Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 226
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Лъки, аз пих доста дълго малиновия чай. Незнам дали имаше ефект от него, но вчера аз не изпитах почти никакви болки при контракциите. От системата имах доста контракции, а и се виждаха че стигат до 100% на кардиограмата за тоновете. Проблема беше че бебка нещо се беше заклещила и неможеше да слезне надолу и за това се наложи секцио. Аз само като знам предния път как ме боля от тази система, чак не ми се вярваше че всичко е така лесно. Така че не отчайвай и много важно е и дишането през корема по време на контракции. Много облекчава.

# 496
О, мерси  Hug Звучи обнадеждаващо. Важното е на края и ние и бебетата да сме добре Simple Smile

# 497
  • Варна
Добро утро !
Честито на новите мами,които вече гушкат своите бебчета Данаека, Августа, Бърборани и Ками!
Ками честита дъщеричка.Да расте здраво и усмихнато дете. Hug И на теб бързо възстановяване. По мой спомен Агира роди на 13-ти в ОБ и предполагам,че още е там,но не съм сигурна  newsm78
sky и аз още не съм съвсем готова с багажа.Всичко е купено,изгладено и приготвено,само остава да го събера някъде на едно място и да дам инструкции кое кога да ми донесат  Naughty.
На мамите ,които споделиха за раждането благодаря.Всеки разказ и опит са ни нужни.Аз спомен за шиенето след епизотомията нямам.Дали защото беше много студено или доктора е бил много внимателен ,незная,но имах доста шевове и не помня да ме е боляло.Обаче след това... Whistling ooooh!
Хайде и аз продължавам с малиновите листа пък ще видим... Crazy

# 498
привет,тук съм още Simple Smile
чакам гости днес-свеки, а утре зълва ми от САЩ  Mr. Green
малко пълна къща ще станем, ама здраве да е Sunglasses

Пипи,
аз от сега съм си взела два чифта силиконови зърна..предния път те ме спасиха Hug

# 499
Добро утро и от мен!
Честито на новите майчета!Да им растът живи и здрави децата и много да ги радват!

# 500
И аз пак съм тук! Mr. Green
Снощи си заспах и тази сутрин отново нищо ми няма!Тази моя бебка й се стои на топличко и това си е!Но нищо-както реши!Единствено се чувствам доста уморена днес,а малчо беснее от 6.30 и търчи из цялата къща!
Хайде да видим кои ще са днес най-ученолюбивите ни бебчета!

# 501
Добро утро! Малко се позагубих, но с малчо ходим по разходки и направо нямам спирачки newsm68 newsm68 Мали, колко нови бебешоци Crazy
Честито на всички обебили се мами!!! Да са живи и здрави слънчицата им  bouquet Не съм чела назад и затова не отправям персонални поздрави, не се обиждайте, моля Hug
Ками, най- накрая бе душицо, хайде честито. Бързо възстановяване ти пожелавам и бързо нагаждане с малката принцеса. В бързината видях нещо като секцио, мали...и при теб нещата не са се получили както си мислеше.., но важното е че вие с бебка сте добре и всичко е останало зад гърба ти Hug
Връщам се назад да чета Crazy

# 502
  • където мечтите се сбъдват
Добро утро,момичета   bouquet
Анхела,за помпата на Медела,понеже и аз имам същата,в упътването пише,че има различни размери накрайници за гърдите.Защо не пробваш да си намериш друг размер,вместо да купуваш цяла нова помпа?
Пипи дългото чорапче,и моите зърна на гърдите бяха доста чувствителни почти през цялата бременност,направо не даваха да се пипнат,обаче сега накрая тази чувствителност изчезна  newsm78 Единственото по-особено,което правя е,че не си мия зърната със сапун и лятото почти не носих сутиен.Ще видим как ще е при кърмене.
Момичета,има ли друг на който му се подуват пръстите на ръцете?Нищо друго,само пръстите.От два месеца не съм носила пръстени.Чудя се дали след бременността изобщо ще ми станат или мъжа ми трябва да ми подарява нов годежен пръстен  Joy

