Фотография за начинаещи - 2

• 52 574
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
И аз снимам в raw от известно време насам, първоначалната ми обработка е в Лайтрум, а във ФШ обработвам само кадри, които ми харесват. И при мен пада голямо триене. Crazy

За седмичното предизвикателство, нали снимката трябва да е правен точно в седмицата на предизвикателството или аз нещо бъркам?! newsm78

Трябва да чета за този минимализъм, че идея си нямам какво се очаква от мен. Tired

# 661
За седмичното предизвикателство, нали снимката трябва да е правен точно в седмицата на предизвикателството или аз нещо бъркам?! newsm78

Да, точно така Simple Smile

# 662
Не съм подготвена за минимализъм, ще опитам ще почета и аз, и ако родя нещо ще покажа.
Тази вечер експериментирах със светлина, снимах от ръка, детето движеше светлината. Ако някой има повече инфо за този вид фотография ще съм благодарна.  Hug

# 663
Преди време, щракнах едно небе, без претенции, бяха ми харесали облаците.

Днес попаднах на снимката, търсейки една друга.
Кликнах само на ауто curves, просто за да видя какво ще се случи с цветовете и се получи това:

Не е нищо особено, но ми хареса как се промениха нещата с едно ауто.  Laughing

# 664
И аз не съм много наясно с минимализма - днес ще поразровя. Вчера попаднах на снимки и картини, но не намерих нищо по-подробно обяснено.

# 665
Аз не успях да снимам за нощната задача, а така ме привличаше темата... Сега пък би трябвало да имам време за таз седмичната, ама да видим ще измисля ли нещо по темата, че ми е чужда малко. Записвам се с един клонинг-експеримент.

eli2 por Katya Ninova, en Flickr

# 666
Снимка за седмичното предизвикателство:
Скрит текст:
Единствената, която оцеля и успях да възстановя, след моето бързо натискане на бутона " Delete". Затрих си всички кадри и след едночасово дупене, въртене, подреждане, кадриране, всичко отиде в кошчето, но снимките бяха raw и съответно се изтриха перманентно. Опитах да ги възстановя и от картата на камерата  с една програма, но беше безуспешно. За втори път ми се случва да действам по бързата процедура, като преди това "прилежно" ги изтрих и от фотоапарата с убедеността, че си ги имам и на компютъра.  #Cussing out

Minimalism by Colorful Place, on Flickr

# 667
Isabel в момента на свалянето още копирам снимките в една папка за обработка, и във втора папка за архив едновременно. Архивната папка копирам И на външен хард. Картата форматирам при следващото снимане.

# 668
Isabel в момента на свалянето още копирам снимките в една папка за обработка, и във втора папка за архив едновременно. Архивната папка копирам И на външен хард. Картата форматирам при следващото снимане.

Това е много добра идея за случаи като моите!  Peace
Обикновено и аз съхранявам снимките си на външен хард, но при прибързани действия, когато съм се захванала с няколко неща наведнъж в даден момент, допускам подобни грешки.  Mr. Green

Благодаря ти, MissNellie!   bouquet

# 669
  • Отвъд алеята зад шкафа
˙·٠•♥ Isabel ♥•٠·˙ ужасно, че си загубила снимките.

Аз се записвам с едни кадри, малко спорни, заради хитлеристката символика. За мен са репортажни, надявам се, че няма да ги сметнете за пропаганда, не се идентифицирам със заснетото.

Untitled by Haideger, on Flickr

и още 2 снимки има от серията.

# 670
  • Варна
gadamer, много ми харесват последните ти кадри!
И изобщо - всички показвате много интересни неща  Hug

Аз нищо смислено не успявам да родя. Толкова ми е разхвърляно в съзнанието, че ей такива безумици ми идват на ума с едно стопено шише и едни миниатюрни чушлета  Crazy Laughing

Untitled by Mim'sMadMoments, on Flickr

# 671
Много интересни кадри пускате! Поздравления за въображението и креативността!   bouquet

От мен две снимки с молба за критика:

Untitled by Colorful Place, on Flickr

Untitled by Colorful Place, on Flickr

# 672
Привет!   bouquet

Не зная, дали съм се справила със седмичното предизвикателство, но направих някакви жалки опити. Може би щяха да са по-добре, ако в бързината не бях забравила да сменя настройките на исо-то.  ooooh!

# 673
  • Варна
Опит и от мен по темата за минимализма:

Stone tears by Mim'sMadMoments, on Flickr

# 674
още 2-3 - снимки от мен по темата, тази седмица започнах да гледам минималистично:)
http://www.flickr.com/photos/72610947@N07/8189604068/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/72610947@N07/8189692892/in/photostream/

ще помоля за критика:)

Общи условия

Активация на акаунт