До момичетата в Бургас-информация за гинеколог 5

• 309 705
  • 2 391
  •   1
Отговори
# 810
  • Бургас
Златен е този човек, благодарение на него сега се радвам на най-прекрасното нещо в живота ми...

Абсолютно!  Hug

# 811
  • Бургас
Имам опит със спирала, но за съжаление негативен. Смених две, от които получавах непрестанни кръвоизливи. Като ми дойде цикъла, и трае по 15-30 дни  Confused Първо решиха, че с първата има проблем, сложиха втора. Но после се оказа, че организмът ми просто не понася чужди тела и се мъчи да я изхвърли. Та така и не опитах трети път. И двете ми ги слага старият доц. Михайлов.

Имам приятелки, които имат спирали, общо взето всички се оплакват от по-продължителни цикли. Но ако пък организмът приема, разбира се, че е по-добре от хапчета.

# 812
При обърната матка и/или нисък хемоглобин не се препоръчва - в първия случай можело да изпадне, а и причинявало кръвоизливи по време на менструация, така че за анемични (като мен например) е дори противопоказана. Приятелка ми е споделяла, че цикъла й е станал болезнен след поставянето (то си е индивидуално).
Моя колежка едва не умря след извънматочна бременност в резултат на спирала...

Отделен е въпроса в Бургас кой ще ти я постави/махне/следи профилактиката

# 813
  • Burgas, Bulgaria
аз съм с обърната матка ,а ми я препоръча .... Минчев  Sunglasses

# 814
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
аз съм с обърната матка ,а ми я препоръча .... Минчев  Sunglasses

И как е? Имаш ли по-продължителен цикъл и всички изброени негативи, или?

Аз да ви кажа пиех Ясмин, обаче съм много разсеяна и като ми свърши опаковката, нали има 7 дни почивка и трябва да се взема на първия ден от цикъла, обаче аз обикновено се сещам към 3-4 ден и си викам "айде тоя месец ще пропусна, от другия пак..." и резултатът е на лице  Laughing
Въпреки, че 3 теста си правех 2 отрицателни 1 невалиден, но и на мен Минчев ми каза "има бременност"  Wink

Обаче от догодина трябва и аз да намеря нещо подходящо за контрацепция, нещо по-надеждно и трайно и си мислех и аз за спирала  Thinking

Гогова мама ти със спирала ли си ?

# 815
Не, Теди, след като родих смятах по този начин да се предпазвам, но точно заради посочените два проблема ми препоръчаха  да не използвам спирала.Дори и при последния ми преглед Кироваков потвърди това, че на жени с анемия спирала не е желателно да се слага заради по-обилното кървене. Сега отскоро съм на хапчета не само като контрацептив, ами и с лечебно действие, но съм сериозна и даже по часовник ги пия (нагласям си алармата всяка сутрин за 8  Joy ), та се надявам да няма фалове...
А за спиралата ме е страх и след случая от 8 март миналата година...

Нашата Гери е била дълго време със спирала - живот и здраве всичко да е ОК с теб и бебо да те видим на работа много може да ти разправя...

# 816
Е да де, но то извънматочна и спукване на тръбата може да се получи и без спирала, аз честно казано не съм убедена, че това е единствената причина  Rolling Eyes

Ти миналата година на 8-ми беше ли на работа?  Thinking  Аз като че ли не те помня  Blush

# 817
Не, Гого беше на 2 месеца и  половина тогава, колежките ми разказаха.

# 818
  • Burgas, Bulgaria
аз както съм с една тръба ..... май ще си караме по старият метод на пазене ....

# 819
  • Бургас
аз както съм с една тръба ..... май ще си караме по старият метод на пазене ....

Аспирин?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 820

Хах, да не се опазите и вие като нас  Joy

А спирала и кърмене съвместими ли са? Колко време след ражднето мога да си я сложа или е индивидуално?

А има ли хапчета за кърмачки, че аз мисля да кърмя? Преди време една майка в отчетния беше казала, че взима хапчета, съвместими с кърменето, но тя живее в Швейцария и не знам дали са познати вече в БГ  Thinking

# 821
  • До морето :)
До колкото знам спиралата може да се сложи 40 дни след раждане.  newsm78 Тя какво ще прави на кърменето. Но аз лично мисля да изчакам първия цикъл и тогава. С Ели ми дойде 10 месеца след раждането. Защо преди това да се тормозя.  Laughing

# 822
Аз доколкото съм запозната има хормонални спирали, които ми се струва че няма да са много удачен вариант за кърмачки... Ама не съм лекар и не съм капацитет по въпроса....
А що е отнася до липсата на цикъл - това, че не ти идва в никакъв случай не е гаранция, че точно този месец не ти се е възстановила овулацията. Аз докато кърмих на мъжа ми с пръст не давах да ме пипне, ако няма презерватив на него  Joy, точно защото ме беше страх, че ако стане нещо нямам цикъл и няма как да ми сигнализира за евентуална бременност.

# 823
  • До морето :)
И аз си правех тестове през 2-3 седмици, именно заради изненадата.  hahaha

# 824
  • Burgas, Bulgaria
ама ...... аз съм с половин яйчице .... хората мислеха ,че цикъла ще спира ,не ,че ще имам бебе .... сега вече ми е все едно ,въпреки ,че съм много малка и ще ми е адски трудно с хормоните ,ако ми спре цикъла .....предвид обаче това ,че  мъжа ми каза ,че има суперменски сперматозоиди ,май само аспирина няма да свърши работа  Joy .....

Общи условия

Активация на акаунт