# 503
Добро утро,
Честито на всички нови мамчета
да ви разкажа и моето раждане и се надявах, че като второ ще е по-лесно, но неее.Миналия път имах епидурална и мислех, че не ме е хванала, но сега разбрах че си е била хванала.
на 11.09 към 4-5 сутринта се събуждам с болки в корема ниско, но не силни, обикалях си из къщи, после ми падна тапата и си изтичаха води по малко. Реших да ходим в болницата отидохме към 7 и нещо, лекаря шиел една маика, та си почаках доста, контракциите ги засичах на 4-5 мин, дойде накрая да ме бърка(много грубо) имах 5 см разкритие. Пратиха ме да попълват документи, после на тонове, накрая вече ме водиха в предродилна, слойиха ми абокат и пак на тонове. Обаче ги викнаха всички на спешно секцио и аз да си чакам, легнала по гръб ужас, след секциото ми сложиха вече системата и се почнаха силните болки, главата беше високо, та ме караха да напъвам докато слезе и оттам в родилна, в 10.25 се роди Виктория (мислех си че няма да дочакам). Шиха ме без упойка - думи нямам, днес ще ми ги махат.

# 504
  • където мечтите се сбъдват
Айде още едно шиене без упойка  #2gunfire Абе какво им става на тези хора???
Belli,ти си раждала първия път с упойка.Доволна ли беше сега като сравниш с второто раждане?Защо сега не си поиска?Аз принципно искам упойка,обаче имам известни колебания.

# 505
Пипи дългото чорапче,и моите зърна на гърдите бяха доста чувствителни почти през цялата бременност,направо не даваха да се пипнат,обаче сега накрая тази чувствителност изчезна  newsm78 Единственото по-особено,което правя е,че не си мия зърната със сапун и лятото почти не носих сутиен.Ще видим как ще е при кърмене.
Момичета,има ли друг на който му се подуват пръстите на ръцете?

И аз ходя без сутиен само в къщи - гърдите ми са големи и не позволяват навън да ходя без сутиен. Да видиш какъв балкон имам  Embarassed Четох, че така естествено се зарубявали зърната и се подготвяли за кърмене. А за пръстите  hahaha ела да ме видиш. Преди имах нежна ръчичка, а сега меча лапа  hahaha Не съобразих да си махна пръстена навреме и сега е заклещен, но още малко. Иначе пръстите ми са като кебабчета и понякога така се надуват, че не мога да си свия ръцете в юмрук. За отока доки ми изписа Триампур да пия. За сега уж помага.

# 506
явно е масово това явление  Twisted Evil
а ако съм с епидурална укойка,няма да има пробем с шиенето нали newsm78
аз мисля да искам такава, да не се мъча толкоз.. Mr. Green само дано улуча момента,
или то предварително се уговаряш за упойките?  Rolling Eyes newsm78

предния път не са ме питали искам ли упойка...аз пожеах по едно време, но ме отрязоха,като казаха,че вече био късно и съм имала голямо разкритие Tired

а и това с документите много нещо ме дразни..ти ориваш с болки,не знаеш на кой свят си,
а ония те разпитват разни неща.попълваш,,,,и после ако си пропуснала нещо важно Rolling Eyes

# 507
Добро утро  bouquet
Ками разкажи като цяло доволна ли си от об?
Това за документите си е вярно-в общи линии подписваш и се съгласяваш с всичко.Даже като бях  на ОВ в окръжна едно момиче попита може ли да дойде по-рано само за да подпише докумените на спокойствие да ги прочете за да е наясно все пак за какво става въпрос но директно я отрязаха.Явно разчитат,че отивайки с болки просто подписваш без да му мислиш много-много #2gunfire
Вчера няколко пъти се събуждах от режещи  болки ниско долу.Предполагам че това означава че се намества бебката надолу newsm78 Така ли е или трябва да се притеснявам?

# 508
  • София
Добро утро!
Аз дъщеря ми я раждах с епидурална - имах епизиотомия, но не усетих никакви болки при шиенето и след няма и 2ч. след раждането бях тип-топ на крака. Накратко  ако на някой му се чете - отидах в 15:30ч. с 3см. разкритие, документи, приемане, клизма, предродилна на системка - спукаха ми водите, боляха ме контракциите, но не непоносимо и като дойде анестезиолога (на който след упойката многократно му казвах че го обичам хихихих)и ми сложи вълшебната епидурална - о чудо ни болки на дявол и в 21:05ч. госпожицата се роди.
Искрено се надявам за подобно раждане и го пожелавам на всяка бъдеща мама Praynig

# 509
INNA ти пак много време си раждала..от 15ч та чак до 21..

аз отидох в 13ч,разходки в коридора за разкритие,към 15,30-16ч малко системка и в 16.50 се роди синковеца  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт