АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 342
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
"Тина Киркова", "Света София" и Първа АГ Болница е едно и също. Тина Киркова е старото име.

Аз също съм се ориентирала към водно раждане, ако всичко е наред. Таткото със сигурност ще присъства, за дула тепърва ще решаваме.

Интересно ми е защо водното да не е подходящо за първо раждане?

# 616
Ами,ако се случи 2 жени в един и същ момент да раждат и двете да искат водно,тогава какво става? newsm78
И аз това се чудя  Laughing, но като цяло - няма много желаещи май-май, може би, защото излиза доста скъпо като за държавна болница. Направо като в частна  Laughing

# 617
Четох коментари в друга тема- това за първа и втора бременност не пречи на водното раждане.  Laughing Аз и без това винаги съм наопаки на традиционните работи. Четох , че не се плаща и за избор на екип..но най-добре на място по-нататък да отида

# 618

Интересно ми е защо водното да не е подходящо за първо раждане?

Казах, че това е мое мнение.
Защото, действително, не си запозната с мащаба на болката. Като цяло раждането ще е нещо напълно непознато за теб. И освен това сама ще трябва да контролираш напъните.

# 619
Sony_M аз се записах на случаен принцип-мои познати ме насочиха към Доктор Белкин в болница Сердика, там приема на кабинет, иначе е в Тина Киркова. За сега съм доволна, иначе съм чувала добри отзиви за лекарите в МЦ Полимед.

# 620
Lastname, благодаря ти!
На мен ми се щеше да е в МД... Ще поумувам още малко.   newsm78

# 621
Здравейте Дами,
Включвам се в темата с най-прекрасни чувства. Бременна съм в 8г.с. От една страна съм страшно притеснена, но от друга съм много щастлива. За мен това е първа бременност, много желана и много се вълнувам. Сега разбирам колко съм невежа и колко имам да уча от тук нататък.
Та вчера ходих при д-р Сашо Георгиев (Майчин Дом) не съм очарована, може би и бях много притеснена и не зададох всичките си въпроси, а някои от обясненията не ги чух. Но поне бебони има сърдечна дейност. Тепърва ми предстоят изследвания. А и имам въпрос, каква част от изследванията се поемат от ЗК?

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 13:20 от tiiliaz

# 622
  • Варна
Момичета, доста от рано я зачекнахте темата.
Както се казва "Човек предполага, Господ разполага"

Една приятелка още от началото й казаха, че ще е секцио, заради един нейн проблем (не беше таза) и защото бебето вървеше голямо. Да ама не, като почна да ражда имаше разкритие, всичко беше наред и решиха да дадат шанс на природата.  Роди за нула време бебе 3.800кг, с проблема й и без упойка. Преди това се беше настройвала 6м за секцио.
А обратните случаи са още повече - седалищно, скъсена или увита по няколко пъти пъпна връв и плановете за естенствено раждане изведнъж се преобръщат.

За мен лично е важно да е живо и здраво бебето и аз самата. А иначе за раждането каквото дойде, не смятам да го мисля от сега.

tiiliaz Добре дошла, погледни малко по-назад в темата, някой беше пуснал линк към НЗОК за това какво се включва.

# 623
  • София
Здравейте момичета,

Да ви се похваля - от другата седмица живот и здраве започвам най накрая работа, НО сега най много ме мъчи това кога да им кажа, че съм бременна. Преди да започна и да си подам всички документи за изготвяне на ТД ( който е 6 месеца срок на изпитване в полза на работодателя ) или след като го подпиша и съм започнала работа?
От това много се притеснявам....тъй като много трудно успях да си я намеря тази работа - чрез бивш колега от бившата ми фирма.
А и до колкото разбрах след като съм на изпитателен срок и той е в полза на работодателя не съм защитена по никакъв начин.

Ще се радвам да споделите мнение - каквото и да е то.

P.S. А за раждането - аз съм се насочила към Токуда и смятам да раждам по естествен път разбира се ако нещо не се обърка.

# 624
Виж приложение No 15 за майчино здравеопазване.

http://www.nhif.bg/web/guest/204

# 625
Виж приложение No 15 за майчино здравеопазване.

http://www.nhif.bg/web/guest/204

Мерси много, ей сега ще го погледна.

# 626
Mirama така ви се радвам като казвате как си хапвате  Hug при мен положението е много зле   Sad нищо ама наистина нищичко не ми се яде, направо незнам как ще я карам така....аз бременна ли съм кво ли  Wink. За сведение с предишната бременност се разцепвах от ядене и като чуех за нещо все ми се прияждаше.

lastname,  и аз съм така Sad постоянно ми се гади и ям само тестени закуски, форнети и кроасани. Никакви зеленчуци и никакви плодове не мога да ям и вече се притеснявам, че до бебс не достигат достатъчно витамини Sad На всичкото отгоре все забравям да си пия фолиевата киселина  #2gunfire
М/удругото, вие по колко фол. киселина пиете? Аз по едно хапченце, а моя приятелка са и били изписали по 2 на ден... newsm78

# 627
  • София
Mirama така ви се радвам като казвате как си хапвате  Hug при мен положението е много зле   Sad нищо ама наистина нищичко не ми се яде, направо незнам как ще я карам така....аз бременна ли съм кво ли  Wink. За сведение с предишната бременност се разцепвах от ядене и като чуех за нещо все ми се прияждаше.

lastname,  и аз съм така Sad постоянно ми се гади и ям само тестени закуски, форнети и кроасани. Никакви зеленчуци и никакви плодове не мога да ям и вече се притеснявам, че до бебс не достигат достатъчно витамини Sad На всичкото отгоре все забравям да си пия фолиевата киселина  #2gunfire
М/удругото, вие по колко фол. киселина пиете? Аз по едно хапченце, а моя приятелка са и били изписали по 2 на ден... newsm78

Хахахаха това е от бременността и аз понякога забравям - примерно 1 - 2 пъти в седмицата иначе през другото време си я пия. На мен пък точно обратното постоянно ми се ядат някакви салати и таратор....готвено спря да ми се яде. Сутрин ми се ядат или спагети или макарони.

# 628
Аз пия по 1 ф.к., досега 3 пъти съм забравяла.
Иначе зеленчуци и плодове ям, един вид късметлийка съм, че на мен само това ми се прияжда, като видя. Другите неща и под носа да ми ги подават, пак ми е почти все тая за тях. Особено шоколад, направо лошо ми става като видя  Rolling Eyes
А, да, и спагети и макарони ми се ядат  Laughing А от онзи ден - люти чушки  Shocked

# 629

[/quote]
lastname,  и аз съм така Sad постоянно ми се гади и ям само тестени закуски, форнети и кроасани.
[/quote]

От сутрин до вечер ми се гади. Понякога стигам и по далеч от гаденето........ но само 3-4 пъти.
И аз хапвам много тестени изделия. Фол. киселина ми я изписаха до 3м, по 1 на ден (40mg)
Изписаха ми и магнезий, но не разбрах за какво е и се чудя дали да го пия.

Общи условия

Активация на акаунт