Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 629
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета.Извинявайте,че така нахлувам в темата ви.Само искам да ви кажа,че моето бебче е вече на 11 месеца и не ми трябва вече помпата за кърма.Ако някой се интересува-модела е Medela -"Pump in Style" (http://prodavalnik.com/dvoyna-elektricheska-pompa-za-krma-quotme … ela-quot-i9547507)
Пожелавам късмет и кураж на всички неродили мами,а на родилите-честито и разбира се пак кураж,понеже ще ви е нужен на всички Simple Smile
Здрави бебенца на всички! Hug

# 166
Аз също искам да ви питам нещо относно имената,на 14.09 е Кръстовден и ако се роди тогава бебето дали трябва да го кръстя Кристина примерно?Аз не съм много убедена и съм на мнение,че трябва да е името което съм си избрала но таткото мисли друго и аз взех да се колебая. newsm78

# 167
juli, ако се роди на 25ти Ефросиния ли ще я кръстите?

http://www.imenata.com/month-9-2012.html

Според мен това изобщо не е задължително! Може да си кръстите детето както пожелаете! Стига да ви хареса и на двамата Hug

# 168
Лелеее запис на 12 страница  Crazy Crazy

Честито на всички обебени мамитаа!  Heart Eyes Heart Eyes

Голеееми прегръдки на всички все още 2 в 1!  Hug Hug Hug

# 169
На мен Марина ми харесва   bouquet На галено може и Мари. На мен производните на Андреа и Адриана не са ми никак по вкуса нещо... Rolling Eyes
А с "А" има толкова хубави имена. На мен фаворити са ми Александър, Антон, Андрей...
Това с раждането на празник и името според мен е по желание. Съвсем не е задължително. И по-скоро за наистина големи празници- Йорданов, Иванов, Димитров-ден.. То, ако погледнеш сега из нета всеки ден някой има имен ден.
За зодиите май ми е все тая. Искам здраво и хубаво бебе  Flutter

# 170
tiya_4  няма ли да се запътваш към болницата? Simple Smile  Heart Eyes

# 171
Честито на мама Евваа
Стискам палци на Калина и Толинка!
Петрусинда  аз ще раждам в ОБ но без избор на екип.
Джули  аз съм родена на Цветница и не нося име на цвете,няма значение според мен,както си решите,но е хубаво ако искаш да има имен ден,поне да са 2 отделни дати,повече празници да има детето Simple Smile

# 172
  • Пазарджик
...
Благодаря за подробния отговор.  bouquet
Още два пъти успях да дам нежеланата гърда по предложения начин. В крайна сметка с рев и настойчивост от моя страна успява да я изсуче. Не виждам никаква разлика между зърната и струята на потичане не двете гърди. Имам чувството, че основния проблем се получава от това, че гърдите ми са по твърди в началото и той изтърва много, тъй като е нетърпелив. Изцеждам по малко в началото, но може би не е достатъчно...Освен това се получава едно "хлъзгане" от изтеклото мляко, което му пречи да захапе отново. И така - бърша и давам пак докато се успокои и започне да суче спокойно. Пробвах да изцедя по малко и да му дам 10-тина грама кърма или вода от шише преди да го сложа на гърда. Определено му се получават по-добре нещата така, но при последните 3 кърмения отказа да близне шишето и пак се борим в началото. Crazy

Легналата поза и биологичната изобщо не ми се получават - ако не му придържам и бутам в устата зърното изобщо не може да захапе сам... Може би аз не правя нещата както трябва или зърната не са ми читави съвсем newsm78 Иначе при биологичната поза - пак си търси предпочитана гърда.

Може би наистина това са блистери - пробвах да ги обтрия леко с кърпа докато си вземах душ и днес почти не се забелязват - поразовяли са. Дано не се появяват повече:) Благодаря за съветите Hug

Сега се чудя, как да разбера, че Влади е изсукал цялата гърда преди да подам другата. Колкото пъти да пусне, като го сложа на същата пак си захапва там и си дърпа. Нали не е задължително да суче от двете на едно кърмене? Започнах да ги редувам и сякаш му стига количеството от едната Rolling Eyes Мога ли да спра доизцеждането с помпа без да застраша кърменето по някакъв начин?

Miii,

спряваш се много добре. Чудесно си се ориентирала как да се справиш с хлъзгавината. Като идея - може след като засуче, да придърпаш тялото на Влади максимално близо до теб. По този начин се получава по-добър контакт и обикновено по-трудно се разваля вакуумът, а от там и по-рядко бебето изпуска зърното.

