Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 124
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Guess Who, довърши си моля те, мисълта за моята бяла дреха. На предната страница описах какво съм я правила. Седи и чака наставления, милата.
Да, прочетох, че петната са избледнели, което означава, че не изгаряне. Значи трябва да продължиш с избелването (но не с белина, нали). Най-лесното, което можеш да пробваш, е да намажеш петното с кислородна вода, като първо пробваш на скрито място как ще го понесе тъканта. Аз съм си махала петна от кафе върху сини дънки без да мръдне цвета на дрехата, така че мисля, че е безопасно. Та мажеш с кислородна вода и изплакваш и така докато видиш резултат и после изпираш в пералнята отново, че ще го съсипеш от пране това палто. Това му е майката - избелване докато се махнат петната.

Момичета и Дедо,
вижте какво си купих: на http://www.arbrevert.ch/ омекотител този. Не съм го пробвала още, но какво ще кажете за него. Уж био бил, не го взех заради това, а си търсех бебешки омекотител, но нещо не ми хареса миризмата на наличните Ленор, Коколино, Сано, Малициа.
Гес, имаш ли мнение за този омекотител, че ми е много ценно твоето?
Съжалявам нямам мнение, защото никога не съм ги ползвала. Пише, че са екологични продукти, но за съжаление не разбирам изобщо френски и не мога да открия подробности.

# 571
  • Русе
Гес, благодаря ти. След 2-3 дни ще го пробвам и ще дам отзив поне до колко омекотява.

# 572
Guess Who, мерси.

Купих ОМО от магазина в Славейков.

# 573
Не знам как е при вас, но тези капсули на Ариел са ужасни. Поставям ги според указанието първо капсулата и след това дрехите и когато пералнята развърти гела попада между гумата /уплътнението/ и стъклото и пералнята пере без препарат. Първия път помислих, че грешката е в мен и след това много внимавам как ги поставям, но уви пак се е получавало така. Вече си мисля дали да не ги завивам в някоя дреха при поставянето в пералнята. Сега взех Персил да видим те как ще са. Някакви съвети защото пералнята като завърти, врата се заключва и докато не свърши програмата няма отваряне. Иначе перат добре и не оставят петна по черните дрехи.

# 574
  • Русе
Здравейте!
С предното ми питане никой не ме отрази. Да се надявам, че сега ще ми отговорите  Wink
Разгледах новата брошура на Пени маркет и видях, че в събота и неделя ще има АРИЕЛ Актилифт XXL, 5,6 кг., 70 пранета за 20,99 лв. Пише "качество от Германия". Дали наистина ще е немски и дали си заслужава да си купя  newsm78
Преди няколко седмици пак имаше оферта за този прах в Пени. Тогава стигнахме до извода, че е немски и цената е много добра.

Благодаря! Hug

# 575
  • София
Преди няколко седмици май беше с лев надолу офертата...не, че е от решаващо значение.

# 576
Преди няколко седмици май беше с лев надолу офертата...не, че е от решаващо значение.

аз купих тогава от 19,90 за майка ми, тя пере всичко с универсален. И ми се оплака, че не бил както предишния. Предишния и беше Ариел Компкат, наистина немски. Питах я изрично за дозите, спазвала ги newsm78

# 577
Мда, Ариел компакт се различава от стандартния и на мирис, и на външен вид, пък и по състав. Майка ти не е ли доволна как пере този от Пени или си се оплаква за спорта.

Между другото, преди седмица попълних формата за поръчка на мерителни чашки на сайта на Dalli Werke. Реших да си направя експеримент дали ще ми пратят в България. Е, пратиха ми - една за стандартен прах и една - за компактен. Днес ги получих. Изглеждат страшно удобни. От благодарност вече само техния прах Dalli ще ползвам Laughing Обаче в единственото магазинче, където го намирах в Бургас, ми казаха, че повече няма да внасят. А толкова го харесвах.

# 578
От благодарност вече само техния прах Dalli ще ползвам Laughing Обаче в единственото магазинче, където го намирах в Бургас, ми казаха, че повече няма да внасят. А толкова го харесвах.
Наистина ли си харесвала Dalli? Имам спомен, че Дедо беше казвал, че Формил е на Dalli Werke и всъщност е същото като Dalli.

# 579
Да, Формил е на Dalli Werke, както и Tandil на Алди, и Denkmit на дрогерии DM и т.н. Но Dalli и Формил не са едно и също. Има разлики.

# 580
Я да те попитам нещо, въпреки че май е за темата за течните. Ариел в новите опаковки как да позная дали е немски? Преди се ориентирах по "Ariel mit Actilift", но сега на опаковката има три езика "Ariel mit/met/avec Actilift". Искам немски или поне австрийски. Да не се набутам с френски или белгийско холандски.

# 581
Немският не е ли изцяло на немски език без „mit/met/avec“?

# 582
Ами от новите опаковки не съм виждала такива само с един език. Rolling Eyes Преди си бяха само на гръцки или само на немски, а сега са мешани. Дори и в Карфур бях виждала течен Ариел с етикет на три езика: гръцки, немски и още някакъв. Въобще вече са ми много объркани тези Ариели.

# 583
Да, сега като разгледах по-подробно, немският Ариел си е изцяло на немски, има разни надписи Sauberkeit или нещо подобно също само на немски и най-сигурният белег е знакът на Stiftung Warentest.

# 584
  • Варна
Хахаха, сиромах човек - жив дявол...Днес размених допълнен догоре (от мен) белгийски Диксан за кило овче сирене, домашно, и си викам - отървах се, само немско ще вземам вече, и какво да видя...5.6 кг немски Ариел Актилифт за 70 пранета в Penny от утре, за 21лв.Такъв течен ще има и в Пикадили, но за бяло помня, че най-добре е прах.Само ме притесняват избелващите съставки, ако има такива, защото аз имам малко бели дрехи, но препаратите за цветно не ги изпират добре.И затова пера бяло, светлозелено, светлосиньо и светло червено заедно.При това положение, праха ли да си взема за целта, или течния му еквивалент - и двата са немски...

Общи условия

Активация на акаунт