Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква операция се надяваме да бъде успешна за котката?
Кога е най-подходящото време да кастрираме котка?
Какви са най-добрите методи за дисциплиниране, обучение и възпитание на коте?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква операция се надяваме да бъде успешна за котката?
-
Кога е най-подходящото време да кастрираме котка?
За женски котки се препоръчва да бъдат кастрирани преди първото разгонване. Въпреки това, операцията може да се извърши и след разгонването, като е важно котката да не е в период на разгонване по време на процедурата. След разгонването собствениците могат да планират час за кастрация, като по-ранното извършване на процедурата се предпочита.
-
Какви са най-добрите методи за дисциплиниране, обучение и възпитание на коте?
За ефективно дисциплиниране на котето е важно да установите последователна линия на поведение, която всички в домакинството трябва да поддържат. При неподходящо поведение използвайте строг и постоянен тон, пляскане с ръце, покрийте нежеланите повърхности с временни материали като вестници или кърпи и използвайте пръскачка с вода. Поддържането на последователност в реакциите е от решаващо значение за успеха на обучението. Най-добрите методи за обучение на котка включват установяване на ясна линия на поведение, използване на строг и постоянен тон, пляскане с ръце, покриване на неподходящи повърхности с временен материал като вестници или кърпи и използване на пръскачка с вода. Важно е да поддържате последователност в реакциите си и да проявявате търпение по време на процеса на обучение.
-
Какви са най-добрите методи за възпитание на малко коте?
-
Как да се справим с проблемите на котката в тоалетната?
При такива съмнения трябва да заведете детето на алерголог, който да направи необходимите алергологични тестове. Предупреждавам, не се поемат от здравната каса, може би само самия преглед от лекаря да е безплатен, ако сте си взели направление от личния. Не бързайте с местенето на котката! Може изобщо да няма алергия, или може да е алергична към нещо друго. Освен това всички деца ходещи на детска градина боледуват постоянно. Голямата ми дъщеря беше долу-горе на градина понеделник и вторник, в сряда на лекар, четвъртък и петък болни в къщи, и после пак понеделник на градина и т.н. почти през всичките години в градината. Това не е показател за алергии, но е показател за по-слаба имунна система. И да те предупредя

След около 8 чaса имаше резултат в тоалетната, чист за обща радост. Мъжът ми категорично ми забрани да я къпя, зада не настинела
Ама на човек цял живот възпитавал само кучета, как да му се сърдиш
Сега лека полека ѝ изнасям тоалетната към дрешника (отделна стая, където имаме само гардероб и пералня и сушилня) там мисля да позиционирам купички и тоалетна (далеч една от друга разбира се), както и леглото на Пикълс, като тя може да спи където си прецени де, но не искам хола да е пълен с тоалетни, купи, легла... вече ще я наричаме стаята на Пикълс, коя котка като нея със собствена стая
Как си я позна - точно такава трябваше да е, да ви радва, да не създава излишни грижи и напрежение, а да има само гушкане, мачкане, игри и мили муцунки...
). Иначе си ги гушка, гали, играе, спи с тях. Същевременно прави някакви невероятно тежки алергични пристъпи със задушаване и посиняване, когато е на определени места в София. Аз го свързвам с някакви дървета, които са около тези райони. Беше се научила като усети първите признаци, да се качи на тролей или автобус, за да се махне по-бързо от мястото и се разминаваше по-леко. Разбира се, алерголога рече и отсече - махайте котката! Така и не поиска да изследва по-обстойно от какво точно стават тези пристъпи.