня. Дрехите са добре изплакнати, няма неразтворен филм, не са ми се цапали дрехи като при теб. Първо се поставя капсулата, а после дрехите, за да може да се разтвори правилно.
Но например с Ariel Excel Gel съм имала дрехи със сини петна, където гелът се е лепнал. При следващото пране се маха.

# 397
За да не е гол запис - пробвах супермаркетските капсули на Персил, за цветно. Биват, но очакванията ми бяха по-големи.

# 398
  • София
Не, досега винаги резултатът е добър при мен. С капсула винаги пера пълна пералня. Дрехите са добре изплакнати, няма неразтворен филм, не са ми се цапали дрехи като при теб. Първо се поставя капсулата, а после дрехите, за да може да се разтвори правилно.
Но например с Ariel Excel Gel съм имала дрехи със сини петна, където гелът се е лепнал. При следващото пране се маха.

Значи е моя грешката - сложих капсулата най-отгоре, върху дрехите, помислих, че от тежестта на дрехите ще се спука преждевременно.
Благодаря, Гес Simple Smile
Ще направя още един опит. Иначе ароматът е на ябълки (или моя нос се бърка нещо?), нетрадиционно ми е.

# 399
Когато пера с капсули се изхитрих и ги боцвам преди да включа пералнята. Иначе има защита, която изхвърля на люка все още недотам разтворената капсула и аз умирам от яд Laughing.

# 400
  • София
И аз ги пробвах капсулите, вече 2 пъти и от незнание ги слагах отгоре, върху дрехите. Но няма поражения, добре перат.

# 401
  • София
Днес купих капсули Корал, надписите са за Белгия и Швейцария, на тях е указано за по-слабо замърсено пране 2 капсули,за по-силно 3, обаче търсих да видя за колко кг пране и не открих.Имате ли някаква представа?

# 402
Моята пералня не изхвърля капсулите, но затова пък не харесва цветоулавящите кърпички и редовно ги залепя на стъклото.
Целта капсулата да се сложи преди дрехите е да може когато пералнята напълни с вода, капсулата да се намокри и филмът от поливинил алкохол да се разтвори правилно. Моята пералня обаче като пълни вода си върти барабана, така че дали ще сложа капсулата първа, или последна, няма значение.

Честно казано, хич не харесвам капсулите като форма за пране. Скъпи са, трябва да ги съхраняваш на сухо място, да ги пипаш със сухи ръце, може да се спукат, срокът им на годност е къс, в употребата им има хиляди условия - кога трябва да ги сложиш в пералнята, да не слагаш по-малко дрехи то 4-5 кг, защото така се пропилява скъп перилен препарат и т.н. Но затова пък са удобни, не ти трябва мерителна чашка, не се занимаваш с оцапотени бутилки, концентрирани са и пестят място в шкафа. Много хора ги харесват.

Днес купих капсули Корал, надписите са за Белгия и Швейцария, на тях е указано за по-слабо замърсено пране 2 капсули,за по-силно 3, обаче търсих да видя за колко кг пране и не открих.Имате ли някаква представа?
За 2,5 кг пране - като другия Корал.

# 403
  • София
Guess Who, благодаря!   bouquet

Имам следният въпрос макар той да е силно субективен или поне аз така си мисля: ако заменя Ариел актилифт за цветно временно с италиански Даш течен за цветно /макар че съм видяла само за бяло и универсален/ дали ще са препарати от един и същ клас като качество на изпиране?
Макар че от първия, който дори си купих от Гърция, съм изключително доволна, а сега твърде вероятно ще взема голяма разфасовка от Борн?

# 404
Въпросът не е субективен. Ариел и Даш (Италия) са една марка под различни имена. Следователно са от един клас и качеството им трябва да е еднакво. Италианският Даш, от това, което съм опитала, си съвпада с Ариел като качество и като състав.

Общи условия

Активация на акаунт