АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 385
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Сутиен си купих от магазин за бременни,за 16 лв.без банели,чист памук
Ася20, може ли да споделиш откъде си купи този сутиен, цената му е страхотна... в сравнение с 60лв.  Hug

maminka23, защо трябва да убеждаваш мъжа си за изследвания?
С мъжа ми взимаме решения заедно, а да не говорим, когато става въпрос за бебето ни.  Heart Eyes
Под убеждавам нямам предвид, че ако той е против, а аз съм...няма да си направя ФМ - ще си я направя, но ще е хубаво и той да разбере важността му. Примерно за БХС - той беше за, а аз против - сега и двамата сме против, защото се информирахме и обсъдихме.  Hug

П.С. И аз започнах да разглеждам детски колички, мъжът ми е много запален по тази част и се редуваме пред монитора.  Laughing Не очаквах, че е толкова трудно да се избере количка...  ooooh!

... Преди малко попаднах на ето тази количка ABC Design - Бебешка количка 3-Tec Raspberry/Dark brown 3в1 Промо пакет  Crazy
С таткото много си я харесахме, някой има ли впечатления?

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 23:24 от maminka23

# 496
  • София/Варна
Девойки, никога не е рано да се говори за кърмене Simple Smile. Дори и в момента телата ни се подготвят за този процес. Под давление на хормоналния коктейл млечните жлези нарастват и се опитват да се сборят за територия с мастните тъкани, оформящи гърдите. Обостря се сензитивността в областта на ареолите и зърната, което е свързано до голяма степен с рефлекса на потичане.

ani27, за съжаление все повече са жените, които по чисто физиологични причини срещат сериозни и трудно преодолими проблеми при опитите си да кърмят. Основно са свързани с хормонални дисфункции, които пък се дължат отчасти на по-късната възраст, на която се ражда, а също така и на начина ни на живот (стрес, хранене, замърсяване на околната среда).
Според някои научни изследвания не добре контролиран СПКЯ може да доведе до хиполазия. Хипотироидитът пък е виновник за недостиг на количествата. При хипертироидизъм има проблем с рефлекса на потичане, което често води до зверски запушвания, отказ на децата от гърда и естествения край на кърменето.
Консултирала съм и майки с оперативно отстранени фиброаденоми или с мастектомии. Когото корекциите са по едната гърда, няма проблем - и с дн гърда се кърми. Но когато става дума за операции и по двете гърди, има вероятност голяма част от каналите са прекъснати и кърменето става мисия невъзможна.
Има и още, но няма смисъл да ви затормозявам отсега с това Simple Smile.
За голяма част от казусите им решения, но не всеки им достъп до информация за конкретния проблем,  особено в сферата на хормоните. Ендокринологията и без друго е един от най-младите клонове на медицината. Аз намирам инфо основно на английски, при това е доста оскъдно и пълно с терминология.

ася20, съжалявам, че с първото ти детенце си била въведена в заблуда. Още в 4-5 месец от бременността организмът на майката започва да произвежда коластра. Тази течност е в малки количества, но в нея има всички необходими хранителни вещества за бебето през първите ден-два след раждането, докато слезе кърмата. В коластрата има и доста вещества, които спомагат за по-бързата адаптацията на детето към околния свят. Затова не я пренебрегвайте и слагайте бебчетата да сучат при първа възможност след раждането, нищо че кърмата ви не е сляза.

Абе аз все си виках, че гърдите ми не са мръднали, ама....днес си облякох една риза, дето си я носих пролетта и горе малко зор се закопчава. Е ако пораснат още, ще се гръмна. (((
С това ме успокои Simple Smile.
Притеснявах се да нямаш хипоплазия, когато сподели, че предния път не си имал промяна на гърдите.

Пазете се девойки, че с промяната на времето започват да върлуват разни разнообразни вируси. А това, че сте си у дома, не значи, че няма кой да ви ги донесе гадините.