Идеята, която sky* ти е дала за омекотяването е много добра и се радвам, че работи при вас. Понякога е нужно известно време, докато бебето стане по-силно и по-добро в самото сучене. Има един такъв период на нагласяне, при който много често се получава именно това изпускане на зърното и отново засукване.

Относно легналата и биологичната поза - понякога е нужно малко време за да се нагласите и напаснете. В случай, че се чувстваш добре, можеш да опитваш от време на време, без да си даваш прекалено много зор  Grinning

Обикновено, когато бебето изсуче едната гърда, то само я пуска. След това може да се оригне и ако изглежда, че все още не се е заситило, може да му се предложи втората - то само ще покаже дали я иска или не. Все пак това се случва по-често, когато бебето вече е по-голямо и по-умело в сученето. Ти чудесно си се сетила да предлагаш отново първата гърда засега. Напълно е възможно да успява да се нахрани и само на нея. Едно от нещата, по които може да се ориентира майката, са пеленките - в повечето случаи 5-6 добре напишкани пелени за 24 часа, с поне 2-3 обилни изхождания са показател, че кърмата е достатъчна на бебето (изключително кърмено, което не приема друго освен кърма - нито вода, нито изкуствено мляко, нито чайчета, нито друго).

Доизцеждането с помпа по-скоро е необходимо, когато има притесненя за количеството кърма и се цели допълнителна стимулация. В случай, че в момента кърмата ти е напълно достатъчна на Влади, по-скоро доизцеждането не е необходимо. Дори се препоръчва постепенно да се премахне, за да се позволи на твоето тяло да регулира производството спрямо нуждите на Влади в момента.

# 173
Мии в последното изречение наблегни на постепенно премахване.

# 174
osmiqoblak, повярвай ми нямам търпение! Ама сега така съм се заела с преправянето на старите мебели у дома...все едно никога няма да раждам! Но утре ще ходя сутринта в болницата вече самосиндикално. Поне да съм под наблюдение, че само във филми се вкарвам! Аз от началото си бях решила, че на 13ти ще се ражда и то май има шанс. А защо на 13ти? За да може като порасне момчето, да си празнува спокойно, да изтрезнее и на 15ти - айде на училищеее Joy Така съм го замислила. Crossing Arms

# 175

Утре ще ходя в ОБ и там да ме видят, че нали там ще раждам. Има ли софийски мами дето са решили да раждат там. Аз вече един път питах, ама само Edna ot nas се обади , че е мислела там да ходи ама си е променила решението.
И аз мислех там, мислех с избор на екип, който беше 350лв, но след като го увеличиха двойно реших да е в МД.
Днес ходих на тонове в МД, това е безобразие, имаше огромни опашки, нямаше достатъчно места за сядане, за едните тонове чаках 3 часа, два пъти чаках по 30 мин на регистратура, направо нямам думи, ще ходя другаде следващия път.

# 176
http://zabliznacite.wordpress.com/  Ето,жената 3 бебчета е родила нормално  за 15 мин и всичко е ок Party

# 177
  • Stara Zagora, Bulgaria
Здравейте момичета, покрай малката нямам много време да пиша, но чета с удоволствие. Ще се включвам скоро по-често, много съм щастлива с бебето, кърмим се,  гледаме се...днес даже ни разреши педиатърката разходки и от утре тръгваме. Wink
Имам въпрос към ЛЛЛ
Първо да благодаря на всички вас от ЛЛЛ, които помагате страшно много кърменето да се наложи, тъй като това е най-доброто за детето. Въпроса ми е следния: Бебето засуква перфектно още от първия път като я сложих на гърда, посъветваха ме да кърмя по 10 мин на гърда,  предлагам и двете при хранене. Трябва ли да се доизцеждам, след кърмене не усещам дискомфорт поне аз така мисля.
Педиатърката ме посъветва след хранене да доизцеждам първата предлагана, след това следващия път другата и така да се редува. Моля за Вашето мнение, предварително благодаря!

# 178
Честито на мама Евваа!!! Да и е жива и здрава девойката!   bouquet
Petrusinda, unforgiven се беше насочила към ОБ, ако не се лъжа  Hug А, тя е писала  Simple Smile
Аз днес бях на преглед - бебето е по-скоро дребчо - към 3кг е в момента, но всичко изглежда наред, тоновете са идеални и нямам грам контракция, така че заедно с Белчето ще закриваме темата  hahaha

# 179
Абе tiya_4 и ти ли пренасяш бе момиче. Ще да има нещо във септемврийския въздух къде натиска мъниците да стоят в мама. Успех и леко раждане!
Моля една от нас и белчето да не се натискат за закриване на темата. Още не съм сдала багажа. И тъй както съм нерешителна и глезена везничка, лесно и без бой не си давам мястото.

Общи условия

Активация на акаунт