Аз имам голяма драма да се запиша на ЖК. Близо до нас имам една частна болница, която ми е много удобна. Като отидох при тях, избраната от мен лекарка, ми сподели, че имат нареждане отгоре да записват на ЖК само жени, които имат намерение да раждат при тях  Rolling Eyes.
Следващото удобно за мен място е Майчин дом, но още ме втриса след посещението ми в спешния им център и срещата с дежурния им лекар.
За МД ми препоръчаха д-р Коларов, тъй като е и ендокринолог.
Друга опция ми е 20 поликлиника, но там нямам идея какви специалисти има и дали ще искат да ме запишат с всичките ми придружаващи екстри. Много лекари се притесняват да се разправят с жени с хормонални проблеми.

# 497
Не знам дали има момичета именячки, но ако има да им е честит празника!
 При мен няма особена промяна, освен че започна да ми се връща желанието за секс, та най-накрая таткото да се успокои след 10 дни на сухо(може и повече да бяха).

# 498
добро утро
имам много страници да ви чета
аз събота и неделя не ми е удобно да вися на компа
но сега ще се върна да ви прочета  Hug

# 499
Добро утро и от мен. ))

KayRenn, не знам, ама вчера вадих сантиметъра и голямо мерене падна. ) Ами поне по мерки си е същото положението, пък ще видим. )
Предния път наистина не мръднаха, от началото до края на бремеността, че и след това си носех сутиените.

maminka23, показаната от теб количка е същата, която аз ще купувам. Но с 500лв повече.
Аз за това избягвам да пазарувам от БГ.

# 500
KayRenn, много се радвам, че в темата си имаме консултант!   bouquet
Определено си ни много полезна и занапред ще бъдеш, особено след раждането  Hug

Аз също съм със СПКЯ от както се помня и с хиперфункция на ЩЖ от 8г., която след първото раждане няколко пъти преминаваше в хипо. За щастие при мен ината и упорството, че "АЗ ще кърмя на всяка цена!" се оказаха по-силни от хормоналните проблеми и до днес кърмя (въпреки, че последните седмици имам чувството, че няма почти нищо в гърдите). Кърмата ми слезе чак на 4тия ден (това много ли е късно  newsm78 ) и първите месеци постоянно пиех лактогонни чайове и ядях абсолютно всичко, което четях, че е за образуване на кърма. Освен това се цедих 7 месеца, за да стимулирам допълнително. Направо се ужасявах от мисълта, че може да ми намалее или спре кърмата. Та мисълта ми е, че с повече информация, каквато вече има много и с подкрепата на най-близките и консултантите, нещата до някъде могат да бъдат подобрени в тази насока, като разбира се изключвам случаите когато това наистина е невъзможно. Но все си мисля, че тези случаи не са чак толкова много. Знам ли, все пак не съм специалист, а говоря за себе си..

Гърдите ми първия път пораснаха много, ама много малко, може би една идея само, а сега не са мръднали, ама нали има и кой да се грижи за това Wink

За количките - аз много си харесвам нашата x-lander, но пък си е тежичка. Сега търся кош за новородено за нея, че я купувахме когато малкият беше почнал вече да седи, пък беше и пролет и не ни трябваше този кош. Иначе от моя опит мога да кажа, че големите гуми са предимство заради разбитите ни улици и тротоари, пък и по-лесно се качват по стълби  Peace

ПС: Честит първи учебен ден на всички дечица, които за първи или пореден път тръгват на училище и техните родители! Много успешна и ползотворна учебна година!

Честит празник и на именниците, както и на софиянци!

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 09:37 от barbaletka

# 501
Приятен празник на именниците!

Ася20-и аз с малкия имах такава количка,беше ми супер удобна и много стабилна,но малко се позахаби,а и загубихме зимното покривалои сега съм решила тази да я ползваме по-скоро за лятна,а ще си купя друга.

# 502
И аз ги гледах тези колички на ABC Simple Smile и на мен много ми харесват, но дали са удобни не мога да кажа.
Mirama, твоята от къде ще е? ( не съм чела назад, може и да си писала...)

# 503
  • Пловдив
На ABC Design още предния път и бях хвърлила око Mr. Green В последствие таткото ме разубеди и взехме друга... И тя излезе супер сполучлива, за доста по-малко пари всъщност, сега видях линка, който е пуснала Mirama... За 250 евро мога да се пробвам да навия мъжа за нова Mr. Green, но това си ми беше любовта от пръв поглед hahaha
Преди 7-8 месеца някъде бяхме в парка и до нас на пейката седна майка с такава количка (черно и оранжево - точно каквато си бях харесала и аз) и мъжа после коментира колко добре изглеждала количката, че сигурно била удобна и т.н.т. щях да го убия hahaha hahaha hahaha Като му казах, че точно тази количка съм му показвала на времето, не искаше да повярва hahaha

Сега покупката на количка няма да е на дневен ред, но за кошница за кола от сега се оглеждам... набелязала съм 100 модела, но никой не ме грабва от раз newsm78 Трябва да прегледам таблиците на ADAC и тогава да се разровя по-сериозно...
Миналата година горе-долу по това време започнахме да следим офертите за столчето, което взехме на дребния... Все се надявах, че ще го хванем на промоция, но не стана Sad
В крайна сметка го поръчахме края на ноември, пристигна на 08.12, а от 10.12 беше на половин цена в amazon #2gunfire

И сега да се оплача... тази сутрин се събудих с мокра нощница в областта на гърдите Shocked това не ми се беше случвало от година и 9-10 месеца насам hahaha Уж не са си променили размера, но сякаш млякото се е увеличило... Или пък рефлекса на потичане се е задействал newsm78
Абе не знам, но май ще си взимам подплънки за кърмачки, че си теча като новородила #Crazy

# 504
И аз ги гледах тези колички на ABC Simple Smile и на мен много ми харесват, но дали са удобни не мога да кажа.
Mirama, твоята от къде ще е? ( не съм чела назад, може и да си писала...)

Количката ли?
От Германия ще я поръчвам. Ако днес не си променя мнението. )) Но едва ли, при тази цена. )

sweet_maniche, мога да ти препоръчам Kiddy, аз съм с такъв сега за щерката и съм изключително доволна. И на тестовете е ок.
За дизайн толкова няма какво да го гледаш, имай предвид, че ги дават до 13кг, но въпреки че щерката беше дребна, още на 1г. вече и беше отеснял, а тогава беше 9кг.

# 505
  • Пловдив
Оооо, за столчетата дисертация мога да напиша hahaha
Виж относно кошниците си признавам, че съм доста боса... Ще чета, ще гледам, ще сравнявам... Все до февруари-март ще съм избрала Whistling
Там поне мъжа няма думата - с избора на столчето на малкия го убедих, че това е нещото, от което пари не се спестяват, така че бюджета де факто ще е неограничен Simple Smile
Е, ще гледам да се вместя все пак в някакви норми, за да може евентуално да изкрънкам и количката hahaha

# 506
sweet_maniche, аз за столче не съм се тръшкала толкова, количката ми беше пълен комплект и си дойде със столчето, а после купихме направо категория 9-36кг.
Сега само се нуждае от смяна на тапицерията, защото е памучна, и с течение на времето и печене на слънцето тук, там се прокъса. А оригиналните са по 50-60Е. ) И на всичкото от горе за няколко месеца мистериозно изчезнаха от пазара.

Кошница за какво ти е? за новородено ли имаш предвид?

# 507
  • Пловдив
Да, за новородено.
И нашето столче е 9-36 и за тапицерия (лятна) първо дадох 50 лева, а след като на втората седмица се скапа, си купих оригинална за 50 паунда Mr. Green
Не е мръднала изобщо, но сега ще я свалям и прибирам за догодина Simple Smile

# 508
sweet_maniche, ако ще ползваш старата количка трябва да провериш кое ще може да се закрепя за нея.

# 509
  • Пловдив
О аз съм с по-особено мнение относно закрепването на кошницата към количката Grinning
Затова и не ме бърка особено Simple Smile

Изчезвам за сега, че ме чакат лекари и кабинети Whistling ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт